02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Полезна информация за Австрия

Туристическа агенция » Дестинации » Австрия
Флаг Австрия Австрия

Градове в Австрия

Виена Грац Залцбург Инсбрук

Топ оферти за Австрия

Виена - промоция Коледни базари
Промоция
4 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
20.11.2020
04.12.2020
На цени от:
699 лв.
Виена от Варна през октомври
Промоция
4 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
03.10.2020
На цени от:
909 лв.
Виена - от Варна - промоция Коледни базари
Промоция
4 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
21.11.2020
На цени от:
699 лв.
Тиролска приказка
7 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
19.07.2020
На цени от:
739 лв.
Цюрих - Люцерн - Женева - Лозана - Залцбург - Милано
7 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
18.06.2020
16.07.2020
06.08.2020
20.08.2020
виж всички дати
На цени от:
679 лв.
Бодензее - Баварски замъци - Залцбург - Мюнхен
7 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
22.06.2020
17.08.2020
01.09.2020
19.09.2020
виж всички дати
На цени от:
601 лв.
Баварски кралски замъци - Залцбург - Инсбрук - Мюнхен
6 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
18.08.2020
02.09.2020
20.09.2020
05.12.2020
виж всички дати
На цени от:
510 лв.

Инфо за страната

Карта на Австрия

Столица:

Виена

Най-голям град:

Виена

Официален език:

Немски

Население:

8 955 102

Площ:

83 872km2

Валута:

Евро (EUR)

Часова зона:

GMT+1

ЗНАМЕ:

Състои се от три еднакви цветни полета - червено отгоре, бяло в средата и най-долу пак червено. Знамето на Австрия е едно от най-старите европейски знамена, заедно с това на Дания. Прието е за официален флаг и на републиката след Първата световна война и разпадането на Австро-Унгарската империя.

ПЛОЩ:

83 872 км2 – Австрия е предимно планинска страна (над 70 % от територията и е заета от планини). Средната надморска височина в Австрия е около 900 м.

ГРАНИЧИ С:

Чехия на север, Словакия на североизток, Унгария на изток, Словения и Италия на юг и Лихтенщайн, Швейцария и Германия на запад и северозапад.

НАСЕЛЕНИЕ:

8 955 102 души според даните от преброяването през 2019 година. Средната гъстота на
населението в Австрия е 106 души на км2. Средната продължителност на живота в Австрия през 2016 година е 78,9 години за мъжете и 84,3 години за жените. Около 58.5% от населението е градско, като повече от една пета от хората живеят в петте най-големи града Виена, Грац, Линц, Залцбург и Инсбрук.

религии:

73,8% от австрийците са католици, а 4,9% - протестанти. Броят на мюсюлманите в страната се е увеличил повече от 2 пъти - от 2% през 1991 на 4,2% през 2003 г. На следващо място са членовете на православната църква - 2,2%. Рязко нараства броят на атеистите (хората без вероизповедание). Те са около 12%.

СТОЛИЦА:

Виена - 1 600 000 жители или 2 300 000 жители с предградията.

ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ:

 • Грац (222 326);
 • Линц (204 846, а с предградията – 271 234);
 • Залцбург (153 377, а с предградията – 250 000);
 • Инсбрук (132 493).

РЕЛЕФ:

В страната преобладава планинският релеф - 2/3 от територията й са заети от Източните Алпи, които представляват високи ридове и дълбоки долини. Най-високият връх в страната е Гросглокнер – 3798 м. На север е разположена южната част на Чешкия (Бохемския) масив, а на изток – западната част на Панонската низина и Бургенладските хълмове.

ГОЛЕМИ РЕКИ:

Дунав е основната водна артерия на Австрия и до голяма степен определя географския характер в ниските части на страната. Основните му притоци на австрийска територия са Ин, Драва и Морава.

Водните ресурси на страната се обуславят и от ледниците, разположени по високите части на Източните Алпи, а така също и от двете езера, намиращи се на нейна територия – Бодензее (със своята площ от 536 км2. Бодензее е третото по големина езеро в Европа след Балатон и Женевското езеро. Намира се на територията на Германия, Австрия и Швейцария) и Нойзидлерзее.

ПЛАНИНИ:

Основната планинска врига в Австрия са Източните Алпи, които от своя страна се делят на три основни дяла – Централни Източни Алпи, Северни и Южни варовикови Алпи.

НАЙ-ВИСОК ВРЪХ:

Гросглокнер (3798 м)

ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО:

Федеративна полупрезидентска република, начело с президент, избиран за 6 години.

Парламентът е двукамарен – състои се от Национален съвет (183 депутата, избирани за 4 години) и Федерален съвет (61 депутата, избирани за 4 години).

Начело на правителството стои федерален канцлер (министър-председател).

ОФИЦИАЛНИ ПРАЗНИЦИ:

 • 1 януари (Нова Година);
 • 6 януари (Богоявление);
 • Великден, Възнесение Господне (четвъртък, 39 дни след Великден);
 • Петдесетница (понеделник, 50 дни след Великден);
 • 1 май (Международен ден на труда);
 • Тялото Господне (четвъртък, 60 дни след Великден);
 • 15 август (Успение Богородично);
 • 26 октомври (национален празник);
 • 1 ноември (Вси светии);
 • 8 декември (Непорочно зачатие);
 • 25 декември (Коледа);
 • 26 декември (Св. Стефан).

ИКОНОМИКА:

Австрия е една от 12-те най-богати страни в света по отношение на БВП на глава от населението, има висок жизнен стандарт и добре развита социална пазарна икономика. До 1980 г много от австрийските големи индустриални предприятия са одържавени, а в последните години приватизация намали държавните стопанства до нива, сравними с други европейски икономики. Синдикатите са особено силни в Австрия и имат огромно влияние върху трудовата политика. Австрия е основно страна на средните и малки предприятия, като големите с над 1000 работника са едва 49 на брой през 2007 г.

Най-силните отрасли на австрийската индустрия са металургия и машиностроене, химическа промишленост (целулозна, нефтопреработвателна), текстилна и шивашка промишленост, хартиена промишленост благодарение на изобилието от горски масиви, електрическа и електронна промишленост, хранителновкусова промишленост.

След силно развитата индустрия, международният туризъм е най-важна част от националната икономика. В Австрия има 600 курорта, оборудвани с най-модерни съоръжения за практикуване на зимни спортове (най-посещаваните зимни курорти в Европа). Виена е музикалната столица на Европа, а Залцбург е родният град на Моцарт.

В сферата на селското стопанство в Австрия са заети 0.7% от населението, в сферата на индустрията – 25.2%, а в сферата на услугите – 74.1%. Заради неутралитета и стабилността на Австрия в страната се намират седалищата на големи международни организации като ООН, ОПЕК, МААЕ и други.

Брутен вътрешен продукт на глава от населението, в долари (БВП) :

Забележителности

Виена
Музей на естествената история
Музей на естествената история – открит е за посетители на 10 aвгуст 1889 г. и е вторият близнак на площада на Мария- Терезия. В него могат да се видят милиони експонати, между които множество животински и растителни видове, изчезнали преди повече от два века. С най-голяма стойност са запазеният скелет на най-дългото земно гръбначно животно - динозавърът Diplodocus и малката статуетка от времето на палеолита - Венерата от Вилендорф.
виж повече
Музей на изящните изкуства
Музей на изящните изкуства – намира се на булевард „Рингщрасе” на площада на Мария-Терезия. Това е един от ,,близнаците”, както виенчани наричат двете сгради на Музея на изящните изкуства и Музея на естествената история. Те са част от мащабното стрителство, започнато в края на XIX век от император Франц-Йосиф. Двете здания са с идентичен екстериор и обърнати с лице едно към друго, в стил неоренесанс. Интересен е фактът, че сградата на галерията е строена...
виж повече
Белведере
Белведере – намира се на втората по големина пътна артерия във Виена ,,Гюртела”. Представлява дворцов комплекс, принадлежал на един от най-великите пълководци в световната военна история, известен с победата си над османската армия през 1683 г. - принц Евгений Савойски. От двата красиви двореца (Горен и Долен Белведере), строени през XVIII век в популярния за времето стил барок, се открива уникална гледка към стария град на Виена, затова и името на комплекса в превод от...
виж повече
Виенската опера
Wiener Staatsoper Opernring 2 Vienna, Austria Виенската опера е един от водещите и най-известни оперни театри в света. Сградата на операта е построена по времето на император Франц Йосиф I, през 1861 – 1869 година, като дворцов оперен театър, тържествено открита с постановката на "Дон Жуан" от Моцарт. Нейни директори са били известни музиканти като Густав Малер, Рихард Щраус, Херберт фон Караян, Карл Бьом, Лорин Маазел, Йоан Холендер.  "Руал...
виж повече
Дворецът Хофбург
Дворецът Хофбург – това е зимната резиденция на австрийските Хабсбурги и предствлява комплекс от различни сгради и дворци на императорската резиденция, строени между XIV и XIX век. След разпадането на Австро-унгарската империята през 1918 г. части от Хофбурга са превърнати в музеи. Най-емблематични сред тях са Музеят на Сиси (императрица Елизабет – съпругата на император Франц-Йосиф I) и Императорските апартаменти, където може да се види бита и почувства духа на управляващата...
виж повече
Албертината (Albertina)
Албертината (Albertina) – също е част от дворцовия комплекс. Сградата носи името на своя първи собственик и строител – херцог Алберт фон Тешен, един от множеството зетове на Мария-Терезия. През 1919 г., след разпадането на Австро-унгарската монархия, сградата на двореца е превърната в галерия. Тя приютява една от най-богатите графични колекции в света – над 900 000 графики от времето на късната готика до наши дни. Тук се съхраняват и платна на Пикасо, Марк Шагал, Оскар...
виж повече
Катедралата “Св. Стефан” (Stefansdom)
Катедралата “Св. Стефан” (Stefansdom) – се намира на площад „Св. Стефан” в центъра на стария град и е един от символите на Виена. Първата църква на това място е построена през XII век в романски стил, а през XIV-XV век Хабсбургите напълно я реконструират, за да придобие сегашния си вид – една от най-известните готически катедрали в Европа. Изкачването до най-вискоката й точка - южната кула, която виенчани галено наричат “Щефи”, е сред...
виж повече
Дворецът Шьонбрун
Дворецът Шьонбрун и прилежащите му градини са сред най-посещаваните туристически атракции в столицата на Австрия. Те са част от културните паметници под закрилата на ЮНЕСКО – признание за богата история и красивата барокова архитектура на комплекса. Дворецът възниква в края на XVII - началото на XVIII век, на мястото на ловни имперски гори. Тук е имало и извор, който дава името на комплекса - Schoеnen brunnen (в превод от немски език „красив извор”). По време на...
виж повече
Пратерът (Wiener Prater)
Пратерът (Wiener Prater) е увеселителен парк, разположен на широка площ по крайбрежието на река Дунав. Дълги години тази територия е била собственост на императорското семейство, където са се намирали ловните полета на Хабсбургите. По време на управлението на император Йосиф II, през XVIII век, част от пространството се обособява като алея за разходки на жителите на града и постепенно тук започват да се подвизават различни артисти и атракциони, за да възникне по-късно и самият Пратер....
виж повече
Арсеналът или Военно-историческият музей
Арсеналът или Военно-историческият музей се намира срещу двореца Белведере. Първите сгради на комплекса са построени непосредствено след т. нар. Мартенска революция от 1848 г., на мястото на старите крепостни стени на града, на мястото на стари воененни гарнизони и складове. По време на Втората световна война (1939-1945) част от тях са разрушени и по-късно възстановени в оригиналния им вид. Днес Арсеналът е един от най-богатите военно-исторически музеи в света. Тук могат да се видят...
виж повече
Къщата на Моцарт (Figarohaus)
Къщата на Моцарт (Figarohaus) се намира в непосредственна близост до катедралата „Свети Стефан”. Геният е живял тук в последните три години от живота си (септември 1784 - април 1787), където е композирал ,,Сватбата на Фигаро” и други свои големи произведения. Тук може да се докоснете до живота, творчеството и бита на композитора.
виж повече
Карлскирхе
Карлскирхе се намира на Карлсплац и е една от най-красивите постройки в града. Строежът й започва след поредната чумна епидемия, по време на управлението император Карл VI, с надежда, че тази най-страшна заплаха ще отшуми и няма да грози повече града. Църквата е завършена през 1737 г., изцяло в бароков стил. Освен с красивата си фасада, тя впечатлява и с интериора си. Неслучайно Карлскирхе е единствената църква във Виена, където посещението се заплаща. Тук може да се насладите на...
виж повече
Залцбург
Родната къща на Моцарт
Родната къща на Моцарт се намира на главната улица "Гетрайдегасе" в Стария град. На 3-тия етаж е живяло семейството му, когато той се е родил на 27 януари 1756 г. Тук малкият Моцарт е композирал по-голямата част от ранните си произведения. Изложени са цигулките му, спинета му, клавесина и пианофортето на великия композитор, партитурите, избрани портрети и писма. На 2-рия етаж са представени оперите му под формата на макети на декорите, както и различни документи.
виж повече
Доммузеум
Доммузеум (в превод "Музея на катедралата") – в него са изложени съкровищницата на катедралата и пищни църковни атрибути за отслужване на литургия, редки предмети на архиепископите, богата колекция от интересни предмети според модата на XVII век, икони от цялата област от Средновековието до наши дни.
виж повече
Резиденцгалери
Резиденцгалери – разположена е в новата резиденция на епископите. Епископите са създали изключителна колекция, към която са добавени по-късни придобивки и са изложени в 15-те тържествени зали на художествената галерия. Творбите на Брюгел, Рубенс, Рембранд и други холандски художници от XVII век, заслужават вашето специално внимание.
виж повече
Музеят на играчките "Spielzeugmuseum"
Музеят на играчките "Spielzeugmuseum" е отворен през 1978 г. в Залбург и събира най-голямата колекция в Австрия на европейски играчки от последните 250 години. Музеят се памещава в сградата на някогашна болница. Днес се твърди, че сградата притежава най-красивия ренесансов двор в Залцбург. Тук са изложени на площ 800 кв м различни видове играчки – кукли и къщи за кукли, дървени играчки, хартиени театри, влакчета, оловни фигурки и много други. Предлагат се и програми за...
виж повече
Крепостта Хоензалцбург
Крепостта Хоензалцбург – това е една от най-големите средновековни крепости в Европа, запазена в много добро състояние. Издига се на 120 м над реката Залц и е отворена за посетители, като до нея може да се стигне пеша или с фуникуляр. Строежът на символа на града започнал през 1077 г., а в края на века крепостта била напълно завършена. Днес можете спокойно да се разходите из крепостните улички и да разгледате оръдията по крепостните стени, докато се наслаждавате на великолепната...
виж повече
Инсбрук
Хофбург
Хофбург е дворец, построен от Мария-Терезия на мястото на обширен дворцов ансамбъл.Тук през 1765 г. умира съпругът й Франц Лотарингски. Особено интересна е балната зала, наречена Залата на гигантите. Таваните са покрити със стенописи, дело на Франц Антон Маулберг от 1776 г. Основна тема е триумфът на фамилиите Хабсбурги и Лотаринги (мъжът на Мария-Терезия е херцог на Лотарингия), персонифицирани от две жени, които си подават ръце. По стените има портрети в цял ръст на императорското...
виж повече
Хофкирхе
Хофкирхе – църквата е строена по времето на Фердинанд І, който изпълнява плановете на баща си Максимилиян. Тя е трикорабна, в готически стил с ренесансово влияние. Строена е, за да приюти мавзолея на император Максимилиян. Мавзолеят на Максимилиян  е надгробен паметник, най-ценният скулптурен комплекс от Ренесанса в немскоезична Европа. Построен е, за да слави царуването на императора и да символизира легитимността на Свещената римска империя. През 1584 г. е завършен с...
виж повече
Парк-музей „Кристалният свят на Сваровски”
Парк-музей „Кристалният свят на Сваровски” – скрит в тайствен парк в подножието на Австрийските Алпи, недалеч от Инсбрук, ще ви разкрие неповторим кристален свят. През 1995 г. Андре Хелер сътворява по повод на 100-годишния юбилей на фабриките „Сваровски” едно подземно царство, състоящо се от 14 стаи на чудесата. Там може да видите най-големия в света кристал, да стъпите на ледената пътека, оставяйки кристални следи, да отключите фантазията си с...
виж повече

Хотели

Виена
ADMIRAL HOTEL***
Хотел "Адмирал" е разположен в сърцето на Виена, на няколко минути пеша от стария град – пл. "Мария Терезия", Хофбурга, Парламента, Операта. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, радио, сателитна телевизия, модем, минибар, баняWC, сешоар.
виж повече
AUSTRIA TREND ANANAS ****
Хотелът се намира на 5 мин. от най-известния пазар на Виена – Нашмаркт, на 15 мин. пеша от Операта. До хотела има спирка на метрото (U4) – Pilgramgasse. Стаите са модерни и уютни, разполагат с климатик, директен телефон, радио, сателитна телевизия, интернет, минибар, баняWC, сешоар.
виж повече
AUSTROTEL VIENNART ****
Намира се на 10 мин. от пл. „Мария Терезия”, зад Леополд музеум. „Марияхилфер щрасе” е на 5 мин. пеша. Стаите са модерно обзаведени, с телевизор, климатик, минибар, сешоар, електронен сейф, преса за панталони.
виж повече
Arion Airport Hotel
Намира се на 5 км. от летище Виена и на 9 км. от центъра на Виена. Предлага тихи стаи, безплатен паркинг и достъп до Wi-Fi. Стаите са оборудвани с телефон, телевизия, баня и сешоар.
виж повече
Arthotel Ana Enzian Vienna
Хотелът се намира на пешеходно разтояние от историческия център на Виена. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел, бюро, сейф, сешоар, както и радио. Стаите разполагат с телевизор с извод за кабелна телевизия.
виж повече
Austria Trend Rathauspark****
Хотелът се намира непосредствено зад Виенското Кметство, на пешеходно разстяние от старата част на града. Построена през 1880 г. и любимо място на писателя Стефан Цвайг, през 2004 г. сградата е изцяло реновирана и превърната в четиризвезден хотел, предлагащ първокласно обслужване и приятна атмосфера. Стаите разполагат с баня/WC, сешоар, минибар, телефон, кабелна телевизия, безплатен интернет. Хотелът предлага и апартаменти.
виж повече
BW Plus Amedia Wien
Хотел Best Western Plus Amedia Wien 4* се намира на четири метро спирки от центъра на Виена. Най-близката спирка на метро е на 10 мин. пеша от хотела. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, телевизия, минибар, напълно оборудвана баня/WC.
виж повече
Best Western Harmonie****
Хотелът е централно разположен и се намира зад Виенския университет, на 15 мин. пеша от Кметството, на 30 мин. пеша от катедралата Св. Стефан. Стаите разполагат с безплатен безжичен интернет, телефон, сателитна телевизия, сейф и мини-бар.
виж повече
CORDIAL THEATERHOTEL ****
Хотелът се намира зад Кметството, непосредствено до най-стария театър на Виена – „Театер ан дер Йозефщат”. Историческият център е на пешеходно разстояние. Предлага приятна традиционна атмосфера съчетана със съвременен комфорт. Стаите разполагат с баняWC, телевизор, радио, минибар, кафе машина, телефон, безжичен интернет.
виж повече
GRABEN HOTEL ****
Хотелът се намира в сърцето на Виена, в близост до катедралата “Св. Стефан”, Операта, двореца Хофбург, Кертнерщрасе. Стаите разполагат с баняWC, телефон, минибар, интернет.
виж повече
HARMONIE BEST WESTERN ****
Тих и уютен хотел, разположен на 10-15 мин. пеша от Кметството и Университета. Гостите на хотела могат да ползват кафе, бар, гараж, интернет в лоби бара. Стаите са големи, оборудвани с баня/WC, сешоар, телефон, кабелна телевизия, радио, минибар. Закуска на бюфет.
виж повече
HILTON VIENA HOTEL
Местоположение:  Разположен в сърцето на Виена, само на 16 мин с директен влак от летището В хотела: Конферентен център за 2 – 1800 човека, 17 зали и бизнес център Ресторант с австрийска кухня Лоби бар Фитнес салон Сауна Парна баня Зона за релакс В стаите: Просторни стаи с гледка към парка или града Безжичен интернет Работно бюро Телевизия Баня, облицована с мрамор Халати Допълнителна информация:...
виж повече
HOTEL ALLEGRO ***
Местоположение: Хотелът се намира само на 3 км от центъра на града и на 25 км от летището. Удобна транспортна връзка посредством спирка Matzleinsdorfer Platz, която се намира на 1 минута от хотела. В хотела: *Просторно фоайе *Ресторант (само за закуска) *Бар *Безплатен безжичен интернет в общите помещения *Бизнес център *Фитнес *Условия за инвалиди *Настаняването се извършва след 14.00 ч. В стаите: *Климатик *Телевизор *Сателитна телевизия *Телефон...
виж повече
HOTEL ALPHA ***
Модерен хотел разположен в един от най-хубавите райони на Виена – Йозефщат. Намира се зад Виенското кметство, на пешеходно разстояние от стария център. Стаите са за непушачи, с климатик, баняWC, сателитна телевизия, сейф, минибар, телефон, интернет (срещу доплащане). Закуската е на бюфет.
виж повече
HOTEL ARTIS****
Хотелът се намира на 5 мин. пеша от двореца Белведере и Ботаническата градина, на 20 мин. от Операта. Пред хотела има спирка на трамвай. Разполга със 165 реновирани и комфортни стаи с всички необходими удобства – баняWC, минибар, сешоар, радио, сателитна телевизия, телефон. Закуската е на бюфет.
виж повече
HOTEL BEIM THERESIANUM ***
Хотелът е близо до двореца Белведере, в дипломатическия квартал на Виена. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, радио, сателитна телевизия, WI-FI интернет, минибар, баняWC, сешоар.
виж повече
HOTEL CLIMA CITY ***
Хотелът е разположен в дипломатическия квартал на Виена, близо до двореца Белведере. Стаите разполагат с директен телефон, радио, сателитна телевизия, безплатен интернет, минибар, баняWC, сешоар. Закуската в хотела е на бюфет.
виж повече
HOTEL DE FRANCE *****
Местоположение: Хотелът е разположен в самия център на Виена, на пешеходно разстояние от катедралата Св. Стефан и до Испанското училище по езда. Летището е на 25 км, спирките на метрото и на автобусите са на около 200 метра от хотела.  Гара Westbahnhof е на 3,5 км, търговската зона Kaerntnerstrasse е само на 800 метра, конгресният център Hofburg е на километър. В хотела: *Фоайе *3 Ресторанта *Бар *Кафене *Конферентна зала *Фитнес *Допускат се домашни любимци...
виж повече
HOTEL DONAUWALZER ***
Местоположение: Хотелът се намира на 30 километра от летището и  на 4 км от центъра на града. Метро станция Alserstrasse се намира на 2 минути пеша, както и най-близката автобусна спирка. Гара Westbahnhof е на 2 км, а конгресния център Messe Wien е на 10 км. В хотела: *Фоайе, малко по площ *Безжичен интернет *Ресторант /само за закуска/ *Бар *СПА център *Сауна *Условия за инвалиди *Настаняването се извършва след 14.00 ч. В стаята: *Телевизор...
виж повече
HOTEL EUROSTARS VIENNA ****
Местоположение: Хотелът се намира на 25 километра от летището и  само на 1 километър от центъра на града. Най-близката гара (West Bahnhof) е на 5 километра, а най-близката автобусна спирка е непосредствено до хотела. Много удобна е и метрoстанцията, която е на 200 метра. С такъв удобен транспорт една от най-популярните търговски улици “Mariahilfer”, както и всички останали туристически атракции, се оказват на минути разстояние. В хотела: *Просторно фоайе...
виж повече
HOTEL INTERCONTINENTAL *****
Местоположение: Хотелът се намира на 18 километра от летището. Разположен е в центъра на Виена, непосредствено до известния  градски парк и само на няколко минути пеша от Рингщрасе, Операта, Стефенсплац и търговските улици. Най-близката метро станция е на минута разстояние, най-близката гара е на 5 км, а автобусната смирка е на 10 минути. В хотела: *Просторно фоайе *Ресторант *Бар *Конферентна зала *Фитнес *Сауна *Тенис корт *Салон за красота *Рум сървиз...
виж повече
HOTEL JOHANN STRAUSS****
Хотелът е централно разположен, недалеч от Карлплац, на 20 мин. пеша от Операта и Кертнерщрасе. Стаите разполагат с минибар, сешоар, сейф, телефон, телевизор и климатик. Хотелът разполага с ресторант.
виж повече
HOTEL KAVALIER ****
Местоположение: Хотелът се намира на 20 километра от летището и на 7 километра от центъра на града. До най-близката метро станция  (Hietzing Кennedybrucke) се стига за 5 минути  пеша, а автобусната спирка е само на 1 минута. В хотела: *Просторно фоайе *Ресторант *Бар *Безжичен интернет *Рум сървиз от 07.00 до 22.00 *Сауна *Детегледачка *Фризьор *Условия за инвалиди *Настаняването се извършва след 14.00 ч. В стаята: *Климатик *Телевизор...
виж повече
HOTEL KOLPING WIEN-ZENTRAL **
Хотелът е централно разположен, на 5 мин. пеша от „Марияхилфер щрасе” (търговската улица на Виена), на 10 мин. от пл. „Мария Терезия” и на 15 мин. от Операта. На своите гости предалга 56 модерно обзаведени двойни стаи, категория „Superior” – баняWC, телефон, сейф, сешоар, безплатен интернет (LAN-кабел на рецепция срещу депозит). Закуската е на бюфет. Хотелът функционира от юли 2009
виж повече
HOTEL KUMMER****
Хотелът е централно разположен и се намира на Марияхилфер щрасе, на 15 мин. от пл. Мария Терезия. Стаите разполагат с баня и тоалетна, минибар, сешоар, сейф и телевизор. Хотелът разполага с ресторант.
виж повече
HOTEL LUCIA ***
Местоположение: Хотелът се намира на 25 километра от летището и  на 10 минути с метро от центъра на града. Метро станция Johnstrasse се намира само на 200 метра, а непосредвствено до хотела има автобусната спирка. Най-близката гара (Westbahnhof) е на 7 км, а най-близкият конгресен център Wiener Messe – на 9 км. Една от най-големите Австрийски атракции – двореца Шьонбрун, се намира само на километър и половина. В хотела: *Фоайе *Стая за закуска *Уютна градина...
виж повече
HOTEL MOZART ***
Местоположение: Хотелът се намира на 15 километра от летището и  на 2 километра от центъра на града. Най-близката метро станция (Friedensbrucke) е на 5 минути пешеходно разстояние. Най-близката гара – West Bahnhof/Sud Bahnhof е на 7 км, а най-близкият конгресен център e Messe Wien. В хотела:  ...
виж повече
HOTEL PAPAGENO ***
Разположен в центъра на Виена, на около 10 мин. пеша (700 м) от Виенската опера. Удобни транспортни връзки – трамвай (No. 3), метро (U1). Всички стаи разполагат с баня/WC, сешоар, директен телефон, радио, сателитна телевизия, интернет, минибар. Хотелът предлага и апартаменти. Безплатен интернет в лобито. Закуска на бюфет.
виж повече
HOTEL POST***
Хотелът се намира в стария град на Виена, в самия център на града, на 5 мин. пеша от катедралата "Св. Стефан". Стаите са модерно обзаведени и разположението на хотела позволява гостите му да се потопят в автентичната атмосфера на стария град на Виена. Стаите разполагат с сешоар, сателитна телевизия, сейф, телефон, радио, интернет връзка, баня и тоалетна. В хотела има ресторант.
виж повече
HOTEL REGINA ****
Хотел „Регина” е разположен в близост до Университета и Дантелената църква. Най-известните забележителности и търговски улици отстоят на кратко пешеходно разстояние от хотела. Стаите разполагат с баня, тоалетна, директен телефон, минибар, телевизор, кабелна телевизия, радио, сешоар, сейф, интернет достъп.
виж повече
HOTEL SAVOY ***
Хотел "Савой" е разположен в центъра на града, на 10 мин. пеша от стария център на Виена – пл. "Мария Терезия", Хофбурга, Парламента, Операта, и на 2 мин. от „Марияхилфер щрасе”. Стаите са обзаведени в традиционен стил, разполагат с баня, тоалетна, сешоар, климатик, директен телефон, радио, сателитна телевизия, безжичен интернет, минибар.
виж повече
HOTEL ZIPSER***
Хотел “Zipser” се намира в централната част на Виена, в близост до всички основни забележителности. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, минибар, напълно оборудвана баня/WC.
виж повече
HOTEL ZIPSER***
Хотелът е централно разположен и се намира зад Кметството, на 20 мин. пеша от катедралата „Св. Стефан. Стаите са модерно обзаведени и разполагат с баня и тоалетна, сешоар, кабелна телевизия, безплатен безжичен интернет, телефон и сейф.
виж повече
Holiday Inn Vienna South****
Хотелът се намира в 10-ти виенски район, в близост до „Бизнес Парк Виена“, на 20 мин. пеша от спирка  Bahnhof  Meidling  на метрото  U6 и съвсем близо до спирка на автобус 7B. Разполага с 174 добре обзаведени стаи, като всяка от тях има климатик, директен телефон, радио, сателитна телевизия, интернет, минибар, баня WC, сешоар.
виж повече
Hotel Austria Trend Hotel Anatol
Хотел Anatol се радва на тихо разположение само на няколко крачки от най-дългата търговска улица на Виена, "Марияхилфер щрасе", и предлага модерен дизайн, частен подземен паркинг и безплатен достъп до интернет. За 20 минути пеша или за 10 минути с метрото може да се стигне до Квартала с музеите, театър Raimund и пазара Naschmarkt. Метростанция Zieglergasse е едва на 200 метра от хотела. Във всички просторни и комфортни стаи на хотел Austria Trend Anatol гостите могат да ползват...
виж повече
Hotel Austria Trend beim Theresianum
Хотелът е разположен близо до двореца Белведере, на 25 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”;Предлага безплатен достъп до Wi-Fi интернет. Всички стаи на хотела имат баняWC, плоскоекранен телевизор, минибар, работно бюро.
виж повече
Hotel Graben****
Graben Hotel датира от края на 18-ти век и се намира на спокойно място в пресечка на елегантната търговска улица Graben в центъра на Виена. Хотелът предлага безплатен Wi-Fi и традиционния италиански ресторант Trattoria Santo Stefano. Климатизираните и шумоизолирани стаи се отличават с индивидуално обзавеждане. Те включват елегантни италиански мебели или оригинални мебели в стил Ар Нуво и разполагат с кът за сядане, минибар, кабелна телевизия и баня. Катедралата Свети Стефан и...
виж повече
Hotel Mate Dependance
Mate Dependance е типичен виенски хотел, разположен в 17-ти район на града. Той се помещава в традиционна резиденция, датираща от началото на XX век. Всички архитектурни детайли, характерни за този период, допринасят за традиционния облик на Mate Dependance, сред чиято комфортна обстановка можете истински да се насладите на очарованието и атмосферата на Виена. Всяка сутрин между 07:00 и 10:00 часа за гостите се сервира богата и балансирана закуска на шведска маса. Хотелът има отлични връзки...
виж повече
Hotel Mercure Wien Westbahnhof
Mercure Wien Westbahnhof се намира на централно място в близост до популярната търговска улица Марияхилферщрасе и многофункционалната зала Винер Щадхале, където се провеждат различни мероприятия и концерти. В цялата сграда се предоставя безплатен кабелен интернет. Линия U3 на подземната железница ще Ви отведе директно до центъра на града само за няколко минути. В съседство с хотела са Западната жп гара на Виена (Westbahnhof), а точно пред входа му спира автобусът до летището. Mercure Wien...
виж повече
Hotel Starlight Suite Vienna
Намира се непос