02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии в Босна и Херцеговина

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии в Босна и Херцеговина
4 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
04.04.2024
03.05.2024
23.05.2024
18.07.2024
виж всички дати
На цени от:
416 лв.
виж повече
8 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
01.05.2024
19.05.2024
02.09.2024
22.09.2024
виж всички дати
На цени от:
931 лв.
виж повече
4 дни
АвтобуснаАвтобусна
На цени от:
439 лв.
виж повече

Босна и Херцеговина е една често подценявана дестинация, която обаче предлага много красива природа и прекрасни културни атракции. Близостта до България я прави особено атрактивна, като спокойно можете да посетите основните забележителности дори и за 3 – 4 дни с пътя. Столицата – Сараево е на 600 км от София.

Екскурзии до Босна и Херцеговина

Офертите, които предлагаме, са с автобус. Краткият вариант е 4-дневен и включва забележителности в Босна и Херцеговина и съседна Сърбия. Посещават се:

  • Дървенград – своеобразен музей на открито, който представлява етно-селище изцяло с дървени сгради, построено първоначално като декор за филми на Емир Кустурица;
  • Сараево – столицата има многовековна история. Програмите включват тур с професионален екскурзовод;
  • Босненските пирамиди – за тях по-долу;
  • Мостар – тук се намира най-атрактивната забележителност на страната - световноизвестния каменен мост, датиращ от XVI век и включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство;
  • Вишеград - градът, който писателят Иво Андрич описва в романа си „Мостът на Дрина”.

Другият, по-дълъг маршрут, обхваща и забележителности в съседна Хърватия.

Валута и цени

Официалната валута е босненска конвертируема марка. Стандартът на живот е подобен на този в България. Цените на по-туристическите места са по-високи, така че по-добре търсете автентични ресторанти и кафенета – в тях хем ще е по-евтино, хем ще опитате автентичните ястия и питиета.

Босненските пирамиди

Около тази забележителност има много неизяснени факти и конспирации и за която можете да чуете най-различни легенди. Едни твърдят че това са най-древните и най-големите откривани досега пирамиди в света, строени преди около 25 000 години. Други твърдят, че това са народни приказки и нищо повече. Така или иначе планинската местност е много красива за разходка и си заслужава да се види.

Изберете Руал Травел

В наше лице ще намерите коректен туроператор с изключително богат опит в организирането на пътувания. Ежегодно връщаме хиляди доволни туристи, така че можете да сте сигурни, че маршрутите ни са добре преценени и отиграни. Възползвайте се от възможността да резервирате онлайн на rual-travel.com или пък в някой от офисите ни в страната.