Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Почивка на остров Мавриций

»
Почивка на остров Мавриций
Почивка на остров Мавриций
Почивка на остров Мавриций 2
Почивка на остров Мавриций 3
Почивка на остров Мавриций 4
Почивка на остров Мавриций 5
Почивка на остров Мавриций 6
Почивка на остров Мавриций 7
Почивка на остров Мавриций 8
Почивка на остров Мавриций 9
Почивка на остров Мавриций 10
Почивка на остров Мавриций 11
от 185лв.
Самолетна екскурзия

Почивка на остров Мавриций на цени от 185 лв на вечер. Продължителността на престоя е по заявка на клиента. 

Отпътуване е възможно всеки ден. 

Програма

Мавриций

Зад райската картина, която всички свързват с този малък остров в Индийския океан, опасан с плажове с бял пясък, които се къпят от тюркоазените води на лагуната, се крие една модерна и добре развита страна. Зад големите хотели, развиващи висококласен туризъм, се крие една колоритна страна с невероятно разнообразие от пейзажи. Хората тук са усмихнати и гостоприемни. Обслужването е безупречно. Храната в хотелите е отлична, съчетание от европейска кухня и характерни ястия от острова, креолска, тайландска, индийска кухня и пр. Всеобщо е впечатлението на всички гости на острова – и тези, които го посещават за първи път, и „постоянните посетители”, че тук те се чувстват като у дома си и че това е идеалното място за една безгрижна ваканция.

Северно крайбрежие:

Намиращо се на завет, северното крайбрежие на острова има особено благоприятен климат и неговите обширни пясъчни плажове, къпани от спокойните води на океана, са особено благоприятни за практикуването на всякакви водни спортове. Северното крайбрежие често е наричано „Сен-Тропе на Мавриций”, то е туристическият център на острова, с голяма концентрация на луксозни хотели, ресторанти, барове, бутици и яхтени пристанища. Крайбрежието е приятно съчетание на красива природа с множество възможности за забавления и нощен живот. Най-реномираните плажове тук са Grand BaieTrou aux BichesMon Choisy и Pereybere. Ако почивате тук, не бива да пропускате да посетите удивителната Градина на грейпфрутите  – съвкупност от разнообразни тропически плодови дървета и пъстри екзотични цветя, както и разглеждането на най-голямия хиндуиски храм – Maheswarnath Temple в Triolet.

Западно крайбрежие:

По западното крайбрежие, защитено от юг от полуострова Льо Морн Брабант, а откъм сушата – от високите и характерни силуети на планините Вакоас и Блек Ривър, се редуват красиви плажове и села, в които хората се препитават от риболов, отглеждане на елени и производство на сол. Климатът тук е сух и топъл, но най-голямото богатство на този бряг е неговата лагуна. Предпазвана от коралов риф, тя създава най-благоприятните условия на острова за практикуване на водни ски, гмуркане и други водни спортове, а за романтиците крайбрежието предлага най-красивите залези в света. Най-известните плажове са  Flic en FlacTamarin и този на полуострова Morne Brabant. Други атракции в тази част на острова са риболовът, плуването с делфини, посещението в  националния парк Black River Gorge и неговите водопади, явления като невероятната  цветна (синя, зелена, червена и жълта) земя на селището Chamarel.

Източно крайбрежие:

Източното крайбрежие ще ви очарова с най-дългите бели плажове на остров Мавриций, защитени от коралови рифове. Този бряг, със своите закътани заливчета, е и най-девствената част от острова. Почти всички ресторанти, барове и бутици се намират в луксозните хотели. Освен да си почивате на райските плажове - Belle Mare и Palmar, можете да направите пикник на известния остров Ил-о-сер (Островът на елените) или да посетите морския резерват на островчето Ил-о-егрет (Островът на чаплите). Атмосферата на острова пък можете да почувствате, като се разходите из най-големия открит пазар на острова в Centre di Flacq или по уличките на селището Trou d’Eau Douce.

Южно крайбрежие:

Южното крайбрежие на острова предлага красиви гледки на прозрачни сини води и коралови рифове. Панорамата към скалите Gris-Gris и la Roche qui pleure (Плачещата скала)  са прекрасни примери за това, че тук се разкриват най-дивите пейзажи от острова. Тук брегът е рядко населен и девствен. Гледката се допълва от плантации със захарна тръстика и чай, реки и известни резервати като Valle di Ferney. Посещението на градчетата Mahenbourg, Bel ombre ще ви запознае с историята на острова. Известните плажове са Bel Ombrele Morne и Blue Bay. Тук е раят за сърфистите. 

Дати и Цени

Цена на самолетен билет се предоставя по заявка. (Туроператорът се ангажира да ви предложи най-изгодния ценови вариант в момента, в който правите резервацията. Колкото - по-рано резервирате, толкова по-евтини биха били вашите самолетни билети).

Цена на трансфер летище – хотел – летище :  129 лв.

Цената е на човек и включва: трансфер с минибус / кола от и до летището, помощ на летището при пристигане и заминаване, предложения за екскурзионните програми на местната туристическа агенция, карта на острова, телефонен номер и евентуално посещение в съответния хотел и съдействие от местния, англоговорящ представител по време на целия престой.

Забележка: Препоръчително е да заявите и заплатите трансфер. При незаявяване на тази услуга се заплаща такса за хотелската резервация в размер на 79 лв. за възрастен и 39 лв. за дете. 

Цени на допълнителни екскурзии - по запитване.

хотели

Hotel One&Only Le Saint Geran 5* - Източно крайбрежие

Hotel Lux* Grand Gaube 5* - Северно крайбрежие

Hotel Maritim 5* - Северозападно крайбрежие

Hotel Sugar Beach 5* - Западно крайбрежие

Hotel Long beach 5*Западно крайбрежие

Hotel The Sands 5* - Западно крайбрежие

Hotel La Pirogue 4* - Западно крайбрежие

Hotel Ambre 4* - Източно крайбрежие

Hotel Veranda Palmar Beach 3* - Източно крайбрежие

Hotel Veranda Ponte aux Biches 3* Северозападно крайбрежие

Hotel Veranda Paul Et Virginie 3*Северно крайбрежие

допълнителна информация
  • безвизов режим за българските граждани.  
  • необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 3 месеца;
  • няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране.