Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Рим - Неапол - Амалфийска ривиера - специална програма със самолет

»
Рим - Неапол - Амалфийска ривиера - специална програма със самолет
Рим - Неапол - Амалфийска ривиера - специална програма със самолет
Рим - Неапол - Амалфийска ривиера - специална програма със самолет 2
Рим - Неапол - Амалфийска ривиера - специална програма със самолет 3
Рим - Неапол - Амалфийска ривиера - специална програма със самолет 4
от 1188лв.
7 дни
Самолетна екскурзия

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ - специална цена до 31.05.2016 г.

Няма нищо по-хубаво от октомври в Италия!

Екскурзията включва 2 нощувки в централно разположен хотел в Рим и 4 нощувки в околностите на Соренто или Неапол и разглеждане с екскурзовод на български на забележителностите на Рим, вулкана Везувий, Неапол, Позитано, Амалфи, Соренто, о-в Капри, Помпей. Настаняването е на база нощувка и закуска  в хотели 3 звезди. Лети се с „Уизер” с включен багаж за чекиране. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 04.10.2016 – 12.10 ч. - отпътуване от летище София за Рим.  13.10 ч. – пристигане. Трансфер до центъра на Рим. Екскурзоводска програма „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 05.10.2016 - Закуска. Екскурзоводска програма „Бароков Рим“: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Разглеждане на Ватикана (пл. “Св.Петър”, базиликата “Св. Петър”). Следобяд - по желание разглеждане на Ватикански музеи с екскурзовод на български (с доплащане 85 лв за възрастни и 69 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на  български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите, такса за вход; посещението се организира при минимум 8 участника). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 06.10.2016 - Закуска. Свободно време. Отпътуване за Помпей в 12,00 ч. Посещение на Помпей - входната такса, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията. Настаняване в околностите на Соренто или Неапол. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 07.10.2016 - Закуска. Отпътуване от хотела и изкачване с автобуса до самото подножие на кратера на Везувий. Оттам има около половин час пеша до самия кратер. Изискват се удобни обувки. Невъзможно е да си представим неаполитанския пейзаж без Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването на вулкана през 79 г. погребва Помпей и Херкулан, създавайки едни от най-посещаваните днес забележителности на района. Входната такса за Везувий, която е около 10 евро, не е включена в цената на екскурзията. Отпътуване за Неапол. Разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Кастел Нуово. Свободно време. Завръщане в хотелаНощувка.

ПЕТИ ДЕН – 08.10.2016 - Закуска. Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие  - с доплащане 59 лв. на човек. Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент. Стръмни брегове, изправящи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета... Eкскурзията включва транспорт с автобус по крайбрежния път, откриващ възхитителни гледки, панорамна гледка към Позитано от тераса над града (поради факта, че Позитано е построен почти напълно вертикално върху скалата, вътре в града автобуси не влизат), посещение на Амалфи. Посещение на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров, сред портокалови, лимонови гори и лозя, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий.  Разглеждане на Соренто – „Пиаца Тасо”, Кметството, манастира „Сан Франческо” с гледка към залива, Марина Пикола – новото пристанище, от което се открива прекрасна гледка към града, като на първа линия са характерните сгради на най-престижния хотел на Соренто  – „Екселсиор Витория” (до пристанището се стига с помощта на асансьор, билетът за който струва 3 евро в двете посоки и се заплаща на място), хотел „Империал Трамонтано”, хотел „Отел дьо ла Сирен”, Марина Гранде – старото рибарско пристанище. Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзовод на български. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 09.10.2016 - Закуска Екскурзия до остров Капри - с доплащане 126 лв на човек. До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и екскурзовод на български; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място.Завръщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 10.10.2016 – Закуска (сух пакет). 04.30 ч. – трансфер до летището в Неапол. 07.20 ч. - отпътуване от Неапол. 09.55 ч. – пристигане в София. 

Дати и Цени

Всички дати по тази програма за 2016 г. са отминали. Нови дати за 2017 г. очаквайте в края на месец октомври.

Цените за ранни записвания са валидни до 31.05.2016 г.! След тази дата, цените ще бъдат по-високи!

НАСТАНЯВАНЕ

ЦЕНИ - РАННО ЗАПИСВАНЕ до 31.05.2016

ЦЕНИ СЛЕД 31.05.2016

Цена на човек в двойна стая

1133 лв.

 

1188 лв.

 

Цена за трети възрастен в двойна стая

1099 лв

 

1144 лв

 

Цена за деца  до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 

1065 лв

1099 лв

Цена за деца до 11г. в стая с 1 възрастен 

1099 лв

 

1144 лв

 

Цена на човек в индивидуална стая

1408 лв

1463 лв

хотели

в РимLazio***Siracusa***,  Florida***  или подобен;

в района на Неапол/СорентоHolidays***

допълнителна информация

ВАЖНО: При нощувки в околностите на Неапол или Соренто туристите заплащат задължително градска такса (city tax) между 1 и 6 евро на човек на ден както следва: 1,50 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. При нощувки в Рим туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядака на 4-5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 6 - 7 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Тези такси се заплащат лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не са включени в пакетните цени на екскурзията.