02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema

Туристическа агенция » Самолетни екскурзии » В Европа » Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema 2
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema 3
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema 4
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema 5
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema 6
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema 7
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema 8
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema 9
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema 10
Круиз Скандинавски фиорди с Берген - Costa Diadema 11
от 3298лв.
9 дни / 8 нощувки
Круиз

Копенхаген - Берген - Хелезилт - Гайрангер - Хаугесун - Кийл (Хамбург) - Копенхаген

С водач-придружител

Програмата е деветдневна и включва водач-придружител от туроператора, всички трансфери по програмата, една нощувка в Копенхаген, седем нощувки на борда на круизен кораб Costa Diadema с включени пристанищни такси, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион) и междинен бюфет, напитки (вода, кафе, чай). Пакетът включва и обиколка с екскурзовод на български на Копенхаген. Лети се с авиокомпания Austrian Airlines през Виена, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 20 кг.

05.07.2024 - 13.07.2024 3298 лв. ранно записване Резервирай
 • Програма
 • Дати и Цени
 • допълнителни услуги
 • хотели
 • Програма
 • Дати и Цени
 • допълнителни услуги
 • хотели

ПЪРВИ ДЕН – 05.07.2024: 18:45 ч - 19:20 ч. полет София – Виена на „Austrian Airlines”. 21:00 ч. – 22:40 ч. полет Виена – Копенхаген. Трансфер до хотела в Копенхаген. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 06.07.2024: Закуска. Обиколка на Копенхаген – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Трансфер до пристанището. Качване на борда на кораба. 18:00 ч. – отплаване. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ТРЕТИ ДЕН – 07.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 08.07.2024: Берген (Норвегия) – престой от 08:00 до 18:00 ч. По желание – Разглеждане на Берген: селището завладява с очарованието си на космополитен град с богато минало. Старият квартал на града – „Бриген“, е включен в Списъка на Юнеско за световното културно наследство. Това е кварталът, на който градът дължи и другото си прозвище – „дървеният град“ заради прекрасните дървени къщи, накацали като огърлица с разноцветни мъниста по кея на старото пристанище. Берген е едно от най-старите пристанища в Северна Европа. Днешният вид на къщите в квартала „Бриген“ е от началото на XVIII век. Разходка из квартала „Бриген“ – кея Бриген, кулата Розенкранцтарн, Хаконсхален, крепостта „Бергенхюз“, църквата „Мария Кирке“, пл „Торгет“. Свободно време. Възможност за изкачване с фуникуляр до връх Флойен (320 м), откъдето се открива прекрасна гледка към града и към околните острови (изкачването продължава около 10 мин. и цената за билет за фуникуляра, която е около 125 NOK, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Обиколката е с доплащане 70 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Качване обратно на борда най-късно в 16:30 ч. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 09.07.2024: 09:00 ч. акостиране в Хелезилт (Норвегия). 11:00 ч. отпътуване към Гайрангер. 13:00 ч. – акостиране в Гайрангер и отпътуване в 18:00 ч. от Гайрангер. Ако останете на борда на кораба през този ден ще можете да се насладите от водата на признатия за един от най-красивите в света фиорди – Гайрангерфьорден (част от световното наследство на ЮНЕСКО). Круизният кораб се движи под извисяващите се над Вас скални склонове, достигащи 1700 метра, а на няколко места от тях се спускат величествени водопади. Освен тях, ще можете да видите и като излезли от приказките малки ферми, кацнали на самите склонове на планините. По желание – екскурзия по сушата от Хелезилт до Гайрангер: насладете се на невероятни гледки и се докоснете до природните забележителности на този световноизвестен регион на Скандинавските фиорди. Детайлен маршрут, цени и условия по тази допълнителна услуга ще бъдат обявени най-късно в началото на 2024 г. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 10.07.2024: Хаугесун (Норвегия) – престой от 13:00 до 20:00 ч. Тесните проливи, в които корабите могат да минават, за да избегнат бурното море, правят регионът ключов още от времето на викингите. Тук се преплитат старите викингски традиции с модерното мореплаване и свързаните с него индустрии. Градът Хаугесунд и околностите му, особено островът Кармей, предлагат живописни пейзажи с широки пасища и типична скандинавска архитектура сред норвежките фиорди. Свободно време. Допълнителна екскурзия, обхващаща забележителностите на Хаугесун и региона по желание и с доплащане за този ден заедно с цени и условия ще бъдат обявени най-късно в началото на 2024 г.

СЕДМИ ДЕН – 11.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ОСМИ ДЕН – 12.07.2024: Кийл (Германия) – престой от 08:00 до 20:00 ч. Възможност за разглеждане на Хамбург с екскурзовод на български: Хамбург е вторият по големина град в Германия, но без съмнение е най-красивият. Разположен на Северно море, на устието на р. Елба, от Средновековието до наши дни, той е едно от най-големите европейски пристанища. Това му придава един особен космополитен, „над-германски” облик. Хамбург е разнолик като Париж, луксозен като Лазурния бряг, бохемски като Монмартър, издигащ в култ музиката като Виена, високомерен като Лондон и съвършен като Венеция. Разглеждане на Хамбург – Биненалстер, Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата “Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете, наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали, пристанището, Аусенаустер или Елбшосе (приютяващи скъпите вили и резиденции, както и едни от най-луксозните хотели в света). Обиколката е с доплащане 169 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 13.07.2024: Акостиране в Копенхаген в 10:00 ч. и напускане на кораба. Трансфер до централната част на града. Свободно време в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо и Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Трансфер до летището за полет до Виена с авиокомпания “Austrian Airlines” в 17:40 ч. Пристигане във Виена в 19:20 ч. Полет Виена - София 21:25 ч. – 23:55 ч.

Дата Цена
07.05.2024 3399 лв.

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория A B C D E
Цена на възр. в двойна каюта 3298 лв. 3356 лв. 3687 лв. 3756 лв.      —     
Цена на трети възр. в каюта 3152 лв. 3210 лв. 3542 лв. 3611 лв.      —     
Цена на четвърти възр. в каюта 3152 лв. 3210 лв. 3542 лв. 3611 лв.      —     
Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. 2342 лв. 2366 лв. 2563 лв. 2642 лв.      —     
Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр. 3275 лв. 3335 лв. 3615 лв. 3739 лв.      —     

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

Хотели, които използваме при съответната ценова категория - виж "ХОТЕЛИ" по-горе

 • Категория А: Настаняване във вътрешна двойна каюта Classic (1-ва - 2-ра палуба);
 • Категория B: Настаняване във вътрешна двойна каюта Premium (6-та, 7-ма, 9-та, 10-та палуба);
 • Категория С: Настаняване във вътрешна двойна каюта прозорец Classic (1-ва - 2-ра палуба);
 • Категория D: Настаняване в двойна каюта с балкон Classic (2-ра палуба);
 • Категория Е: Настаняване в двойна каюта с балкон Premium (6-та - 7-ма палуба).

Забележки:

 • Цена за възрастен в индивидуална каюта се предоставя по заявка;
 • Настаняването в тройна и/или четворна каюта подлежи на препотвърждение;
 • Трети и четвърти възрастен или пък едно или две деца с двама възрастни се настаняват на допълнителни легла както следва:
  • Във вътрешните каюти и в каютите с прозорец леглата са на две нива;
  • В каютите с балкон третият/четвъртият възрастен или детето/децата се настаняват на разтегателни дивани.
Препоръчани подобни предложения
Услуга Цена
Разглеждане на ХамбургПрочети повече
169 лв.
Разглеждане на БергенПрочети повече
70 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

Видове настаняване:

 • Категория А: Настаняване във вътрешна двойна каюта Classic (1-ва - 2-ра палуба);
 • Категория B: Настаняване във вътрешна двойна каюта Premium (6-та, 7-ма, 9-та, 10-та палуба);
 • Категория С: Настаняване във вътрешна двойна каюта прозорец Classic (1-ва - 2-ра палуба);
 • Категория D: Настаняване в двойна каюта с балкон Classic (2-ра палуба);
 • Категория Е: Настаняване в двойна каюта с балкон Premium (6-та - 7-ма палуба).

КАЮТИ: Costa Diadema разполага с 1862 каюти, разделени в 13 категории, от които 756 с балкон, 64 апартамента с балкон и 11 апартамента в центъра на СПА зоната. Изборът от каюти на борда на кораба включва стандартните вътрешни, външни каюти с прозорец или балкон и различни апартаменти, както и СПА каюти Samsara, които осигуряват привилегии като безплатни процедури, достъп до някои части на СПА центъра и безплатна консумация в ресторант за здравословна храна Samsara. Самите стандартни каюти също имат разделение на класове – клас Classic и клас Premium. Classic каютите са на по-ниски палуби и са по-евтини, Premium каютите са на по-високи палуби и по-добро разположение, както и предоставят на пасажерите повече възможности и някои екстри. Всички каюти разполагат със собствен санитарен възел (с душ и тоалетна), климатик, сателитна телевизия, сателитен телефон и директен телефон за корабни разговори, малък сейф и сешоар. Името на стюарда към Вашата каюта е изписано в каютата Ви. Спалното бельо, от което имате нужда в каютата (чаршафи и кърпи) е предоставено и се сменя редовно. Баните са снабдени със сапуни и течен сапун за душ. Поради екологични съображения, за да се ограничи използването на пластмаса, безплатните душгел и хидратиращ крем са на разположение при поискване.

Costa Diadema e един от най-големите круизни лайнери в света, построен през 2014 г. в италианските коробостроителни заводи „Финкантиери“ в Маргера и е един от най-луксозните круизни лайнери в света. Корабът е много елегантен и удобен за пътуване, оборудван е с всички удобства и опции за развлечение, спорт и пълноценна почивка, присъщи на круизен кораб на европейска компания от неговия ранг, като три басейна, единият от които с подвижен стъклен покрив, който позволява съоръжението да се използва дори и при лошо време, 4 панорамни асансьора, 4D кино, симулатор за Формула 1, триетажен театър, дискотека, магазини с обща площ 1100 квадратни метра, 7 ресторанта, спортна зала, огромен спа център, водна пързалка. Салоните на кораба са украсени с над 7500 оригинали и копия на произведения на изкуството. Корабът е наричан още „храм на лукса и развлеченията“ или „перлата в короната на италианското корабостроене“.

Технически параметри на кораба: флаг – италиански; дължина 306,2 м; ширина 37,20 м.; тонаж – 132 500 т бруто; скорост – 22,50 възела средна скорост, 24,8 възела максимална скорост; брой палуби – 19; екипаж - 1253 човека; брой пътници – 4947; електрическо напрежение 110 V; коръбът притежава променада (улица за разходки), дълга 500 м, която е най-дългата във флота; от всяка страна на кораба са инсталирани стабилизатори (всеки един по 220 т) с цел неутрализиране ефекта на клатене.

Забележки:

 • За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт;
 • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2023 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

РЕСТОРАНТИ
Costa Diadema разполага със седем ресторанта: „Фиорентино“, „Адулария“, „Корона блу“ (на бюфет), „Пицерия“, „Тавола Тепаняки“, „Самсара“, „Клуб“ (а ла карт), четири от които работят с предварителна резервация и заплащане (това са „Пицерия“, „Тавола Тепаняки“, „Самсара“ и „Клуб“).

В цената на круиза влизат и вода и чай от диспенсър по време на хранене, а всички останали поръчани напитки се заплащат.

По време на стандартен едноседмичен круиз с Costa Diadema се организират една или две гала вечери, на които официалното облекло е задължително. През останалите вечери, спортно-елегантен и полуофициален стил е достатъчен, а на обяд и закуска може да носите обикновени ежедневни дрехи, като избягвате потници и боси крака.

Основните ресторанти за вечеря са:

 • „Фиорентино“ – на палуба 3 и 4 – най-големият ресторант, който е с две зали и на две нива. Това е единственият ресторант на борда, който предлага на закуска готвени яйца и бекон. Топлите ястия се сервират по масите, а студените (плодове, сокове, кисели млека, зърнени храни и пр.) са на бюфет. За обяд, когато е отворен ресторантът, сервира селекция от леки храни по меню. Гостите, които са на специална диета, могат да обадват на второто ниво на този ресторант, дори когато първото е затворено. Вечерята се състои от две предястия, три вида паста, две основни ястия + едно вегетарианско ястие, сирене и два десерта. Освен това винаги има супа, спагети и талятели със сос болонезе, филе от риба треска и пилешки гърди на  скара;
 • „Адулария“ – на палуба 3 – това е вторият основен вариант за вечеря и ресторанта се простира по цялата ширина на палуба 3. Панорамните прозорци дават възможност за изглед от двете страни на ресторанта. Менюто е същото като в ресторант „Фиорентино“. „Адулария“ е отворен само за вечеря и понякога за обяд (в дните, когато през целия ден корабът е в открито море);
 • „Корона блу“ – на палуба 10 – това е ресторантът на бюфет на Costa Diadema. През деня има маси вътре в ресторанта, както и отвън около басейните. Тук можете да закусвате (07:00 – 11:00 ч.), да обядвате (12:00 – 15:00 ч.) и да имате следобедна закуска (16:00 – 17:00 ч.). След края на следобедната закуска, ресторантът вече не е на бюфет до закуската на следващия ден. Вечерта ресторантът се превръща в ресторант за вечеря на открито. Пътниците, които биха искали да вечерят на открито, трябва да запишат, при чекирането си на кораба, „Корона блу“ като техен основен ресторант за вечеря. Предимството на храненето тук (18:30 – 22:30 ч.) е , че гостите могат да се хранят когато желаят, а не в определено време. Менюто тук е същото като в основните два ресторанта. Вечеря на бюфет не се предлага в нито един ресторант на кораба.

Кафе се предлага безплатно само на закуска, а чай – на закуска и на следобедна закуска. Вода безплатно се предлага от диспенсери на закуска и на обяд.

Местата за хранене са ясно обозначени. Закуската включва колбаси в италиански стил, сирена, голямо разнообразие от хляб и сладкиши, плодове, зърнени храни и кисело мляко. Нищо готвено. Приятен щрих е кана за кафе на всяка маса. Обядът е по-разнообразен, въпреки че ястията не се променят много от ден на ден по време на круиза. На швеската маса ими висококачествени колбаси, сирена, хляб, топли ястия (яхнии, зеленчуци, риба), три азиатски ястия (пържено пиле, пържен ориз), меса на скара, салати, панини, фокача и десерти. По време на следобедната закуска се предлага чай, торти, бисквити, малки сандвичи и плодове.

Около шведската маса е доста оживено, но, ако си намерите място към края на кораба, далеч от бюфета, със сигурност ще си намерите спокойно местенце до прозореца.

До централния басейн на обяд работи скара за хамбургери. В задната част на басейна Lido Stella del Sud бургери понякога се сервират и по късно - до 16:00 ч.

ВАЖНО: През деня Corona Blu се нарича Trattoria Lido Diana. Това е практически един и същи ресторант.

Платени варианти на ресторанти (Необходими са предварителни резервации):
Струва си да похарчите малко повече, за да опитате някой от специализираните ресторанти на Costa Diadema. Кухнята, както и нивото на обслужване, са перфектни.

 • Club Diadema (палуба 5) – доплащане 25 EUR - отворен от 18:30 до 21:00 ч. - менюто, вдъхновено от италианската кухня, е четиристепенно, с богат избор за всеки. Резервациите за вечеря са задължителни;
 • Tavola Teppanyaki (палуба 5) – доплащане 25 EUR или 30 EUR - отворен от 19:00 до 21:00 ч. и понякога за обяд в дните в открито море – със същото доплащане – японски ресторант. Имате избор от три менюта, които се приготвят от шеф готвача ежедневно;
 • Samsara Restaurant (палуба 5) – доплащане 25 EUR - отворен от 19:00 до 20:45 ч. и за обяд от 12:30 до 13:30 ч. - лека и здравословна кухня, базирана основно на риба и морски деликатеси;
 • Piazza Pizza (палуба 5) – доплащане 6,5 EUR на пица - отворен от 17:30 до 24:00 ч.
 • Gelateria Amarillo (палуба 5) – доплащане 1,5 EUR за една порция сладолед - отворен от 11:00 до 12:30 ч. – сладоледи, палачинки, топъл шоколад, пралини, макарони.

ЗАБАВИ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ
На борда се предлагат множество забавления – театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, басейни, външни джакузи басейни и солариум, шезлонги и кърпи за басейн. Ежедневно се организира програма с атрактивни игри – караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер (пример: бяло парти, италианска вечер и т.н.). Корабът разполага с фитнес център с най-съвременно оборудване. Предлагат се  забавления за деца между 3 – 17 г. През деня екип от аниматори на кораба организира различни безплатни дейности на палубата или в салоните и всеки може да се присъедини. Вечер има музика в салоните и представления в театъра, организирани от професионални артисти. Можете също така да играете бинго срещу допълнително заплащане. Развлекателните дейности се организират от многоезичен персонал.

Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 220-115 Волта/60Hz. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.

Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда на корабите на Costa.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Препоръчани подобни предложения
9 дни
КруизКруиз
Дати:
06.07.2024
 
На цени от:
3545 лв.
виж повече
9 дни
КруизКруиз
Дати:
13.07.2024
 
На цени от:
3643 лв.
виж повече
9 дни
КруизКруиз
Дати:
03.04.2024
01.05.2024
 
На цени от:
2269 лв.
виж повече
от 3298лв.
Круиз