02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Полезна информация за Испания

Туристическа агенция » Дестинации » Испания

Топ оферти за Испания

Специална цена до 01.07.2022 г.
Мадрид - Барселона - Валенсия - 21.09.2022
7 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
21.09.2022
 
На цени от:
1440 лв.
виж повече
Барселона - предколедна
Бюджетни пътувания
5 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
09.11.2022
07.12.2022
 
На цени от:
989 лв.
виж повече
Коледа - Барселона
Бюджетни пътувания
4 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
23.12.2022
 
На цени от:
948 лв.
виж повече
Барселона - Френска ривиера - Прованс
10 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
28.08.2022
02.09.2022
16.09.2022
14.10.2022
виж всички дати
На цени от:
942 лв.
виж повече
Почивка в Коста Брава, Барселона
8 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
999 лв.
виж повече
Мадрид - шестдневна
6 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
07.10.2022
14.10.2022
 
На цени от:
1374 лв.
виж повече
Мадрид - четиридневна
4 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
07.10.2022
21.10.2022
 
На цени от:
1140 лв.
виж повече
Барселона
4 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
16.07.2022
18.08.2022
03.09.2022
22.09.2022
виж всички дати
На цени от:
1129 лв.
виж повече

Инфо за страната

Карта на Испания

Столица:

Мадрид

Най-голям град:

Мадрид

Официален език:

испански

Население:

46 736 776

Площ:

504 645km2

Валута:

Евро (EUR)

Часова зона:

GMT+1

ЗНАМЕ:

Националното знаме на Испания е съставено от три хоризонтални ивици - червена, жълта и червена, като жълтата ивица е два пъти по-широка от червените и на нея е изобразен гербът на страната.

Съвременното знаме на Испания се появява през 1785 година, определено чрез декрет от краля на Испания Карлос III, за да се използва от флотата на страната и да отличава испанските кораби от тези на Франция, Неапол и Сицилия.

Тъй като кралете на Испания са от династията на Бурбоните, до средата на 18 век флотата на Испания използва знаме с бял цвят - цвета на Бурбоните. В същото време, голяма част от владетелите на други страни в Европа (Франция, Неапол, Тоскана и Сицилия) са от същата династия, което води до объркване при морските битки, породено от факта, че повечето флотилии плават под еднакви знамена. Поради тази причина, Карлос III нарежда използването на ново знаме, което има същата форма като настоящото.

ПЛОЩ:

504 645 км² - втора по големина страна в Западна Европа след Франция. В територията на Испания се включват Балеарските острови (Майорка, Менорка, Ибиса и Форментера) в Средиземно море и Канарските острови в Атлантическия океан, както и множество ненаселени островчета в Средиземно море. На севроизток, в Пиренеите, е разположен малкият анклав Ливия, обграден от френска територия.

ГРАНИЧИ С:

На запад:

 • Португалия.

На юг:

 • Мароко.

На североизток:

 • Франция;
 • Андора.

НАСЕЛЕНИЕ:

46 736 776 души по данни от 2019. Населението на Испания се удвоява през 20 век, благодарение на забележителния бум на раждаемостта през 60-те и 70-те години. Растежът на населението е неравномерен поради голямата вътрешна миграция от селските към индустриалните райони.

Раждаемостта спада през 70-те години, но населението продължава да се увеличава след завръщането на много испанци, емигрирали от страната по време на режима на Франко, а в последно време и от много чужди емигранти, най-вече от Латинска Америка, Източна Европа, Северна Африка. Около 21% от емигрантите идват от други страни от Европейския съюз и живеят главно по средиземноморското крайбрежие и Балеарските острови.

Испанската конституция от 1976 признава съществуването на региони като част от испанската нация. Основните етнически групи са кастилци, каталонци, галисийци и баски. Освен кастилския испански, който е официалният език в страната, в някои части на Испания се говорят още каталонски, галисийски и баски, като те са официални наред с кастилския в съответните автономни региони.

ГЪСТОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО:

94 д/км²

С изключение на Мадрид, долината на река Гуадалкивир и някои градски ядра, най-гъстонаселените райони са по крайбрежието.

СРЕДНА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ:

 • мъже - 79,6 години;
 • жени - 85,6 години.

РЕЛИГИИ:

 • католици - 97,4%;
 • протестанти - 2,6%.

СТОЛИЦА:

Мадрид е най-големият град в Испания с население 6 559 041 души (2019). По население в границите на града, Мадрид се нарежда на трето място в Европейския съюз след Лондон и Берлин, както и по големина на градската агломерация, където отстъпва на Париж и Лондон.

ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ:

 • Барселона (5 541 127);
 • Валѐнсия (831 815);
 • Севѝля (703 021);
 • Ма̀лага (589 289);
 • Билбао (351 000);
 • Сараго̀са (706 904);
 • Му̀рсия (494 000).

РЕЛЕФ:

Във вътрешността на Испания се простира голямото плато Месета, което заема близо 60% от цялата територия на страната. От север на Месетата се издигат Кантабрийските планини, на изток са разположени ПиренеитеИберийските планиниКаталонските планини, на юг -Андалуските планини и Сиера Невада. Месетата е разделена на две почти равни части от средновисоките планини Кордилера Сентрал, които се простират от запад при португалската граница до Иберийските планини на изток.

Климатът в Северна Испания е умерен морски с влияние на Атлантическия океан. Характерно за този климат е влажното време през цялата година. В централна Испания климатът е субтропически. В южните части е субтропически и средиземноморски, отличаващ се с влажната мека зима и сухото и горещо лято. По високите части на Пиренеите и другите планини климатът е планински.

ГОЛЕМИ РЕКИ:

Петте най-дълги реки в Испания са:

 • Тахо;
 • Дуеро;
 • Гуадиана;
 • Гуадалкивир;
 • Ебро.

Всички те, без Ебро, текат от изток на запад и се вливат в Атлантическия океан. Останалите реки са по-къси и със сезонно пълноводие. По-значителни сред тях са Сегура и Хукар. В испанските Пиренеи има близо 1000 ледникови езера, а по средиземноморското крайбрежие има голям брой лагуни и лимани, като най-обширната от тях е Мар Менор (Малко море) близо до град Картахена. Из цялата страна са създадени хиляди язовири като част от широкомащабна правителствена програма.

ПЛАНИНИ:

Кантабрийските планини са планинска верига в северната част на Пиринейския полуостров, разположена изцяло на територията на Испания. Дължината им е около 300 км от границата на Галисия до западните части на Пиренеите.

В района Пикос де Европа между автономните региони Астурия, Кантабрия и Кастилия и Леон се намира един от най-големите природни паркове в Европа. В планините има хиляди пещери, от които в близо 50 има рисунки, датиращи от палеолита. 

Сиера Невада е планинска верига в Южна Испания, намираща се в областта Андалусия. Тя е най-южният ски-център в Европа, известен с най-големия брой слънчеви дни в годината.

Месета представлява плато, съставено от древни скални маси. То обхваща повече от половината от площта на Испания. На запад към Атлантическото крайбрежие височината на Месета се спуска надолу. Дълбоко врязалите се реки Дуеро, Тахо и Гуардиана отводняват платото и текат в посока изток-запад.

НАЙ-ВИСОК ВРЪХ:

Муласен (3478 м) в Сиера Невада.

ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО:

Испания е парламентарна монархия, начело с крал Фелипе VI , който заема испанския престол през 2014 година, след като баща му крал Хуан Карлос I абдикира в негова полза.

Законодателна власт се осъществява от Генералните кортеси (парламент), състоящ се от две камари - Сенат (горна палата) - 256 сенатора и Конгрес на депутатите(долна камара) - 350 депутата, избирани за мандат от 4 години на преки и всеобщи избори.

Изпълнителна власт се съществява от правителство начело с министър-председател. Местни органи на властта - 17 автономни области имат свои парламенти и правителства с широки пълномощия.

ОФИЦИАЛНИ ПРАЗНИЦИ:

 • 1 януари (Нова Година);
 • 6 януари (Богоявлениe/Празник на влъхвите);
 • Великден;
 • 1 май (празник на труда);
 • 15 август (Успение Богородично);
 • 12 октомври (Национален празник на Испания);
 • 1 ноември (Вси светии);
 • 6 декември (Ден на Конституцията);
 • 25 декември (Коледа).

ИКОНОМИКА:

Съвременна Испания е високо развита индустриално-аграрна страна. По обем на промишлено производство е на пето място в Европа и на осмо място в света. Най-силно развити промишлени отрасли са черна металургия, машиностроене, автомобилостроене, корабостроене, самолетостроене, електротехническа, химическа, текстилна, обувна промишленост.

Страната е богата на полезни изкопаеми. Испания е голям производител на вино (3-то място в Европа след Франция и Италия), ориз (най-високи добиви в света), бадеми, тютюн, маслини (на първо място в света по производство на висококачествен зехтин).

Животновъдството също е развито – Испания произвежда 25% от говеждото месо в Европийския съюз и е вторият производител на свинско месо в съюза. Риболовът също така е много добре развит. Испания е традиционно сред водещите европейски страни в това отношение. В селското стопанство е заето 7% от населението.

Важен дял в икономиката на страната има международният туризъм. Годишно Испания се посещава от около 60 млн. туристи (95% от тях са от западноевропейските страни). Страната притежава най-голямата в Европа материално-техническа база за обслужване на многобройните посетители. Голяма част от населението е ангажирано в сферата на туристическото обслужване.

Строителството отбелязва силно развитие в последното деситилетие. Средно на всеки испанец се пада по 45 м² обща площ на жилище (2005). Делът на собственици на жилищата възлиза на 87 % от населението. По този показател Испания заема първо място в Европейският съюз.

Брутен вътрешен продукт на глава от населението, в долари (БВП):

Забележителности

Барселона
Музеят Пикасо
Музеят Пикасо Музеят Пикасо е един от няколкото музея в света, посветени на художника. Разположен е в пет долепени един до друг средновековни дворци в Готическия квартал на улица „Монткада” № 15-23. Музеят притежава около 3500 произведения на художника, по-голямата част от които са дарени лично от него през 1970 г. Експозицията е подредена по периоди, като най-ранната творба е от времето, когато Пикасо е бил на 14 години. Музеят притежава богата колекция от синия период на художника (период, в...
виж повече
Националният музей на каталунските изкуства
Националният музей на каталунските изкуства Националният музей на каталунските изкуства се намира в една от най-величествените и красиви сгради в Барселона - сградата на Националния дворец на Каталуния, построена през 1929 г. Музеят разполага с колекции романско и готическо изкуство, смятани за едни от най-ценните в цял свят. Богатата колекция включва стенописи, скулптури, платна на Ел Греко, Веласкес, Рубенс, гравюри, фотографии и др.
виж повече
Саграда фамилия
Саграда фамилия Саграда фамилия е посветена на Исус Христос и неговите земни родители - Йосиф и Мария, идеалният модел за християнско семейство. Строежът започва през 1881 г., а две години по-късно Гауди става главен архитект на църквата. Той работи върху този проект повече от 40 години, посвещавайки последните 15 години от живота си единствено на него, но не успява да го види завършен. Поради нестандартността на елементите и конструкциите, Гауди е измислил и конструирал сам машините, с които се работи....
виж повече
Каса Мила
Каса Мила Каса Мила, наричана ироничо от местните жители „каменоломна”, е един от шедьоврите на Гауди, построена за семейството на богатия индустриалец Пере Мила. Къщата напомня планина, балконите й – пещери, а комините наподобяват средновековни рицари. Може да се посети един от апартаментите на къщата, в който е съхранена мебелировката от началота на XX век, и по този начин човек да си даде сметка как са живели по-състоятелните семейства от града през този период. Посетителите могат...
виж повече
Каса Батло
Каса Батло Каса Батло - сградата е построена през 1877 г. като резиденция на една от известните фамилии в Барселона – Батло. По-късно нейните членове наемат Гауди, за да я освежи и реконструира. Неговият ексентричен дух се забелязва във фасадата на сградата, покрита с натрошени керамични плочки, в овалните прозорци и балконите, напомнящи морски вълни. Интериорът на апартамета на първия етаж също е дело на Гауди – таваните, вградената камина, елементите от ковано желязо, вратите, украсени...
виж повече
Паркът Гюел
Паркът Гюел Паркът Гюел е построен в началото на ХХ век граф Еусеби Гюел наема Гауди да построи жилищен комплекс от 60 къщи, заобиколени от пищен парк. Избраното място е пуст скалист хълм, известен като Голата планина. Проектът за жилищен комплес се проваля – никой не иска да закупи първите завършени къщи. Гюел предлага една от тях на Гауди и той се пренася в нея, а днес тя е превърната в музей на големия творец. Фантастичният парк бива откупен от общината и се превръща в една от най-големите...
виж повече
Къщата-музей на Гауди
Къщата-музей на Гауди Къщата-музей на Гауди се намира в парка Гюел. В една от двете сгради до входа на парка архитектът е живял в продължение на 10 години. В нея днес е разположен и музеят на Гауди, на три етажа, където е пресъздадена атмосферата, в която е живял големият архитект. Тук посетителите могат да видят редица негови произведения и специалните машини, проектирани от Гауди, поради нестандартността на неговите творения.
виж повече
Испанското село (Pueblo Español)
Испанското село (Pueblo Español) Испанското село ( Pueblo Español ) се намира в близост до Олимпийското градче и пристанището. Това е музей на открито, построен през 1929 г, по случай проведеното в Барселона Световно изложение. „Градчето на занаятчиите” предствя смесица от сгради и работилници с характерна за всяка част от Испания архитектура, покриващи 2 хектара, а общият брой на т. нар. „къщи-макети” е 117. Тук могат да се видят типичните испански занаяти и майстори. Неслучайно мотото на...
виж повече
Музеят на ФК ”Барселона”
Музеят на ФК ”Барселона” Музеят на ФК ”Барселона” е един от най-посещаваните в града. Тук са изложени многобройните трофеи и купи на клуба, фотографии и екипи на известни играчи. Футболните запалянковци могат да посетят стадиона „Ноу Камп” и параклиса, в който играчите на тима се молят за победа преди всеки мач.
виж повече
Музеят на шоколада
Музеят на шоколада Музеят на шоколада се намира се в близост до музея „Пикасо” и предлага невероятно съчетание от модерни технологии и традиционни кулинарни умения. Тук са изложени макети от шоколад на Саграда Фамилия и редица други забележителности, шоколадови анимационни и игрални герои. Наред с демонстрациите по приготвянето на редица сладкарски изкушения, в музея всеки може да опита парченце вкусен шоколад.
виж повече
Аквариумът на Барселона
Аквариумът на Барселона Аквариумът на Барселона се намира в близост до яхтеното пристанище на града и е разположен на дъното на Средиземно море. Той е сред най-големите и красиви аквариуми в света, с 35 раздела и повече от 11 000 обитатели. Аквариумът отваря врати през 1995 г., а амбицията на създателите му е да „потопят” посетителите в пъстрия свят на Средиземно море, без дори да ги измокрят. За целта е изграден подводен тунел, който обикаля различните аквариуми. До всички експонати има табелки на...
виж повече
Зоогическата градина в Барселона
Зоогическата градина в Барселона Зоогическата градина в Барселона се намира в центъра на града, в „Parc de la Ciutadella”. През XIV век на това място е построена най-голямата крепост в Европа. Тя е съборена през XIX век и днес могат да се видят само замъкът - Castell dels Tres Dragons и прекрасният парк. Замъкът е превърнат в музей на зоологията, а паркът – в зоогическа градина. Тя се обитава от най-различни животни, част от които се разхождат съвсем свободно. Информацията за животните е поднесена по...
виж повече
Валенсия
Музеят на изящните изкуства
Музеят на изящните изкуства Музеят на изящните изкуства във Валенсия се нарежда се сред най-добрите музеи в страната. Той съдържа прекрасна колекция, включително творби от Ел Греко, Гоя, Веласкес и неколцина валенсиански импресионисти.
виж повече
Градът на науките и изкуствата
Градът на науките и изкуствата Градът на науките и изкуствата представлява изключителен комплекс, който продължава да се строи и до днес. Включва музей на науката, 3D кино и най-големия океанографски музей в Европа.
виж повече
Мадрид
Музеят Прадо
Музеят Прадо Музеят Прадо е основан през 1819 г. и представлява една от най-богатите картинни галерии в света, в основата на която стои колекцията на Испанските Хабсбурги и Бурбони. В Прадо са представени най-вече европейски майстори. Сградата на музея е строена по времето на Карлос III от любимия му архитект Хуан де Вилянуева. Ливадите, които тогава пустеели, дали и името на музея (на испански "prado" означава "ливада"). Днес музеят притежава над 5000 картини, 2000 копия, 1000...
виж повече
Националният музей на изкуствата „Реина София”
Националният музей на изкуствата „Реина София” Националният музей на изкуствата „Реина София” се помещава в шестетажна сграда, издигната още през 1781 г. от Франсиско Сабатини, смятан по времето на Карлос III за най-добрия кмет на Мадрид. Отредена първоначално за главна болница на столицата, сградата е основно ремонтирана през 1980 г. и отлично пригодена за музей. Официално пинакотеката е открита през 1988 г. от крал Хуан Карлос и съпругата му, кралица София, на чието име е наречен културният център. Богатите...
виж повече
Музеят „Тисен-Борнемиса”
Музеят „Тисен-Борнемиса” Музеят „Тисен-Борнемиса”  се помещава в двореца Виляероса, който е образец на неокласическата архитектура от ХVIII век. Носи името на семейство Тисен-Борнемиса, които през 1993 г. подаряват на испанското правителство своята изключителна колекция. През 2004 г. Кармен Тисен подарява още 200 творби на музея. Семейство Тисен са едни от най-сериозните колекционери на XX век, тяхната колекция съдържа произведения на европейското изкуство от 1290 г до поп-арт. Основоположникът...
виж повече
Толедо
Катедралата
Катедралата Катедралата e построена на мястото на голяма мюсюлманска джамия. Строителството на съвремената църквата започва през 1226 г. Размерите на катедралата са огромни: 140 м дължина и 130 м ширина. "Толедското чудо", както я наричат испанците, се смята за най-величествения архитектурен ансамбъл сред готическите катедрали в Испания. Възхищение предизвикват богато украсените портали и най-вече ценните предмети, съхраняващи се вътре. Тук се съхраняват и творби на Гоя и Ел Греко.
виж повече
Манастирът „Сан Хуан де лос Рейес”
Манастирът „Сан Хуан де лос Рейес” Манастирът „Сан Хуан де лос Рейес” се издига в самия център на еврейския квартал. Майсторът, сътворил този шедъовър в готически стил в началото на 16 век, е Хуан Гуас. Първоначалният план предвиждал сградата на манастира да служи за кралска гробница, но след победата на кралската войска при Гранада през 1492 г. замисълът бил променен. Манастирът е бил даден във владение на францисканските монаси, но от 1954 г. принадлежи на Серафимския орден.
виж повече
Синагогата
Синагогата Синагогата е построена през 12 век. Неправилната форма на сградата се състои от 5 кораба, разделени с подковообразни арки. Вътрешността на синагогата се отличава с необикновена красота – алабастрови стени и тавани, пищно орнаментирани в мавритански стил. Днес в сградата на синагогата е разположен музей, представящ историята на еврейския народ в Испания.
виж повече
Фигерас
Къщата-театър Дали
Къщата-театър Дали Къщата-театър Дали е вторият по посещаемост музей на Иберийския полуостров след Прадо в Мадрид. Когато Дали издъхва през 1988 г., той вече е заръчал да го погребат в двора на музея във Фигерас. Явно предварително е подготвил разиграващия се днес спектакъл. Няма друг съвременен художник, който до такава степен да привлича погледите - и на специалистите, и на лаиците. Още от пръв поглед музеят обещава, че зад стените му ще се развихри подготвяното дълги години от художника зрелище....
виж повече
Хирона
Арабските бани
Арабските бани Арабските бани - интересното за тях е че са построени в арабски стил, но по римски план в периода XII-XIII век и са били най-добре запазените обществени бани в цялата област. В началото са съблекалнята, студеното помещение (фригидариум), което има осмоъгълен басейн с колони под открито небе. Оттам се влиза в по-топлото помещение (тепидариум) с хладка вода, където са правени парните бани и масажите, оттук се влиза в горещото помещение. Баните престават да функционират като обществени през XVI...
виж повече

Хотели

Мадрид
EXE EL COLOSO HOTEL MADRID****
EXE EL COLOSO HOTEL MADRID**** Намира се в самото сърце на Мадрид, близо до пл. “Испания” и Гран Виа и на 2 мин. пеша от Кралския дворец. Стаите са шумоизолирани; разполагат с климатик, директен телефон, кабелна телевизия, модем, сейф, напълно оборудвана баня/WC, сешоар, минибар, будилник, радио.
виж повече
Espahotel Gran Via apartments***
Espahotel Gran Via apartments*** Хотела се намира до площад Plaza Espana и на 800 метра от площад Puerta del Sol в Мадрид. Предлага апартаменти тип студио с Wi-Fi интернет и сателитна телевизия. Апартаментите разполагат със самостоятелна баня със сешоар и тоалетни принадлежности. Включват и кухненски бокс с хладилник и микровълнова печка, която се предоставя при заявка. Всички апартаменти разполагат с централно отопление и климатизация. Комплексът има 24-часова рецепция и предлага коли под наем и перални...
виж повече
HOTEL AQUARIA NEGRESCO MADRID ***
HOTEL AQUARIA NEGRESCO MADRID *** Aquaria Negresco *** се намира на малка, тиха улица в сърцето на града. Хотелът е заобиколен от магазини, кафенета и кина, намира се в близост до пл. "Майор", пл. "Пуерта дел Сол", Гран Виа. Стаите разполагат с Wi-Fi, климатик, сейф, мини бар, телевизор със сателитна телевизия, сешоар, баня и тоалетна.
виж повече
HOTEL AROSA ****
HOTEL AROSA **** Хотелът се намира на 15 минути пеша от музея Прадо и на 400 метра от Пуерта дел Сол. Стаите са със самостоятелна баня и сателитна телевизия. Хотелът осигурява безплатен Wi-Fi  и безплатен достъп до фитнес залата.
виж повече
HOTEL EMPERADOR ****
HOTEL EMPERADOR **** Хотелът е разположен в центъра на Мадрид на известния булевард “Гран Вия”, само на няколко крачки от Кралския Дворец, Операта, Пуерта Дел Сол, Сибелес, Музея Прадо, Кралица София и Тисен. Стаите разполагат с безжичен Интернет, телефон, сейф, мини – бар, климатик и сателитна телевизия.
виж повече
HOTEL FARANDA FLORIDA NORTE****
HOTEL FARANDA FLORIDA NORTE**** Хотелът е разположен в близост до Кралския Дворец . Стаите разполагат с климатик, телефон, сателитна телевизия, сейф и баня/wc.
виж повече
HOTEL GAUDI MADRID ****
HOTEL GAUDI MADRID **** Хотел “Гауди” е разположен в сърцето на Мадрид, намира се в началото на Гран Вия, в близост до площад Сибелес, музея Прадо, музея Тисен и други забележителности на Мадрид. Стаите разполагат с климатик, телефон, сателитна телевизия, мини- бар, сейф и баня/wc.
виж повече
HOTEL PETIT PALACE CLIPER GRAN VIA ***
HOTEL PETIT PALACE CLIPER GRAN VIA *** Хотелът се намира в централна част на Мадрид - между Гран Виа и пл. Пуерта дел Сол. Стаите разполагат с безплатен Wi-Fi, мини бар, хидромасажен душ и др.
виж повече
HOTEL SANTO DOMINGO ****
HOTEL SANTO DOMINGO **** Намира се в центъра на Мадрид, близо до Гран Виа и площад “Испания” и Кралския дворец. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, кабелна телевизия, сейф, минибар, напълно оборудвана баня WC.
виж повече
Hotel Ganivet***
Hotel Ganivet*** Хотелът е разположен в центъра на Мадрид, в непосредствена близост до Пуерта Де Толедо на 10 минути пеша от Площад Майор. Хотелът разполага с 151  климатизирани стаи със сейф за лаптоп и безплатен Wi-Fi. Всички стаи са шумоизолирани и са оборудвани с телевизор с плосък екран със сателитни канали. Самостоятелните бани разполагат със сешоар и тоалетни принадлежности.В хотела има също бар и снек-бар.  
виж повече
Hotel Mercure Madrid Santo Domingo ****
Hotel Mercure Madrid Santo Domingo **** Хотелът е разположен в непосредствена близост до "Гран Вия" и Пуерта дел Сол. Стаите разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, баня/WC, достъп до Интернет и сейф.
виж повече
Hotel Moderno ***
Hotel Moderno *** Хотелът се намира в идеален център. В непосредствена близост до Пуерта дел Сол, на 2 мин. пеша от плoщад Майор, както и в близост до Гран Виа и Кралския дворец. Стаите разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, напълно оборудвана баня/WC, сешоар, достъп до Интернет и сейф.
виж повече
Hotel Opera****
Hotel Opera**** Хотелът е разположен в изискания централен квартал Austrias, близо до Операта и Кралския дворец в Мадрид. Площадите Пласа Майор и Пуерта дел Сол, както и булевард Гран Виа се намират на не повече от 20 минути пеша. Стаите разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, баня/WC и безплатен достъп до Интернет.  Хотелът е с музикална тематика. В ресторанта се провеждат музикални соарета, с участието на пеещи сервитьори, а всички ястия се консумират под съпровода на...
виж повече
JC Rooms Santo Domingo ***
JC Rooms Santo Domingo *** Хотелът е разположен в центъра на Мадрид, близо до площад Санто Доминго. Стаите разполагат с климатик, телефон, телевизия, сейф, минибар, напълно оборудвана баня и безплатен интернет.
виж повече
MAYORAZGO ****
MAYORAZGO **** Хотел BW Mayorazgo **** се намира в централната част на Мадрид, в непосредствена близост до Гран Виа, на кратко пешеходно разстояние от пл. Испания и Кралския дворец. Стаите предлагат телевизор с плосък екран, сейф и мини бар. 
виж повече
MONCLOA GARDEN HOTEL MADRID ****
MONCLOA GARDEN HOTEL MADRID **** Хотелът е разположен в центъра на Мадрид, в непосредствена близост до Операта и на около два километра от музея Прадо. Стаите разполагат с баня/wc, климатик, телевизор, телефон и интернет.
виж повече
Mercure Madrid Plaza de Espana****
Mercure Madrid Plaza de Espana**** Хотелът се намира в самото сърце на Мадрид, на 500м. от пл. “Испания”. Разполага с 97 комфортно оборудвани стаи. Всяка от които има климатик, сателитна телевизия, телефон, баня/WC, достъп до Интернет и сейф.
виж повече
PETIT PALACE CLIPER GRAN VÍA HOTEL ***
PETIT PALACE CLIPER GRAN VÍA HOTEL *** Хотелът е разположен на “Гран Вия”, в близост до Пуерта дел Сол, Кралския дворец и площад Майор. Стаите разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, баня/WC, достъп до Интернет и сейф.
виж повече
PRINCIPE PIO HOTEL MADRID ***
PRINCIPE PIO HOTEL MADRID *** Централно разположен, зад градината на Кралския дворец, близо до Площад “Испания”; на 15 мин. пеша от “Пуерта дел Сол” и “Гран Виа”. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, телевизор, сейф, баня WC.
виж повече
PUERTA DE TOLEDO HOTEL MADRID ***
PUERTA DE TOLEDO HOTEL MADRID *** Хотелът е разположен до Кралския Дворец, Операта, Кралския Театър, Катедралата и Площад Майор. Стаите разполагат с климатик, телефон, индивидуален сейф, сателитна телевизия, баня/wc.
виж повече
Petit Palace Puerta del Sol***
Petit Palace Puerta del Sol*** Хотел Petit Palace Puerta del Sol е разположен в непосредствена близост до пл. „Пуерта дел Сол”. Стаите разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, баня/WC, достъп до Интернет и сейф.
виж повече
REGENTE HOTEL MADRID ***
REGENTE HOTEL MADRID *** Хотелът е разположен на “Гран Вия”, в близост до Пуерта дел Сол, Кралския дворец и площад Майор. Стаите разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, баня/WC, достъп до Интернет и сейф.
виж повече
Senator Gran Via 70 SPA ****
Senator Gran Via 70 SPA **** Хотелът е разположен на ул. "Gran Via" в близост до пл. "Испания", на 5 мин. пеша от метростанция Plaza Espana. Стаите са шумоизолирани, с плазмен телевизор, сателитна телевизия, климатик, безплатен Wi-Fi, минибар и сейф. СПА центърът предлага сауна, турска баня и басейни.
виж повече
Барселона
Arc la Rambla***
Arc la Rambla*** Хотелът се намира в Готическия квартал, на 10 м. от “Ла Рамбла - живописна променада, свързваща центъра на Барселона с крайбрежието. Стаите са модерно обзаведени и разполагат с баня и тоалетна, сейф, сателитна телевизия, климатик, безплатна интернет връзка.
виж повече
Barcelona House ***
Barcelona House *** Хотелът се намира се в Готическия квартал, до ул. „Ла Рамбла”. Предлага модерни, климатизирани стаи с дървен под, безплатен кабелен интернет достъп и плоскоекранен телевизор.
виж повече
Front Maritim****
Front Maritim**** Хотелът Front Maritim*** * разполага със 177 стаи. Всяка стая е оборудвана с: баня/WC,  сешоар, TV, климатик, уреди за приготвяне на чай и кафе, безплатен Wi Fi . На 6 мин. пеша от хотела се намира спирка Selva de Mar на метрото. 
виж повече
Grums****
Grums**** Хотелът се намира на едно от най-емблематичните места на Барселона - Готическия квартал, близо до Театре де Личеу. Сатите са модерно обзаведени, като обзавеждането във всяка една е различно и е направено да подражава на дадена забележителност, личност или течение в изкуството, свързани с Барселона. Стаите разполагат с баня, тоалетна, телевизия, сешоар и др. Хотелът разполага с басейн и спа център.
виж повече
Guitart Grand Passage****
Guitart Grand Passage**** Хотелът се намира в тих жилищен квартал, но в същото време е съвсем близо до "Авенида Диагонал" и централната част на Барселона. Стаите разполагат с климатик, сателитна телевизия, достъп до интеренет, сейф, мини бар, баня, тоалетна и сешоар.
виж повече
H10 Casanova ****
H10 Casanova **** Хотелът се намира съвсем близо да пл. Каталуния и Готическия квартал. Предлага фитнес зала, спа център и безплатен Wi-Fi достъп до интернет. Стаите са климатизирани, имат сателитна телевизия, самостоятелна баня със сешоар.
виж повече
HCC Open ***
HCC Open *** Хотела се в район Eixample в Барселона, в близост до Пласа Еспаня и на пет минути пеша от изложбения център Fira. На пет спирки с метрото се намират центърът на града и Пласа Каталуния. Стаите разполагат със сателитна телевизия, безплатен Wi-Fi достъп, климатик и баня с тоалетни. Закуската е на блок маса.
виж повече
HOLIDAY INN EXPRESS BARCELONA CITY-22@ ***
HOLIDAY INN EXPRESS BARCELONA CITY-22@ *** Хотелът се намира в централната част на Барселона, на няколко минути от най- близката станция на метрото Liacuna. Стаите са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, безжичен интернет, баня/wc, климатик.
виж повече
HOTEL ACTA MILLENNI ****
HOTEL ACTA MILLENNI **** Хотелът се намира в централната част на Барселона, недалеч от „Ла Рамбла” и хълма Монджуик. Стаите разполагат с директен телефон, телевизор, климатик, сейф, баня/wc, мини-бар, безплатен безжичен интернет.
виж повече
HOTEL AMREY DIAGONAL BARCELONA ***
HOTEL AMREY DIAGONAL BARCELONA *** Разположен в центъра на Барселона, на “Авенида Диагонал”, недалеч от пл. “Каталуния” и “Пасео де Грасия”. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, интернет достъп, сейф, минибар, напълно оборудвана баняWC.
виж повече
HOTEL CALABRIA BARCELONA ***
HOTEL CALABRIA BARCELONA *** Разположен в центъра на Барселона, недалеч от пл. “Испания”. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, сейф, интернет достъп, напълно оборудвана баня WC.
виж повече
HOTEL CATALONIA ARAGON BARCELONA ****
HOTEL CATALONIA ARAGON BARCELONA **** Намира се недалеч от до Катедралата “Саграда Фамилия”, на 5 мин. пеша от най-близката метростанция. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, сейф, напълно оборудвана баняWC.
виж повече
HOTEL CATALONIA ATENAS BARCELONA ****
HOTEL CATALONIA ATENAS BARCELONA **** Хотелът се намира на 15 мин. пеша от Катедралата “Саграда Фамилия”. Стаите разполагат със сателитна телевизия, телефон, сейф, минибар, интернет достъп, баня/WC сешоар.
виж повече
HOTEL CONFORTEL BEL ART BARCELONA ****
HOTEL CONFORTEL BEL ART BARCELONA **** Намира се недалеч от катедралата “Саграда Фамилия”. Стаите разполагат със сателитна телевизия, телефон, сейф, минибар, интернет достъп, баня/WC сешоар.
виж повече
HOTEL DERBY ****
HOTEL DERBY **** Разположен на “Авенида Диагонал”. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, CD плеър, сейф, минибар, напълно оборудвана баня/WC  
виж повече
HOTEL DERBY BARCELONA ****
HOTEL DERBY BARCELONA **** Намира се недалеч от катедралата “Саграда Фамилия”. Стаите разполагат със сателитна телевизия, телефон, сейф, минибар, интернет достъп, баня/WC сешоар.
виж повече
HOTEL EUROSTARS CRISTAL PALACE BARCELONA ****
HOTEL EUROSTARS CRISTAL PALACE BARCELONA **** Хотелът се намира съвсем близо до пл. „Каталуня”, недалеч от катедралата “Саграда Фамилия”. Стаите разполагат със сателитна телевизия, климатик, сейф, минибар, баня/WC сешоар.
виж повече
HOTEL EVENIA ROCAFORT BARCELONA ***
HOTEL EVENIA ROCAFORT BARCELONA *** Разположен в центъра на Барселона, в подножието на хълма Монтджуик, недалеч от пл. “Испания”. Отворен през 2004 г. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, сейф, минибар, интернет достъп, напълно оборудвана баня/WC.
виж повече
HOTEL EVENIA ROSELLO ****
HOTEL EVENIA ROSELLO **** Разположен в центъра на Барселона, до “Пасео де Грасия” и “Каза Мила”. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, интернет достъп, сейф, напълно оборудвана баняWC.
виж повече
HOTEL EVENIA ROSELLO BARCELONA ****
HOTEL EVENIA ROSELLO BARCELONA **** Разположен в центъра на Барселона, до “Пасео де Грасия” и “Каза Мила”. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, интернет достъп, сейф, напълно оборудвана баня WC.
виж повече
HOTEL FRONT MARITIM BARCELONA ****
HOTEL FRONT MARITIM BARCELONA **** Разположен срещу плаж Марбейя, недалеч от Порт Олимпик. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, радио, интернет достъп, минибар, баня/WC, сешоар.
виж повече
HOTEL GOTICO BARCELONA ****
HOTEL GOTICO BARCELONA **** Хотелът се намира на изключително комуникативно място – на 25м от Кметството, 200м от музея на Пикасо, 100м от Рамбла и 200м от пристанището на Барселона. Стаите разполагат със сателитна телевизия, сейф, сешоар, минибар.
виж повече
HOTEL HCC REGENTE BARCELONA ****
HOTEL HCC REGENTE BARCELONA **** Хотелът се намира на Лас Рамблас и е съвсем близо до пл. „Каталуня” и Готическия квартал. Всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, безплатен ADSL интернет, климатик, отопление, мини-бар, сейф, баня/WC, сешоар.
виж повече
HOTEL MEDINACELI BARCELONA ****
HOTEL MEDINACELI BARCELONA **** Хотелът се намира на изключително комуникативно място – 100м от Рамбла и 100м от пристанището на Барселона, в близост до площад “Каталуня”. Стаите са шумоизолирани и разполагат с климатик, сейф, сешоар, телефон, телевизор. Специални стаи за хора с увреждания.
виж повече
HOTEL NOUVEL BARCELONA ***
HOTEL NOUVEL BARCELONA *** Хотелът се намира на изключително комуникативно място - в непосредствена близост до пл. Каталуния и Ла Рамбла. Сградата, в която се помещава е една от най-старите в Барселона, запазила много исторически елементи. Стаите са оборудвани с телефон, телевизор, безжичен интернет, баня/wc, климатик.
виж повече
HOTEL NUNES DE URGELL ****
HOTEL NUNES DE URGELL **** Хотелът е разположен в близост до булевард “Диагонал” и до “Пасео де Грасия”. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, сейф, минибар, баня/WC.
виж повече
HOTEL PRINCIPAL BARCELONA ***
HOTEL PRINCIPAL BARCELONA *** Хотел Principal*** е разположен в центъра на Стария град на Барселона, само на 200 метра от Ла Рамбла. Разполага с тераса на покрива, 24-часова рецепция и безплатен достъп до Wi-Fi интернет в целия хотел. Всяка стая е оборудвана с климатик, плоскоекранен телевизор със сателитни канали, както и удобства за приготвяне на чай и кафе.
виж повече
HOTEL RIALTO BARCELONA ***
HOTEL RIALTO BARCELONA *** Разположен в центъра на Барселона, в сърцето на Готическия квартал. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, сейф, минибар, напълно оборудвана баня/WC.
виж повече
HOTEL SAGRADA FAMILIA BARCELONA ***
HOTEL SAGRADA FAMILIA BARCELONA *** Намира се на 3 мин. пеша от катедралата “Саграда Фамилия”. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, сейф, напълно оборудвана баня/WC.
виж повече
HOTEL SANSI DIPUTACIO****
HOTEL SANSI DIPUTACIO**** Хотела се намира в същинския център на града, на няколко метра от пл. „Каталуния”, улица „Ла Рамбла” и Готическия квартал, съвсем близо и до къщите на Гауди. Хотела предлага климатизирани стаи със самостоятелна баня, безплатна интернет връзка и сателитна телевизия, мини бар и сейф.  
виж повече
HOTEL SUIZO DEL MAR BARCELONA ***
HOTEL SUIZO DEL MAR BARCELONA *** Разположен в центъра на Барселона, в сърцето на Готическия квартал. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, сейф, минибар, напълно оборудвана баня WC.
виж повече
Hotel Adagio
Hotel Adagio Хотел Adagio се намира в очарователния исторически Готически квартал на Барселона, в близост до неговата централна част на площад Plaza Sant Jaume. Предлага климатизирани стаи, много от които разполагат със самостоятелен балкон. На кратко разстояние пеша от оживената улица Ла Рамбла, хотел Adagio ще Ви настани директно сред тесните улички и важните отличителни за квартала паметници. Ако пък имате нужда да проучите допълнително маршрута си из забележителностите, можете да се възползвате от...
виж повече
Hotel Andante***
Hotel Andante*** Хотелът са намира в близост до Готическия квартал и на 400 м. от Ла Рамбла - живописна променада, която свързва центъра на Барселона с крайбрежието. Стаите са модерно обзаведени и разполагат с баня и тоалетна, сешоар, телевизор, сейф, климатик и безплатен достъп до безжичен интернет. Хотелът разполага с басейн на покрива.
виж повече
Hotel Atlantis Barcelona
Hotel Atlantis Barcelona Хотелът се намира на по-малко от 100 метра от площад Каталуня и метростанция Universitat в Барселона, в близост до „Ла Рамбла” и Готическия квартал. Той предлага климатизирани стаи с атрактивен интериор, просторни мраморни бани със сешоар, плоскоекранен телевизор, сателитни канали и безплатен Wi-Fi интернет, сейф за лаптоп.
виж повече
Hotel Auto Hogar
Hotel Auto Hogar Хотел Auto Hogar се намира на булевард Parallel, точно срещу метростанция Parallel и на 10 минути пеша от туристическата улица Рамблас. Той предлага семпло обзаведени и климатизирани стаи със самостоятелна баня. На не повече от 5 минути пеша ще откриете някои от най-известните театри в Барселона, а хълмът Монжуик е в непосредствена близост. Изложбеният център Фира е на малко повече от 1 километър. Ресторантът на Auto Hogar е отворен 7 дни в седмицата и поднася средиземноморска кухня. В...
виж повече
Hotel Barcelona Catedral
Hotel Barcelona Catedral Този бутиков хотел предлага фитнес зала и лаундж тераса на покрива с плувен басейн и великолепна гледка към града. Той се намира на 100 метра от катедралата на Барселона, в историческия Готически квартал. Всяка от елегантните стаи на Barcelona Catedral разполага с дървен паркет и климатик. Оборудването включва безплатен Wi-Fi интернет, сейф с размери за лаптоп, телевизор с плосък екран и международни канали. Ресторант 4 Capellans поднася оригинални средиземноморски специалитети, както и...
виж повече
Hotel Catalonia Barcelona Plaza ****
Hotel Catalonia Barcelona Plaza **** Хотел Catalonia Barcelona Plaza се намира в центъра на Барселона, на пл. „Испания", близо до пеещите фонтани. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, интернет достъп WiFi, сейф, напълно оборудвана баня WC. 
виж повече
Hotel Catalonia Castellnou
Hotel Catalonia Castellnou Хотел Catalonia Castellnou предлага безплатен Wi-Fi интернет, денонощна рецепция и светли, климатизирани стаи със сателитна телевизия. Той се намира на 250 метра от метростанция Tres Torres, в тих жилищен район. Хотелският ресторант Petit Castellnou поднася международна кухня и разнообразна закуска на шведска маса. Центърът на квартал Sarrià е на 10 минути пеша и ще Ви предложи много кафенета, барове и ресторанти. Хотел Catalonia Castellnou е в близост до някои от най-важните...
виж повече
Hotel Catalonia La Pedrera
Hotel Catalonia La Pedrera Този хотел се намира в непосредствена близост до Avinguda Diagonal и булевард Пасаж де Грасия, идеално място за пазаруване. Гостите могат лесно достъп до Plaza Cataluna и старинния Готически квартал на града. Безплатен Wi-Fi интернет е на разположение. Разположен по протежение на маршрутите на модернизма, хотел Catalonia La Pedrera е заобиколен от голяма част от интересната архитектура символ на Барселона, като основните сгради на Гауди и Доменек и Мунтанер, включително и La Pedrera. Гостите...
виж повече
Hotel Catalonia Park Putxet ****
Hotel Catalonia Park Putxet **** Хотелът е разположен в близост до Парка “Гуел”. Стаите разполагат с климатик, телефон, телевизор, безжичен интернет, баня/WC и сейф.
виж повече
Hotel Expo Barcelona****
Hotel Expo Barcelona**** Хотелът се намира на около 900м от пл.Испания, на комуникативно място - в близост  до него има спирка на метрото, с което за 10 мин можете да достигнете центъра на града. Всички стаи разполагат със самостоятелен балкон и сателитна телевизия.
виж повече
Hotel Gargallo Suizo***
Hotel Gargallo Suizo*** Хотел е разположен в готическото сърце на Барселона, в близост до Катедралата и се радва на идеално местоположение за посещение на забележителностите на този вълнуващ град, на 16 минути пеша от плажа. В стаите: комфортни стаи със сателитна телевизия и климатик.
виж повече
Hotel Ibis Barcelona Plaza Glories 22@ **
Hotel Ibis Barcelona Plaza Glories 22@ ** Метростанции Llacuna и Glòries са на 5 минути пеша от хотела. От тях можете да стигнете до площад Каталуня за по-малко от 10 минути. Хотелът предлага безплатен Wi-Fi, както и фитнес център и денонощен бар. Стаите са шумоизолирани и климатизирани. Оборудвани са телевизор с плосък екран и самостоятелен санитарен възел и сешоар. Закуската е на шведска маса.
виж повече
Hotel Ibis Styles Barcelona City Bogatell **
Hotel Ibis Styles Barcelona City Bogatell ** Хотелът е разположен е на 300 м от метростанция Bogatell с директна връзка до центъра за около 10 мин. Предлага безплатен Wi-Fi, частен паркинг, открит басейн, детска площадка и бар. Стаите са с телевизор.
виж повече
Hotel Novotel Barcelona City
Hotel Novotel Barcelona City Този дизайнерски хотел предлага безплатна фитнес зала, турска баня и тераса на покрива си с детски басейн, сезонен открит басейн и гледка към Барселона. Стилният интериор на стаите включва безплатен Wi-Fi интернет и плоскоекранен телевизор със сателитни програми. Novotel Barcelona City се намира в непосредствена близост до търговски център Glories и кулата Агбар, проектирана от архитекта Жан Нувел. Базиликата Саграда Фамилия и плажът Богател са на 20 минути пеша. Климатизираните стаи в...
виж повече
Ronda*** Barcelona
Ronda*** Barcelona Хотел Ronda House се намира до булевард Ronda Sant Antoni, на 10 минути пеша от Лас Рамблас. Хотелът предлага ресторант и стаи със сателитна телевизия. Ronda предлага непретенциозен интериор в светли цветове. Климатизираните стаи са напълно обзаведени и имат самостоятелна баня.
виж повече
SENORIAL HOTEL ***
SENORIAL HOTEL *** Централно разположен, до Гран Виа и площад “Испания”. Стаите разполагат с климатик, телефон, кабелна телевизия, сейф, баняWC.
виж повече
Santa Marta**
Santa Marta** Хотел Santa Marta** се намира в старата част на Барселона, на няколко метра от пристанището, Аквариума и квартала Ел Борн. Хотелът е 2*, но в действителност отговаря на 3*. Той предлага климатизирани стаи със самостоятелна баня и сателитна телевизия.
виж повече
Sercotel Abbot Hotel Barcelona****
Sercotel Abbot Hotel Barcelona**** Sercotel Abbot Hotel Barcelona**** е приветлив и уютен хотел в центъра на Барселона, в близост до площад "Испания". Предлага климатизирани стаи със сателитна телевизия, самостоятелна баня със сешоар, безплатен Wi-Fi достъп до интернет.
виж повече
St. Moritz****
St. Moritz**** Хотел "St. Moritz" е разположен в сграда от XIX - ти век, обявена за архитектурно наследство, на 5 минути от сградата на Гауди - Каса Батийо. Предлагат се модерни, климатизирани стаи с безплатен Wi-Fi и LCD телевизор със сателитни програми.
виж повече
Via Augusta**
Via Augusta** Хотелът се намира над бул. „Диагонал”, на 15 мин пеша от „Каса Мила” и „Пасейжд де Грасия". Стаите са климатизирани и имат безплатен достъп до Wi-Fi интернет. Закуската е на шведска маса.
виж повече
Viladomat ***
Viladomat *** Хотелът се намира в центъра на Барселона на по-малко от 10 минути пеша от метростанция Hospital Clinic. Площад „Каталуния” и известната улица „Ла Рамбла”са на 20 минути пеша. Стаите разполагат с климатик, телевизор със сателитни канали, сейф, работно бюро и минибар. Самостоятелните бани са с вана, душ, сешоар . В хотела има безплатен Wi-Fi .
виж повече
Zenit Borrell ****
Zenit Borrell **** Хотелът се намира на 20 минути пеша от булевард „Пасейжд де Грасия”. Стаите разполагат с климатик, минибар, безплатен Wi-Fi интернет и сателитна телевизия, самостоятелна баня със сешоар. Метростанция Hospital Clinic е 200 метра от хотела.
виж повече
Валенсия
Casual Hotel Valencia Del Cine**
Casual Hotel Valencia Del Cine** Разположен в централната част на Валенсия, хотел Casual Valencia ** предлага много добри условия за Вашия престой в града. Стаите предлагат тематична кино декорация, безплатен Wi-Fi, собствена баня с тоалетна и др. 
виж повече
Casual Valencia Vintage**
Casual Valencia Vintage** Хотелът се намира на 600м. от квартал Барио дел Кармен, а културно-развлекателният архитектурен комплекс Град на изкуствата и науките се намира на 2,5 км. Разстоянието до летище Валенсия е 9 км. Стаите разполагат с телевизор и собствена баня.
виж повече
Casual hotel Florida Valencia**
Casual hotel Florida Valencia** Хотел Casual hotel Florida** е разположен в централните части на Валенсия - арената за корида е на около 200 м. от хотела, а Катедралата, на по-малко от 10мин. пеша. Стаите са с тематична музикална декорация, климатизирани, със собствена баня и тоалетна. 
виж повече
Catalonia Excelsior***
Catalonia Excelsior*** Хотелът се намира в Стария град на Валенсия, само на метри от площад Plaza del Ayuntamiento. Стаите разполагат с безплатен Wi-Fi интернет, сателитна телевизия, климатик, минибар и отлично оборудвана баня.  
виж повече
Conqueridor****
Conqueridor**** Намира в центъра на Валенсия, само на 250 метра от жп гара Norte и на 300 метра от централната търговска зона на Валенсия и от метростанция Plaza Espanya. Стаите са с климатик, сателитна телевизия и безплатен Интернет. Хотелът предоставя също и безплатна сауна и малка фитнес зала.
виж повече
Hotel Catalonia Excelsior, Valencia***
Hotel Catalonia Excelsior, Valencia*** Хотел Catalonia Excelsior*** се намира в Стария град на Валенсия. Разполага с кафене, безплатен Wi-Fi интернет и стаи със сателитна телевизия, климатик, минибар, баня и тоалетна и др.
виж повече
Hotel Vincci Lys, Valencia****
Hotel Vincci Lys, Valencia**** Луксозният хотел Vincci Lys**** е разположен в центъра на Валенсия. Предлага комфорт и спокойствие по време на Вашия престой в града. Стаите на хотела са просторни, елегантни и климатизирани, оборудвани с безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и минибар. 
виж повече
Petit Palace Bristol Valencia***
Petit Palace Bristol Valencia*** Хотел Petit Palace Bristol Valencia*** е разположен в централните части на града, срещу Музея на керамиката. Стаите разполагат с климатик, телевизор, безплатен Wi-Fi, минибар, собствена баня и тоалетна.
виж повече
SH Ingles Boutique Hotel***
SH Ingles Boutique Hotel*** Хотелът се намира в центъра на Валенсия във впечатляващ дворец от 18-и век, на 150 метра от Катедралата. В целия хотел има безплатен WI-FI достъп.  
виж повече
Sweet Hotel Continental Valencia**
Sweet Hotel Continental Valencia** Разположен в сърцето на Валенсия, Sweet Hotel Continental Valencia** предлага тераса, на последния си етаж, с изглед към града. Стаите разполагат с климатик, телевизор, безплатен Wi-Fi, собствена баня и тоалетна.
виж повече
Venecia Hostal, Valencia**
Venecia Hostal, Valencia** Хотел Venecia** е разположен в туристическия и търговски център на града. Предлага удобства, съответстващи на тризвезден хотел. Стаите са декорирани в практичен и функционален стил, разполагат с Wi-Fi, собствена баня и тоалетна, и др.
виж повече
Vincci Palace****
Vincci Palace**** Този атрактивен, дизайнерски хотел се намира в централната част на град Валенсия, на 5 минути разходка от катедралата. Има елегантни стаи със сателитна телевизия и безплатен достъп до интернет.
виж повече
Йорет де Мар
Hotel Marsol****
Hotel Marsol**** Хотела е разположен на морския бряг в Лорет де Мар, на крайбрежието на Коста Брава, Каталуния. Разполага с фитнес център, сауна и басейн на покрива с тераса и шезлонги. В стаите: Всички стаи в хотел Marsol са с климатик. Всички разполагат с безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и собствена баня със сешоар. Ресторанта на хотела предлага разнообразна закуска и богата гама от интернационални ястия за обяд и вечеря на шведска маса. Има кафе-бар с тераса, разположена на крайбрежната...
виж повече
Hotel Miramar****
Hotel Miramar**** Хотелът е само на 50 метра от плажа. Барселонското летище Ел Прат е на 78 километра.  Хотелът разполага с фитнес център, зала за игри, билетни услуги и помещение за съхранение на багаж. В стаите: Wi-Fi достъп до интернет. Всички стаи включват климатик и телевизор със сателитни канали и сейф. Оборудвани с вана, самостоятелите бани разполагат със сешоар и биде. 
виж повече

Цени на музеи

МАДРИД

 • Кралския дворец – 13 EUR,  деца до 5 г. – безплатно, деца от 5 до16 г., над 65 г и студенти до 25 г. – 7 EUR, свободен вход от понеделник до четвъртък в последните 2 часа от работното време;
 • Музея Прадо – 15 EUR, деца до 18 г. и студенти до 25 г. – безплатно, възрастни над 65 г – 7,50 EUR, свободен вход от понеделник до четвъртък в последните 2 часа от работното време;
 • Национален музей на изкуствата „Кралица София” – 10 EUR, деца до 18 г., студенти до 25 г. със студентска карта ISIC, пенсионери и над 65 г. – безплатно, вторник – почивен ден, свободен вход в последните 2 часа от работното време, неделя от 13:30 до 19:00 – безплатно;
 • Музей Тисен – 9 EUR, студенти и възрастни над 65 г. – 6 EUR, деца до 18 г. – безплатно, понеделник от 12:00 до 16:00 ч. – свободен вход;
 • Ел Ескориал – 12 EUR,  деца до 5 г. – безплатно, от 5 до 16 г., възрастни над 65 г. и студенти до 25 г. със студентска карта ISIC – 6 EUR, сряда и четвъртък от 17:00 до 20:00ч. от април до септември – безплатно.

БИЛЕТ ЗА КОРИДА (само през лятото) в Мадрид  – от 15 – 150 EUR. 

ТОЛЕДО

 • Катедралата – 12,50 EUR;
 • Картината на Ел Греко “Погребението на граф де Оргас” – 3 EUR;
 • Синагогата – 3 EUR.

БАРСЕЛОНА

 • Каса Мила (Ла Педрера) – 24 EUR, студенти – 18,50 EUR, деца до 6 г. – безплатно, от 7 до 12 г. – 12 EUR, над 65 г. – 16,50 EUR;
 • Каса Батло – 25 EUR, деца до 7 г. – безплатно, студенти до 25 г. със студентска карта ISIC, от 7 до 18 г. и над 65 г. – 22 EUR, оскъпяване с 4 EUR при закупуване на място;
 • Саграда фамилия – 26 EUR, деца до 10 г. – безплатно;
 • Музея Пикасо – 12 EUR, до 18 г. – безплатно, от 18 до 25 г. и над 65 г. – 7 EUR, свободен вход четвъртък след 18:00 ч. и цялата първа неделя от месеца, понеделник – почивен ден;
 • Пуебло Еспаньол – 14 EUR, деца от 4 до 12 г. – 7 EUR, студенти – 10,50 EUR (само online) пенсионери – 9 EUR (само online);
 • Зоологическата градина – 21,40 EUR,  деца от 3 до 12 г. – 13 EUR, над 65 г. – 10,50 EUR;
 • Аквариума – 21 EUR, деца от 5 до 10 г. – 16 EUR, деца от 3 до 5 г. - 8 EUR;
 • Парка Гюел – 10 EUR, деца до 6 г. – безплатно, от 7 до 12 г. и над 65 г. – 7 EUR.

МАНАСТИРА МОНСЕРАТ – безплатно.

СЕВИЛЯ

 • Кулата Хиралда, Катедралата – 9 EUR, студенти до 25 г. и пенсионери – 4 EUR, деца до 14 г. – безплатно;
 • Двореца Алкасар де Севиля – 11,50 EUR, студенти до 25 г. и пенсионери – 3 EUR.
 • Музей на изящните изкуства – безплатно за граждани на ЕС, работи от вторник до събота от 09:00 до 21:00 ч., неделя и празници от 09:00 до 15:00 ч., понеделник – почивен ден;
 • Музей на изкуствата и традициите – безплатен за граждани на ЕС, работи от вторник до събота от 09:00 до 20:00 ч., неделя и празници от 09:00 до 15:00 ч., понеделник – почивен ден.

КОРДОБА

 • Джамията – катедрала – 11 EUR, студенти до 25 г. и хора над 65 г. - 9 EUR, деца от 10 до 14 г. – 4 EUR, деца до 10 г. – безплатно;
 • Двореца Алкасар – 4,50 EUR, студенти до 26 г. – 2,25 EUR, деца до 14 г. – безплатно, в късния следобед билет от 7 EUR, влючващ вход + спектакъл.

ГРАНАДА

 • Двореца Аламбра, двореца Хенералифе – 14 EUR, деца до 12 г. – безплатно, деца от 12 до 15 г. – 8 EUR, пенсионери и възрастни над 65 г. – 9 EUR;
 • Катедралата – 5 EUR, деца до 12 г. – безплатно, ученици и студенти под 25 г. – 3,5 EUR;
 • Кралски параклис – 5 EUR, деца до 12 г. – безплатно, младежи до 25 г. – 3,50 EUR, сряда от 14:30 до 18:30 – безплатно (с резервация), работи от 10:15 до 18:30 ч., неделя и празници – от 11:00 до 18:00 ч.;
 • Музеят на пещерите Сакромонте – 5 EUR, работи всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Музеите изискват документ за самоличност  за удостоверяване на възрастта при ползване на намаление.

Оповестените тук цени на музеи са към 10.12.2020 и „Руал Травел“ не се ангажира с тяхната абсолютна точност.

Разгледайте още

Посолство в Испания

AДРЕС НА БЪЛГАРСКОТО ПОСОЛСТВО В ИСПАНИЯ:
EMBAJADA DE LA REPUBLICA DE BULGARIA
TRAV. SANTA MARIA MAGDALENA, 15
28016 MADRID
Tel: 0034/ 91 345 57 61; 0034/ 91 345 66 51; 0034/ 91 359 76 11

АДРЕС НА БЪЛГАРСКОТО ГЕНЕРАЛНО КОНСУЛСТВО В БАРСЕЛОНА:
CONSULADO GENERAL DE LA REPUBLICA DE BULGARIA PO DE SAN JUAN, 73
08009 BARCELONA
Tel: 00 34 93/ 457 40 69; 207 77 14

 

АДРЕС НА БЪЛГАРСКОТО ГЕНЕРАЛНО КОНСУЛСТВО ВЪВ ВАЛЕНСИЯ:
CONSULADO GENERAL DE LA REPUBLICA DE BULGARIA
C/ ANTONIO SUAREZ 48
46021 VALENCIA
Tel: 0034 96 3691788; 0034 96 3690921 

Прогноза

Валутен калкулатор