02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Почивки в Хърватия

Туристическа агенция » Екскурзии » Почивки в Хърватия
Филтри
Филтри
8 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
01.05.2024
19.05.2024
21.07.2024
02.09.2024
виж всички дати
На цени от:
898 лв.
виж повече
5 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
01.05.2024
24.05.2024
17.07.2024
06.09.2024
виж всички дати
На цени от:
599 лв.
виж повече
8 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
01.05.2024
19.05.2024
02.09.2024
22.09.2024
виж всички дати
На цени от:
966 лв.
виж повече
5 дни
АвтобуснаАвтобусна
На цени от:
848 лв.
виж повече

Хърватия е вече наложила се дестинация както на българския пазар за екскурзии, така и на световния, и има защо. Страната предлага богата история и култура, прекрасни плажове, природни забележителности и не на последно място - световно реномирани вина. Тук ще Ви запознаем накратко с някои основни забележителности и ще Ви дадем полезна информация, която да Ви насочи при избора на екскурзия.

Руал Травел предлага екскурзии до различни забележителности на Хърватска както със самолет от София, така и с автобус от различни градове в България. Държавата е традиционно сред най-посещаваните от българските туристи, като някои предпочитат да се отдадат на плаж и море, други на културен туризъм, а пък трети на посещения на различни природни забележителности. Хотелите предлагат качествено обслужване, като се намират както по-евтини, така и по-луксозни предложения, и в комбинация с изброеното дотук, това води до преобладаващо позитивните мнения на нашите туристи за Хърватия.

През 2021 година официалната валута на страната е хърватската куна. На място можете да обмените спокойно от евро, но все пак е добре преди да отпътувате за екскурзия да обмените още в България. Куната може лесно да се намери на изгоден курс в редица чейндж бюра. Стандартът на живот в Хърватия е по-висок от този в България, но все пак не колкото в най-скъпите страни в Европа. Разбира се, както навсякъде, в най-туристическите места услугите са най-скъпи.

Кои са „Перлите на Адриатика“?

Адриатика е цяла област в Европа, която се намира около бреговете на Адриатическо море и част от нея попада в Хърватия. Областта се характеризира с живописни пейзажи, прекрасни плажове, хубаво време и хълмове, осеяни с лозя. Най-големите атракции на областта са:

  • Дубровник – това е и най-посещаваната забележителност на страната и една от основните въобще в Средиземноморието. Това е причината обичайно да се включва в офертите за екскурзии и почивки. Градът познава голям разцвет като пристанище и търговски център през XV и XVI век. До ден днешен пази средновековния си облик и крепостните си стени. Гледката е изключително живописна. Неслучайно тук са заснети части от нашумелия сериал Игра на тронове (Game of Thrones);
  • Опатия – прекрасен морски курорт, в който можете да се радвате на приятния средиземноморски климат, плажовете и историческите сгради. Пейзажите тук също са зашеметяващи;
  • Пула – най-големият град на областта Истрия и важен център по времето на римската империя. Градът е най-известен със своята арена, един от най-добре запазените амфитеатри в света и красивите морски гледки;
  • Риека – град с богата история още от римско време и в днешни дни основно морско пристанище на Хърватия.

Освен Адриатика Хърватия си има и Плитвички езера

Тази невероятна природна забележителност се нарежда сред най-известните в страната. Езерата се намират в националния парк Плитвице и са 16 на брой, разположени терасовидно едно под друго с водопади между тях. Водата е с тюркоазен цвят, което прави мястото още по-магическо. По време на посещението в резервата се използва и корабче и влакче за придвижване. Посетете сайта ни rual-travel.com, за да видите екскурзиите ни, които включват Плитвичките езера.

Ако сте на екскурзия в Хърватия, то определено си струва да се отбиете и до столицата - Загреб, която може да бъде посетена и само за един уикенд със самолет. Основните забележителности на града се намират в историческия му център - кварталите “Градец” и Капитол, където след като разгледате забележителностите можете лесно да намерите приятно кафене, в което да се полюбувате на автентичната обстановка.

All inclusive оферти в страната не се предлагат.

Внимавайте с глобите

Ако сте решили да шофирате в страната по време на екскурзията си, било то със собствения Ви автомобил или с такъв под наем, е добре да внимавате за спазване на ограниченията и реда за движение по пътя. Полицаите са много строги, а цените на глобите са високи. Местните полицаи са известни и с това, че налагат такива дори за неправилно пресичане.

Хърватска е целогодишна дестинация за екскурзии като най-търсените периоди са през април, май, през лятото и през септември. През 2021 година страната отвори отново за туризъм след ковид епидемията.