02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Изола Мадре

Туристическа агенция » Дестинации » Италия » Изола Мадре
Изола Мадре
Изола Мадре
Изола Мадре

Изола Мадре е най-големият от Боромеевите острови, Изола Мадре (Островът майка) е дълъг 330 м, широк 220 м. Собственост от 1501 г. на старата аристократична фамилия Боромео, която управлявала областта през XV - XIX век. През XVI век Боромео построяват резиденция-дворец и отглеждат на острова плодове, маслини и цитруси. В края на века започва и изграждането на градините.
От 1978 г. ренесансовият дворец е отворен за посещение. Мебелировката е събрана от различни имения на фамилията и възстановява историческия дух на епохата. Забележителни са Приемният салон, Залата на сезоните, многобройните картини и произведения на изкуството, колекцията от ливреи, порцеланови кукли и особено колекцията от декори и марионетни кукли за куклен театър за възрастни, любимо забавление на висшето общество през XVII - XIX век.
Дворецът е заобиколен от парк в английски стил, простиращ се на площ от 80 000 кв м. Паркът – ботаническа градина в английски стил започва да придобива сегашния си вид от началото на XIX век и е прочут с великолепните си азалии, цъфтящи през май, с екзотичните растения, събрани от различни географски области на планетата: банани, камелии, евкалипти, палми, които могат да виреят благодарение на особено мекия микроклимат на Лаго Маджоре. В парка се издига най-старият екземпляр в Европа (200 г.) на редкия вид кипарис от Кашмир. Сред алеите се разхождат свободно царствени пауни, златни фазани и пъстроцветни папагали. Френският писател Флобер нарича Изола Мадре „земен рай”.