02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Почивки в Мавриций

Туристическа агенция » Почивки » Почивки в Мавриций
Филтри
Филтри

„Първо бил сътворен Мавриций, а след това Раят, по негово подобие“. Това е казал Марк Твен за този наистина райски остров. И трябва да признаем, че не е преувеличил. Тук ще се опитаме да разясним накратко защо.

Къде се намира о. Мавриций

Краткият отговор е в Индийския океан, на изток от бреговете на Африка. В близост се намира друг екзотичен остров - Реюнион, а малко по-далеч на запад е Мадагаскар. Въпреки че това райско кътче се намира на около 8000 км по права линия от България, часовата разлика е само 2 часа, тъй като се пътува основно на юг, така че няма да имате голям проблем с адаптацията към местното време. Поради голямата дистанция, цените на самолетните билети са сравнително високи – между 1200 и 1800 лв. за икономична класа в зависимост от периода и момента, в който резервирате.

Кога се ходи?

Мавриций е целогодишна дестинация, тъй като климатът е тропически и е топло през цялата година. Най-посещаваният период е през нашата зима – от октомври до март. По това време там е лято и температурите са около 25-30 градуса. По това време и вали по-често, но дъждовете са краткотрайни, така че не създават пречка да се насладите на заслужена почивка на плажа. През нашата пролет и лято, цените са по-ниски, тъй като има по-малко туристи. Ако търсите по-изгодни оферти, то това е периодът за Вас.

Плажовете на Мавриций

Островът разполага с едни от най-известните и фотографирани плажове в света. Сред най-нашумелите са:

  • Лю Морн (Le Morne);
  • Тру-о-Биш (Troux aux Biches);
  • Флик ан Флак (Flic en flac).

Това са само няколко от диамантите в короната на острова, които оглавяват не една и две класации за най-красивите плажове в света. Природата на този остров е определено едно от най-силните му предложения и със сигурност можете да посветите цели седмици в обикаляне на живописните му кътчета без да се повторите.

Какви вътрешни екскурзии да си направим

Мавриций е изключително интересно предложение за туризъм защото освен невероятни плажове може да предложи и редица други атракции, които да посетите с водач. Тук се намира една невероятна ботаническа градина – Памплемус, която ще Ви удиви със своите 37 хектара и хиляди невероятни растителни видове, включително най-големите водни лилии в света!

Островът има богата история, свързана със стратегическото му място по морския път към Индия. Той е бил база за търговия и презареждане на корабите на повечето големи морски империи – Холандия, Португалия, Франция и Англия. Те са оставили своя отпечатък и днес могат се посетят редица колониални вили, построени от тогавашния елит.

За тези от Вас, които предпочитат организираното пътуване, Руал Травел предлага групови почивки с екскурзовод на български. Това е един прекрасен начин да се запознаете из основи с този тропически рай. Следете сайта ни rual-travel.com за повече подробности!