Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Австралия и Нова Зеландия

»
Австралия и Нова Зеландия
Австралия и Нова Зеландия
Австралия и Нова Зеландия 2
Австралия и Нова Зеландия 3
Австралия и Нова Зеландия 4
Австралия и Нова Зеландия 5
Австралия и Нова Зеландия 6
Австралия и Нова Зеландия 7
Австралия и Нова Зеландия 8
Австралия и Нова Зеландия 9
Австралия и Нова Зеландия 10
Австралия и Нова Зеландия 11
Send In Messenger
от 12302лв.
19 дни
Самолетна екскурзия

Сидни – Кернс – Големият бариерен риф – Куранда – Национален парк Дейнтрий и плажа Торнтън - Мелбърн -  Куинстаун – Милфорд Саунд - Окланд - Сингапур

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 14.02.2019: София – Доха – Сидни.
Отпътуване от летище София в 12:25 часа за Доха. Пристигане в Доха в 18:15 часа. Полет за Сидни в 20:15 часа.

ВТОРИ ДЕН - 15.02.2019: Сидни.
Пристигане в 18:45 часа. Трансфер до хотел Rydges Sydney Central 4* или подобен, разположен в сърцето на града. Свободна вечер. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 16.02.2019: Сидни.
Закуска. Днес предстои целодневна обзорна екскурзия на Сидни. Сидни е най-гъсто населеният град в Австралия и Океания, столица на Нов Южен Уелс, разположен на Тасманово море. Известен с емблематичната сграда на Операта, кулата на Сидни, пристанищият мост Harbour bridge, и още много забележителности, градът е притегателен център за туристи от цял свят и е най-посещаваният град в Австралия. Ще започнем обиколката с историческия район на The Rocks – намиращ се в бизнес сърцето на града, следва посещение на Кралските Ботанически градини и разположеният в съседство стол на г-жа Макуаайър. Продължаваме с бохемския район Kings Cross, както и Double и Rose bay, като ще стигнем и до най-посещаваният плаж Bondi в Сидни, където се провеждат множество културни събития и се посреща Нова година. В следобедните часове ще спрем на Кръглият Кей (Circular Quay), от където се открива гледка към Harbour bridge и Операта. Ще влезем да разгледаме Операта, считана за един от най-посещаваните туристически обекти в Австралия с повече от 1,2 млн души годишно. Обиколката продължава с трансфер до пристанище Darling, където ще имаме свободно време в района на моста Pyrmont, известен с многобройните си барове и заведения. Връщане в хотела, свободно време и нощувка. Възможност за вечерен круиз с включена вечеря с три степенно меню и музика наживо из залива на Сидни на круизен кораб Captain Cook (срещу допълнително заплащане, при минимум 8 човека – 145 евро на човек).

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 17.02.2019: Сидни.
Закуска. Ранно отпътуване от хотела в посока Сините планини (включено в цената) – един от най-популярните и близко заположени до Сидни природни паркове. Паркът е с територия над 240 хил. хектара, а името му идва от многобройните евкалиптови дървета и по-специално от излъчвания от тях естествен органичен химикал, който пречупва светлината така в частиците на атмосферата, че те придават на обектите сиво-синкав цвят гледани от далеч. Ще започнем деня с посещение на Featherdale Wildlife Park, където ще видим наживо типичните представители на местната фауна като кенгуру, коала и ему и многобройни представители на птиците. Ще спрем на Трите сестри – причудливи скални образувания, с височина съответно 922 м, 916 м и 906 м, символизиращи три сестри вкаменени според древната аборигенска легенда, след като не успяват да избягат със своите възлюбени - трима братя от съседното племе. Следва разходка до водопада Wentworth, след което се придвижваме към градчето Катоомба – отправна точка за изследване на Сините планини и съседното градче Leura. Връщане в хотела. Нощувка. Възможност за вечеря на бюфет с неограничена консумация на вино в ресторант “Кулата в Сидни” (Sydney Tower Buffet). Ресторантът на въртяща се платформа ще ни разкрие забележителни гледки на нощния град (срещу допълнително заплащане, при минимум 8 човека – 125 евро на човек).

ПЕТИ ДЕН - 18.02.2019: Сидни - Кернс – Куранда – Кернс.
Ранна закуска. Трансфер до летището за полет до Кернс. Пристигане в Кернс, посрещане и следобедно посещение на аборигентското селище Куранда (включено в цената). Ще се качим с панорамния лифт до Куранда като ще минем през две станции, от които се откриват прекрасни гледки към най-старата и досега запазена джунгла в света (по-стара и от Амазония) и ще се запознаем с характерните за нея растения и животни. Когато пристигнем в Куранда, ще имаме свободно време да научим повече за живота на местните жители, техните обичаи и навици, както и ще имаме възможност да видим отблизо някои от типичните за Австралия животни като кенгуру, куала, дивото куче динго и други. На връщане се качваме на панорамния влак, с който ще минем още веднъж през джунглата и ще се любуваме на прекрасните гледки, които предлага. На гара Freshwater ни очаква нашия автобус, с който ще се придвижим до хотел Pacific Hotel Cairns 4* или подобен, настанявне и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 19.02.2019: Кернс, Големият бариерен риф.
Закуска. Днешният ден ще отделим за Големия бариерен риф (включено в цената). Ще направим круиз като ще имаме на разположение екипировка за шнорхелинг, ще пътуваме с лодка с прозрачно дъно, за да наблюдаваме приказните нюанси на дълбините на океана. Ще имаме възможност да се гмурнем във водите с полуподводница и да стигнем до подводното място за наблюдение. По време на престоя на лодката, ще ни направят презентация за биологичното разнообразие на рифа. Ще обядваме морски деликатеси (включено в цената). Връщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - 20.02.2019: Кернс – Дейнтрии/ Плажа Торнтън – Кернс.
Закуска. Целодневна екскурзия до природния парк Дейнтрии (включена в цената). След закуска се отправяме на една разпускаща екскурзия на 100км в посока северозападно от Бризбейн, до най-старата тропическа гора - на повече от 110 млн години, на територията, на която са запазени едни от най-хубавите девствени плажове на континента. Пътуването ни през джунглата ще започне с посещение на посетителския център на дефилето на река Mossman и разходка из джунглата. Ще обядваме в джунглата в Rainforest Café на Кейп Трибюлейшън (Cape Tribulation), след което продължаваме към панорамната гледка на Alexandra outlook и ще имаме свободно време на плажа Thornton. Следва круиз за наблюдение на крокодили по течението на канала Купър. На връщане към Кернс ще спрем на едно от емблематичните места по пътя между Кейп Трибюлейшън (Cape Tribulation или Нос Нещастие) и града, а именно мястото, от което се открива невероятна панорамна гледка към най-красивата плажна ивица в района – Rex. Връщане в Кернс вечерта. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - 21.02.2019: Кернс – Мелбърн.
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет за Мелбърн. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел Clarion Suites Gateway 4* или подобен. Свободно време. Вечерта ви предлагаме опция за вечеря на Колониален трамвай – ресторант. Ще имате възможност да вечеряте в луксозен трамвай, пътуващ по улиците на Мелбърн, станал една от емблемите на града. Кухнята, както и обслужването печелят ежегодни награди и привличат вниманието на почти всеки турист тук. (срещу допълнително заплащане, при минимум 8 човека – 140 евро на човек). Връщане в хотела около 23:30 часа. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - 22.02.2019: Мелбърн – Филип Айлънд – Мелбърн.
Закуска в хотела. Днес ще разгледаме Мелбърн и ще станем свидетели на парада на пингвините на Филип айлънд в една прекрасна целодневна екскурзия в две части. Обиколката на Мелбърн (включена в цената) ще започне с разходка по известната централна улица Колинс, кръстена на управника лейтенант Колинс, който пристига тук с шепа хора през 1803г, и които в последствие основават града. В западната си част улицата е известна като Париж, заради многобройните заведения, коите се намират тук, а източната част още в края на XIX в. се превръща във финансовото сърце на града. Продължаваме към пристанищните части на града (Docklands), разположени на река Яра. Ще минем и през китайският квартал, основан тук от китайските златотърсачи, заливащи града през 50-те години на XIX в., наред с много други емигранти дошли да търсят щастие и богатство. Следва посещение на Пазара на Кралица Виктория, който е най-добре запазения пазар, датиращ от XIX век и е известен още като най-големият пазар в Южното полу кълбо. С обиколката достигаме и до образователното и културно сърце на града, известно с името Карлтън. Районът е популярен с викторианската архитектура на сградите. Тук се намират някои от емблематичните за града улица Лигън, част от Малката Италия, едноименните градини, в които се помещава и Кралската сграда за изложби, а наблизо са кампусите на Мелбърнския университет, Австралийския католически университет и Фицрой, които го правят мястото с най-голям брой млади хора в града. Продължаваме към най-гъсто населеният квартал на Мелбърн – Фицрой, основан като предградие на града и известен понастоящем с уличните артисти, музикални и културни сцени, както и с бохемските заведения и нощни клубове, разположени на главната улица. Ще преминем покрай 10-тия в света, най-големия в страната и в цялото Южно полукълбо стадион – Мелбърн Крикет Граунд. Ще достигнем до площад Федърейшън, известен с някои от емблематичните сгради на града и от който лесно можете да се придвижите от историческото сърце на Мелбърн до река Яра. Следваща спирка, само на 1 км от бизнес сърцето на града, се намира районът Саутбенк, който по настоящем е един от най-модерните за бизнес и живеене, с многобройни високи луксозни сгради, седалища на голяма част от големите компании на страната, в това число и на най-високата сграда в града – Кулата Еурека, на която ще се качим, за да видим от птичи поглед града. И накрая, обиколката на града ще завърши с най-луксозния квартал за живеене в Мелбърн – Туурак, чиито имоти често поставят рекорди за най-скъпи в страната. Тук старите и новите имения имат много опции за развлечения, някои от именията имат свои подземни художествени галерии, наблизо е Албърт парк и река Яра, както и известния местен Кралски Южнояралски Тенис Клуб. Следобед - екскурзия до Филип Айлънд (включена в цената), известен като резерват на австралийската фауна. По пътя ще минем покрай предградието Сейнт Килда, известно първоначално като кварталът с най-евтините хотелски стаи и червените фенери, днес е един от най-красивите квартали на града с развлечения за всички възрастни – лунапарк, улицата на ресторантите Еклънд и най-известния плаж тук. Кулминацията на този изпълнен с впечатления ден е Парадът на пингвините. Всяка привечер пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните жилища в пясъчните дюни. Ще ни разкажат за навиците и начина на живот на най-малките пингвини в света. Следва вечеря с тристепенно меню в ресторант на крайбрежната улица на Филип Айлънд (включена в цената). Връщане в хотела около полунощ. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН - 23.02.2019: Мелбърн – Велик океански път – Мелбърн.
Закуска в хотела. Днес ни предстои целодневна екскурзия по световно известния Велик океански път (включена в цената), който ще ви даде възможност да се насладим на великолепни пейзажи. Пътят е дълъг 243 километра, построен е от военни (между 1919 -1932г), участвали в Първата Световна война и е посветен на всички загинали в нея, като по този начин той е най-големият мемориал в света. По пътя се стига до природните феномени “Дванайсетте Апостоли” -  група от огромни варовикови скални образувания с височина от около 45 м. Образуването им е вследствие на ерозионни процеси започнали преди около 20 милиона години. Първоначално монолитните късове са били 12, откъдето идва и оприличаването им с дванадесетте християнски апостоли. Днес от тях са останали само 8, тъй като останалите 4 са били разрушени с времето под въздействието на природните условия. Ще спрем и в дефилето Лох Ард – едно от най-известните места на Великия Океански Път, където са снимани множество филми като Пътуване до центъра на земята. Ще имаме свободно време за обяд в Залива Аполон, преди да се завърнем в Мелбърн като преминем през красивия Отуей Национален парк, известен със спиращите дъха гледки на типичната за района флора. Връщане вечерта в Мелбърн. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - 24.02.2019: Мелбърн.
Закуска в хотела. Свободен ден да се потопите в атмосферата на пленителния Мелбърн. За хората, които обичат пазаруването препоръчваме: Chadstone Shopping centre, Emporium Mall, или съседните Melbourne central или Brouke Street Mall, а ако искате да останете на открито, тогава идеална за вас е Chapel street и всички магазини разположени тук. След като се разходите, сигурно ще огладнеете. Не забравяйте, че най-многобройни са заведенията в Ситито (бизнес района на града), Карлтън или Фицрой. Чудесна идея за прекарване на част от деня е и разходка с круизно корабче по река Яра, като имате избор на два маршрута с включен трансфер от хотела (срещу допълнително заплащане; цена при минимум 8 човека – около 65 евро). Ако сте почитател на виното, Мелбърн и долината на река Яра е мястото за един прекрасен целодневен тур до винарските изби в района с включен обяд (срещу допълнително заплащане; цена при минимум 8 човека – 190 евро на човек). Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - 25.02.2019: Мелбърн - Куинстаун (Нова Зеландия).
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Куинстаун. Куинстаун е разположен в югозападната част на Южния остров на Нова Зеландия. Намира се на брега на езерото Уакатипу. Градът е обкръжен от живописни планини и е известен курортен комплекс. Пристигане, посрещане от местния екскурзовод. Отправяме се към Парк за опазване на птицата киви (Kiwi Birdlife Park) (включено в цената). Птицата киви е национален символ на Нова Зеландия, тя е една от най-древните в Света и в хода на еволюцията е загубила своите крила и способността си да лети. Връщане в Куинстаун и настаняване в Double Tree by Hilton 4* или подобен. Нощувка.

ТРАНАДЕСЕТИ ДЕН - 26.02.2019: Куинстаун – Милфорд Саунд-Куинстаун.
Закуска в хотела. Днес ще направим целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд (Milford Sound) – най-посещаваното място в Нова Зеландия и най-известната забележителност в страната (включено в цената). Фиордът се врязва 15 км навътре в сушата от Тасманско море, заобиколен от върхове с надморска височина повече от 1200м. Намира се на около 290 км от Куинстаун, който е отправна точка за целодневните посещения на фиорда. С автобуса ще са отправим по първокласния и живописен планински път към фиорда рано сутринта, минавайки покрай езерото Уакатипу (Wakatipu), през дългият 1,2 км тунел Хомер издълбан в планината, Огледалните езера (Mirror Lakes), докато достигнем най-близкото населено до фиорда място – Те Анау. Ще се качим на круизен кораб, от който можем да наблюдаваме впечетляващите пейзажи наоколо, както и да видим някои от местните обитатели в естествената им среда като тюлени, делфини, пингвини. По време на круиза ще можете да си поръчате вкусен обяд на кораба (за собствена сметка), а чая и кафето се предлагат безплатно за всички пътници. Възможно е връщане със малък самолет обратно до Куинстаун (срещу допълнително заплащане и при наличие на места в машината). Връщане в Куинстаун късно вечерта. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН - 27.02.2019: Куинстаун – Окланд.
Закуска. Трансфер до летището за полет до Окланд. Пристигане в Окланд около обяд и трансфер до една от най-популярните винарски изби в Нова Зеландия Вила Мария за дегустация на вино. След това се отправяме към централните части на града, където ще направим панорамна обиколка на Окланд (включена в цената). Ще видим моста на Окланд, районът на пристанището Девънпорт и ще се качим на хълма Виктория (един от най-високите вулкани в Окланд - 87м) за впечатляваща гледка към града. След това се отправяме към една от най-скъпите части на града - паркът Корнуол (Cornwall), градините на Wintergardens and Fernery, както и крайбрежния район на Окаху бей, където е разположен един от хубавите плажове на Окланд. Обиколката ни ще завърши с две места, които предлагат прекрасни гледки към Окланд и околностите му – първото е върхът One Tree Hill – важен мемориал за всички новозеландци, и след това Скай Тауър (Sky Tower), най-високата постройка в Нова Зеландия. Трансфер до хотел Novotel Ellerslie 4* и настаняване. Нощувка.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН - 28.02.2019: Окланд.
Закуска в хотела. Свободно време за разходка в столицата на Нова Зеландия. За тези, които не искат да скучаят, предлагаме целодневен тур до Уайтомо, известен с изумителните пещери с блещукащи червеи (срещу допълнително заплащане; цена при минимум 8 човека – 200 евро). А за почитателите на трилогията Власетлинът на пръстените, е възможен целодневен вълнуващ тур до Хобитон – мястото, където е снимана трилогията, с всички забележителности на Средната земя и Графството (срещу допълнително заплащане; цена при минимум 8 човека – 165 евро). Нощувка.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН - 01.03.2019: Окланд – Сингапур.
Закуска. Свободна сутрин. Около обяд трансфер до летището. Полет за Сингапур в 15:35 часа. Пристигане в 21:00 часа. Трансфер до хотел Studio M 4* или подобен в Сингапур и нощувка.

СЕДЕМНАДЕСЕТИ ДЕН - 02.03.2019: Сингапур.
Закуска. Полудневна обиколка на Сингапур с местен екскурзовод (включена в цената). Нашата обиколка ще започне с посещение на ботаническата градина на Сингапур, известна с най-красивите орхидеи, които и ние ще видим. Продължаваме към Парка Мерлион - национален символ на Сингапур. Мерлионът е митично същество с глава на лъв и тяло на риба. От парка се откриват невероятни гледки към емблематичния хотел Марина Бей Сендс, виенското колело на Синапур – Singapore Flyer и Еспланадата. Ще посетим Малката Индия - етнически квартал, разположен точно срещу Китайския квартал. Идвайки тук, посетителите се потапят в един екзотичен свят с оживени улички, индийски пъстроцветни стоки, аромати, култури. Ще видим също Civic District-административен център на града, сградата на Парламента, Националната галерия на Сингапур. Обиколката ни ще завърши с качване на площадката за налбюдение на хотел Marina Bay Sands и панорамна гледка съм целия град. Свободен следобед за разходки, пазаруване или посещение на Градините на Залива (Gardens by The Bay) (невключено в цената). Нощувка.

ОСЕМНАДЕСЕТИ ДЕН - 03.03.2019: Сингапур.
Закуска. Напускане на стаите на хотела до 11 ч. Свободно време до вечерния трансфер за летището. Ако сте почитатели на пазаруването, непременно се разходете по Orchard Road, където по протежение на 2,2 км ще намерите повече от 20 шопинг центъра с богато разнообразие от маркови магазини и елитни заведения. Ако търсите интересно, и в същото време по-изгодно място за пазаруване и вкусна храна, не пропускайте да отидете до Китайския квартал. Възможност за полудневно посещение на о-в Сентоса (около 4 ч) – изкуствено създаденият остров е известен с множеството увеселителни паркове, заведения и високо категорийни хотели, както и огромният SEA Аквариум (срещу допълнително заплащане; цена при минимум 8 човека – 80 евро). Късен трансфер до летището за полет до София през Доха.

ДЕВЕТНАДЕСЕТИ ДЕН - 04.03.2019: Сингапур - Доха – София.
Трансфер до летището. Полет за Доха в 02:05 ч. и кацане в Катарската столица в 05:05 ч. Полет за България в 06:55 ч и пристигане в София в 11:25 ч.

Дати и Цени

ДАТИ И ЦЕНИ:

 • 14.02.2019 – 04.03.2019

100 евро ОТСТЪПКА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.10.2018 г.

 

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

Цени до 31.10.2018 г.

6290 eвро /12 302 лв

7596 евро/ 14 856 лв

Цени от 01.11.2018 г.

6390 евро/ 12 498 лв

7696 евро/ 15 052 лв

хотели
допълнителна информация

Полетно разписание:

 • 14.02.2019 - СОФИЯ 12:25 - ДОХА 18:15   
 • 14.02.2019 - ДОХА 20:15 - СИДНИ 18:45+1 (кацане на 15.02)
 • 01.03.2019 - ОКЛАНД - 15:35 СИНГАПУР 21:00   
 • 04.03.2019 - СИНГАПУР - 02:05 ДОХА  05:05   
 • 04.03.2019 - ДОХА 06:55 - СОФИЯ 11:25

Необходими документи:

 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 60 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 12 туристи.
 • Туроператорът съдейства за получаване на Австралийска виза, но не гарантира за нейното получаване.
 • Необходими документи за кандидатстване - Цветно копие на паспорт с валидност минимум 6 месеца, цветно сканирана снимка паспортен формат. Допълнително може да бъдат поискани допълнителни документи за издаването на визата, като - банкови извлечения, данни на роднини или приятели, доходи, имущество.
 • Документите трябва да бъдат преведени и легализирани на английски език.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да пътува, сумата за издаването на австралийска виза НЕ се възстановява.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 14.12.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА дължимите суми, свързани с преиздаване на билетите и всички други разходи, произтекли от смяната на имената на пътниците.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 120 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 120-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1892113150000644335 на ЗАД „Армеец”.