02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии в Южна Корея

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии в Южна Корея
Филтри
Филтри
11 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
7095 лв.
виж повече
12 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
7236 лв.
виж повече

Може би ще харесате също

12 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
6749 лв.
виж повече
8 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
27.01.2024
03.02.2024
10.02.2024
17.02.2024
виж всички дати
На цени от:
1614 лв.
виж повече
8 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
27.12.2023
 
На цени от:
2533 лв.
виж повече

Южна Корея често е в заглавията на новините с неща като бурно икономическо развитие, високо технологически производства и висок стандарт на живот. Страната обаче има много какво да предложи и като туристически атракции. Правителството провежда изключително успешна политика за привличане на повече туристи, която дава видими резултати.

От древни храмове и исторически забележителности до модерни атракции като караоке барове и увеселителни паркове – страната има какво да предложи на всеки турист.

Разлика между Северна и Южна Корея

Формирането на двете отделни държава започва с края на Втората световна война. СССР подпомага северната част, а САЩ – южната. След години на конфликти помежду им и безуспешни опити за преговори и обединяване на страната, двете части остават разделени.

В днешни дни Северна Корея се управлява авторитарно като цялата власт е съсредоточена в лидера на страната. Икономиката й е слабо развита и репутацията й на международната сцена като цяло е лоша.

В напълно противоположна ситуация е Южна Корея – от 60те години се развива бурно индустрията и икономиката на страната като днес е сред лидерите в производството на високи технологии, автомобили и др. Световно призната е като една от най-демократичните и технологично развити държави в света с изключително ниски нива на престъпност.

Стандарт на живот

Корейците се радват на сравнително доста висок стандарт на живот, благодарение на развитите вътрешни производства в страната, които се изнасят в целия свят. Сравним е на този на Япония, като е малко по-нисък.

Култура и религия

Културата на южнокорейците, както и на останалите народи от далечна Азия, е много различна от нашата. Интересно е да опознаете нравите и разбиранията на тези хора. Тази по-различна перспектива Ви дава нов поглед върху всичко останало. Начинът да се сблъскате с тези коренно различни възгледи е да пътувате.

Днешните корейци са преобладаващо атеисти – над 50% според последните данни. На 2-ро място са християните, а на трето – будистите.

Какви документи са ни необходими за екскурзия до там

Български граждани пътуват до Южна Корея без визи. Нужно е да имате в себе си международен паспорт, валиден поне шест месеца след датата на излизане от страната.

Официалната валута е Корейски Вон. На място може да се плаща спокойно с банкови карти, както и да обменяте от евро или долари. Все пак препоръчваме при пътуване да обмените известна сума предварително, за да можете да разполагате с местна валута ако се наложи.