Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Почивка на остров Мавриций

»
Почивка на остров Мавриций
Почивка на остров Мавриций
Почивка на остров Мавриций 2
Почивка на остров Мавриций 3
Почивка на остров Мавриций 4
Почивка на остров Мавриций 5
Почивка на остров Мавриций 6
Почивка на остров Мавриций 7
Почивка на остров Мавриций 8
Почивка на остров Мавриций 9
Send In Messenger
от 210лв.
Самолетна екскурзия

ОТПЪТУВАНЕ Е ВЪЗМОЖНО ВСЕКИ ДЕН

Програма

Цената на пакет се изготвя по запитване. Може да изготвим за Вас персонална оферта, която да отговаря на всички Ваши изисквания и желания. Имате възможност да персонализирате пътуването си с избрания от Вас брой нощувки и ден на отпътуване, а ние ще предложим разнообразен избор на хотели, различни типове стаи и база на изхранване, както и най-изгодните полети към момента. (Туроператорът се ангажира да ви предложи най-изгодния ценови вариант за самолетни билети в момента, в който правите резервацията. Колкото по-рано резервирате, толкова по-евтини биха били вашите самолетни билети).

Преди отпътуване ще получите от нас карта на остров Мавриций, а на място ще имате съдействие от местния, англоговорящ представител по време на целия престой. За свободното време може да предложим различни полудневни и целодневни екскурзии до основните туристически атракции на острова.

Дати и Цени

Отпътуване е възможно всеки ден. Продължителността на почивката е по заявка на клиента. Пакетната цена варира спрямо броя нощувки и желаната от Вас категория хотел. За конкретна оферта моля да се свържете с нас по телефона или да дойдете в някой от офисите ни в страната.

Може да Ви предложим голямо разнообразие от хотели на всички крайбрежия на острова. Подробно описание на част от хотелите, които предлагаме, можете да намерите във файловете отдолу.

хотели

Hotel Sugar Beach 5* - Западно крайбрежие

Hotel Long beach 5* - Западно крайбрежие

Hotel La Pirogue 4* - Западно крайбрежие

Hotel Ambre 4* - Източно крайбрежие

Hotel Veranda Palmar Beach 3* - Източно крайбрежие

Hotel Veranda Grand Baie 3* - Северно крайбрежие

допълнителна информация

На острова има безвизов режим за българските граждани. Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 3 месеца. Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране.

Мавриций: „Бог е създал остров Мавриций, а после – Рая, по негов образ и подобие”, казва не друг, а вечният скептик Марк Твен!

Зад райската картина, която всички свързват с този малък остров в Индийския океан, опасан с плажове с бял пясък, които се къпят от тюркоазените води на лагуната, се крие една модерна и добре развита страна. Зад големите хотели, развиващи висококласен туризъм, се крие една колоритна страна с невероятно разнообразие от пейзажи. Хората тук са усмихнати и гостоприемни. Обслужването е безупречно. Храната в хотелите е отлична, съчетание от европейска кухня и характерни ястия от острова, креолска, тайландска, индийска кухня и пр. Всеобщо е впечатлението на всички гости на острова – и тези, които го посещават за първи път, и „постоянните посетители”, че тук те се чувстват като у дома си и че това е идеалното място за една безгрижна ваканция.

Северно крайбрежие: Намиращо се на завет, северното крайбрежие на острова има особено благоприятен климат и неговите обширни пясъчни плажове, къпани от спокойните води на океана, са особено благоприятни за практикуването на всякакви водни спортове. Северното крайбрежие често е наричано „Сен-Тропе на Мавриций”, то е туристическият център на острова, с голяма концентрация на луксозни хотели, ресторанти, барове, бутици и яхтени пристанища. Крайбрежието е приятно съчетание на красива природа с множество възможности за забавления и нощен живот. Най-реномираните плажове тук са Grand BaieTrou aux BichesMon Choisy и Pereybere. Ако почивате тук, не бива да пропускате да посетите удивителната Градина на грейпфрутите  – съвкупност от разнообразни тропически плодови дървета и пъстри екзотични цветя, както и разглеждането на най-голямия хиндуиски храм – Maheswarnath Temple в Triolet.

Западно крайбрежие: По западното крайбрежие, защитено от юг от полуострова Льо Морн Брабант, а откъм сушата – от високите и характерни силуети на планините Вакоас и Блек Ривър, се редуват красиви плажове и села, в които хората се препитават от риболов, отглеждане на елени и производство на сол. Климатът тук е сух и топъл, но най-голямото богатство на този бряг е неговата лагуна. Предпазвана от коралов риф, тя създава най-благоприятните условия на острова за практикуване на водни ски, гмуркане и други водни спортове, а за романтиците крайбрежието предлага най-красивите залези в света. Най-известните плажове са  Flic en FlacTamarin и този на полуострова Morne Brabant. Други атракции в тази част на острова са риболовът, плуването с делфини, посещението в  националния парк Black River Gorge и неговите водопади, явления като невероятната  цветна (синя, зелена, червена и жълта) земя на селището Chamarel.

Източно крайбрежие: Източното крайбрежие ще ви очарова с най-дългите бели плажове на остров Мавриций, защитени от коралови рифове. Този бряг, със своите закътани заливчета, е и най-девствената част от острова. Почти всички ресторанти, барове и бутици се намират в луксозните хотели. Освен да си почивате на райските плажове - Belle Mare и Palmar, можете да направите пикник на известния остров Ил-о-сер (Островът на елените) или да посетите морския резерват на островчето Ил-о-егрет (Островът на чаплите). Атмосферата на острова пък можете да почувствате, като се разходите из най-големия открит пазар на острова в Centre di Flacq или по уличките на селището Trou d’Eau Douce.

Южно крайбрежие: Южното крайбрежие на острова предлага красиви гледки на прозрачни сини води и коралови рифове. Панорамата към скалите Gris-Gris и la Roche qui pleure (Плачещата скала)  са прекрасни примери за това, че тук се разкриват най-дивите пейзажи от острова. Тук брегът е рядко населен и девствен. Гледката се допълва от плантации със захарна тръстика и чай, реки и известни резервати като Valle di Ferney. Посещението на градчетата Mahenbourg, Bel ombre ще ви запознае с историята на острова. Известните плажове са Bel Ombrele Morne и Blue Bay. Тук е раят за сърфистите.