Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Баварски кралски замъци - Залцбург - Инсбрук - Мюнхен - самолет

»
Баварски кралски замъци - Залцбург - Инсбрук - Мюнхен - самолет
Баварски кралски замъци - Залцбург - Инсбрук - Мюнхен - самолет
Баварски кралски замъци - Залцбург - Инсбрук - Мюнхен - самолет 2
Баварски кралски замъци - Залцбург - Инсбрук - Мюнхен - самолет 3
от 1599лв.
7 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 1 нощувка (централен хотел) в Залцбург, 1 нощувка в околности на Залцбург, 1 нощувка в Инсбрук или околности, 1 нощувка в околности на Мюнхен или Аугсбург и  2 нощувки в Мюнхен (централен хотел) и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Залцбург, Инсбрук, Мюнхен,  замъците Линдерхоф, Хьоеншвангау (отвън), Нойшванщайн.  Настаняването е на база нощувка и закуска  в хотели 3 звезди.  Лети се с „Аустриан еърлайнс” или „Луфтханза”. Вътрешните трансфери в Австрия и Германия се извършват с автобус.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София за Залцбург през Виена, Франкфурт или Мюнхен. Пристигане в Залцбург. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Сутринта – разглеждане  на забележителностите на  Залцбург с екскурзовод: “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденплац”, “Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург - най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Отпътуване с автобус за хотел в околностите на Залцбург. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Инсбрук. Посещение на парка – музей „Кристалния свят на Сваровски”.  Разглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град – „Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, кулата Щаттурн, къщата със странното име „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца Хофбург (отвън), църквата Хофкирхе с мавзолея на император Максимилиян. Нощувка в или в околностите на Инсбрук.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване от Инсбрук. Разглеждане на замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария.  От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате пред вид, че между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка  на Шарл Перо.  Продължаване към Мюнхен. Пристигане в хотел в околности на Мюнхен или Аугсбург. Настаняване в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Мариенплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Възможност за обяд в най-старата бирария на Мюнхен – Хофбройхаус, датираща от 16 век.  Следобед – свободно време. Настаняване в хотел в Мюнхен. Нощувка.

ШЕСТИ  ДЕН  - Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи - Дойчес музеум, Пинакотеките, двореца Нимфенбург или за шопинг. Нощувка в Мюнхен.

СЕДМИ  ДЕН  - Закуска. Отпътуване за  София със самолет директно или през Виена.

Дати и Цени

Датите по тази екскурзия за 2016 г. са отминали. Дати за 2017 г. очаквайте в края на годината!

Забележка: При тази програма цената не включва трансферите летище/хотел първия ден и хотел/летище в седмия ден.

хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска  в хотели 3 звезди.

допълнителна информация

Забележка: При тази програма цената не включва трансферите летище/хотел първия ден и хотел/летище в седмия ден.