Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Виетнам и Камбоджа

»
Виетнам и Камбоджа
Виетнам и Камбоджа
Виетнам и Камбоджа 2
Виетнам и Камбоджа 3
Виетнам и Камбоджа 4
Виетнам и Камбоджа 5
Виетнам и Камбоджа 6
Send In Messenger
от 3829лв.
10 дни / 7 нощувки
Самолетна екскурзия

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска на борда на круизен кораб, 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин /Сайгон/ , 7 обяда, 1 вечеря и богата екскурзоводска програма в Ханой, Халонг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Настаняването е в хотели 4 звезди и круизен кораб 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания „Търкиш Еърлайнс“ през Истанбул. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 21:15 ч. - полет на авиокомпания „Turkish airlines“ за Истанбул. 23:50 ч. - кацане в Истанбул. 02.40 ч. - излитане за Ханой. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН – 20:45 ч. - кацане на летище „Ной Бай“ в Ханой.* Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 4*. Нощувка в Ханой.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой. Обиколката започва от  мемориалния комплекс на Хо Ши Мин. Разходката продължава с президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана, заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често - Храма на литературата, известен като първия виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храмът „Нгок Сон“. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за  Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон“, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонга). Посрещане с коктейл за добре дошли. Разходка из легендарния залив. Обяд на борда на кораба. Следобед едночасова разходка с бамбукова лодка или с каяк около плаващото рибарско селище Вунг Виенг. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани на белия пясъчен плаж Бан Чан Бийч. Завръщане на кораба. Корабът ще отплава към района на Конг До, където ще пусне котва за пренощуване. Вечеря. Свободно време или възможност да се включите в различни дейности като риболов, караоке и различни игри. Нощувка на борда на кораба.

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

ПЕТИ ДЕН – 6:30 ч. - възможност да се включите в клас по Тай-Чи, воден от професионален инструктор. Закуска. В 8:00 ч. разглеждане на пещерата Тиен Кан Сон , разположена в центъра на красия залив Халонг, една от най-красивите и интересни пещери в региона. Освобождаване на каютите. Възможност за релакс или наблюдение на карвинг демонстрация върху плодове. Обяд. Напускане на кораба. Трансфер до летището в Ханой за полет до Сием Реап, Камбоджа. Кацане на летището в Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка в Сием Реап.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том. Градът е известен с монументалните си укрепителни стени и порти от скулптури на човешки лица, свързани перпендикулярно помежду си с две улици, водещи към основния храм „Бапуон”. Разглеждане на храма, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Обиколката продължава с посещение на Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Следобед разглеждане na най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Нощувка в Сием Реап.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с малко кану през гъста растителност в близост до местните къщи. Обяд. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин. Пристигане в Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Хо Ши Мин.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Възможност за кратка пауза в местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционна оризова хартия, кокосови бонбони и пуканки. Посещение на занаятчийско селище, където можете да станете свидетели на процеса на изработка на оризово фиде, рибен сос, соев сос и готварска сол. Круизът с лодката продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обяд в местен ресторант. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Круизът завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин: музея на останките от войната, катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на обединението и Бившият президентски дворец на Южен Виетнам. Трансфер до летището за полет на авиокомпания „Turkish airlines“. 18:25 ч. - полет Хо ши Мин – Истанбул.

ДЕСЕТИ ДЕН – 05:30 ч. - пристигане в Истанбул. 08:35 ч. - излитане от Истанбул. 08:50 ч. - кацане на Терминал 2 на летище София.

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Дати и Цени
05.11.2018 - 14.11.2018 3829 лв. Резервирай ограничени места

* Количеството тройни стаи и ограничено и подлежат на потвърждение

допълнителни услуги
Услуга Цена
Такса за издаване на виетнамска виза 215 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Примерни хотели по програмата:

допълнителна информация

Полетно разписание за 05.11.2018 г.
София – Истанбул – 21:15ч. – 23:50 ч.
Истанбул - Хо Ши Мин - Ханой - 02:15 ч. - 20:45 ч. на следващия ден
Хо Ши Мин - Ханой - Истанбул - 18:25 ч. - 05:30 ч. на следващия ден
Истанбул – София – 08:35 ч. – 08:50 ч.

Продължителност на полетите за дата на тръгване 05.11.2018 г.:
София – Истанбул - около 1 ч. и 35 мин.
Истанбул – Хо Ши Мин - Ханой - около 14 ч. и 05 мин.
Хо Ши Мин –Ханой - Истанбул - около 15 ч. и 05 мин.
Истанбул – София - около 1 ч. и 15 мин

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местни Валути: Виетнамски Донг и Камбоджански риел.

Информация и необходими документи за издаване на туристически визи за Виетнам и Камбоджа:

  • задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
  • Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 125 долара, издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см;
  • Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см;
  • Приблизителен срок за издаване: 10 дни.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.