Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Условия за записване

»
Условия за записване

Резервации и записване

Резервации за екскурзиите на „РУАЛ ТРАВЕЛ” се извършват в офисите на фирмата, онлайн на уебсайта на фирмата rual-travel.com или в бюрата на оторизираните от фирмата туристически агенции в цялата страна. Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии или 50% от стойността на самолетните екскурзии и  сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва най-късно 15 дни преди началната дата на отпътуването.

Необходими документи

За страните от Европейския съюз Ви е необходима валидна лична карта. Внимание: за автобусните екскурзии на „РУАЛ ТРАВЕЛ”, които преминават през страни извън  ЕО, Ви е необходим валиден задграничен паспорт. Неодходими са и медицинска застраховка, както и съответната изискуема сума дневни пари. Няма други специфични медицински и здравни изисквания. За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната. Чужди граждани, желаещи да пътуват с „РУАЛ ТРАВЕЛ”, трябва да се информират за режима на техните страни със страните, включени в съответната екскурзия, и да имат предвид, че, ако са влезли в България с лек автомобил, трябва, преди да напуснат страната, да оставят транспортното средство на митнически паркинг и да носят със себе си документ, удостоверяващ този факт.

Отговорности

„РУАЛ ТРАВЕЛ” е туроператор с регистрация № 00062.
„РУАЛ ТРАВЕЛ” носи пълна отговорност за качеството на всички услуги, включени в програмата.
„РУАЛ ТРАВЕЛ” не носи отговорност за промени в пътуването, причинени от форсмажорни обстоятелства или по вина на авиопревозвач, круизни компании и фериботни линии.
„РУАЛ ТРАВЕЛ” не носи отговорност при връщане на турист от гранични власти или при неспазване от страна на туристите на законите на дадена страна, независимо дали те са запознати с тях или не.
„РУАЛ ТРАВЕЛ” не носи отговорност, ако някой турист се загуби, закъснее или не се яви на определена среща, по време на изпълнението на организираното туристическо пътуване.

Анулации и рекламации

При отказ на клиента от пътуване, фирмата му възстановява стойността на пакета при следните удръжки:
1) Удръжки, валидни за всички програми, с изключение на екскурзиите с ранно записване и екскурзията до Исландия: при отказ на клиента от пътуване повече от 45 дни преди обявената дата на пътуването - 0% (само ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети за самолетните екскурзии); от 44 до 30 дни преди обявената дата на пътуването - 20%; от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването - 30%; от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването - 70%; от 9 до 3 дни преди обявената дата на пътуването - 80%; под 3 дни преди обявената дата на пътуването - 100%;
2) Удръжки, валидни за програмите с ранно записване: при отказ на клиента от пътуване повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването - 0% (само ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети за самолетните екскурзии); от 59 до 30 дни преди обявената дата на пътуването - 50%; от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването - 70%; от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването - 80%; под 9 дни преди обявената дата на пътуването - 100%;
3) Удръжки, валидни за програмата за Исландия: при отказ на клиента от пътуването до 13.07.2017 - 0% (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); от 14.07.2017 до 03.08.2017 - 30%; от 04.08.2017 до 01.09.2017 - 70%; след 02.09.2017 - 100%.
При възникнали условия за рекламации относно организацията и провеждането на програмите, рекламациите се приемат в писмен вид, в четиринадесетдневен срок след завръщането на клиента и при представяне на необходимите доказателства за неизпълнението или за некачествено изпълнение на услугата. ”РУАЛ ТРАВЕЛ” се задължава да даде своя отговор в едномесечен срок от депозирането на рекламацията. Всички автобусни екскурзии в чужбина се осъществяват при минимум 25 туриста, всички автобусни екскурзии в България се осъществяват при минимум 35 туриста. Самолетните екскурзии с ранно записване се осъществяват при минимум 30 туриста, а всички останали самолетни екскурзии - при минимум 6 туриста. В случаите на по-малко записали се клиенти, „РУАЛ ТРАВЕЛ” може да анулира провеждането на екскурзията, като уведомява записалите се клиенти не по-късно от 10 дни преди определената начална дата за екскурзиите в чужбина и не по-късно от 7 дни преди началната дата на екскурзия за екскурзиите в България.

Цени

Цените са пакетни, съгласно предложените програми. Цените са изработвани при фиксинг на лева към еврото 1,95583 и на лева към щатския долар 1,82073. „РУАЛ ТРАВЕЛ” си запазва правото за корекции в цените при чувствителна девалвация на лева спрямо тези две валути или една от тях или при чувствително покачване на цените на горивата. Пакетните цени не включват медицински застраховки за акутни заболявания (виж раздел „Застраховки” по-долу). Пакетните цени не включват входните такси за музеи, билети за разходки с корабчета, билети за метро и друг вид градски транспорт, слушалки по време на някои обиколки или посещения, градски такси/куротни такси, когато се изискват такива,  джобни пари и пр.

Цените на автобусните и самолетните екскурзии са в лева и са на човек в двойна стая. В случаите, когато има различна цена за трети възрастен в двойна стая, това е ясно указано. Когато не е обявено намаление за трети възрастен в двойна стая, това значи, че няма такова. При цените за деца и младежи, формулировката дете/младеж + 1 или 2-ма възрастни в стая, означава дете/младеж с 1 или, съответно, 2-ма възр. в стая. Намаление от  3% от пакетната цена ползват: 1) клиенти, които са пътували вече с „РУАЛ ТРАВЕЛ”, като в договора упоменават екскурзията, на която са пътували, 2) клиенти, записани 2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил  предплата и е подписал потребителски договор, 3) клиенти, притежаващи кредитна карта издадена от ЦКБ. От посочените отстъпки се ползва само една. Отстъпките не се прилагат при цените за деца и младежи, при екскурзиите с ранно записване, както и при туристически пакети извън настоящия каталог. Цените на музеите, корабчетата и др. атракции, които „РУАЛ ТРАВЕЛ” е афиширал, са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност.

Застраховки

Медицинската застраховка е за акутни заболявания. Тя е с доплащане и е на стойност 2,00 лв. на човек на ден и полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс. Застраховките се издават от ЗД „ЕВРОИНС” АД  с тел. 0700 17 241 и адрес: София, бул. „Христофор Колумб” № 43 или ЗАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” АД с адрес: София , ул., „Света София” №6 ,тел. 02 401 4000 или „АГА ИНТЕРНЕШЪНЪЛ С.А.” с адрес София , бул. „Христофор Колумб” 80, ет. 6, тел. 02 995 1843. При автобусните екскурзии, застраховката е групова и полицата се съхранява от водача на групата. При настъпване на застрахователно събитие, застрахованият е длъжен да изиска полицата от водача, в случай че последната не е у него, и да уведоми по телефона в необходимия срок асистанс компанията и/или застрахователя за настъпилото събитие. Телефонните номера на асистанс компанията и застрахователя са изписани в полицата.

„РУАЛ ТРАВЕЛ” предлага срещу доплащане, застраховка „Отмяна на пътуване” - повече информация относно условията на застраховката вижте в нашия сайт rual-travel.com

„РУАЛ ТРАВЕЛ” е сключил застраховка съгласно чл. 97 от Закона за Туризма - застрахователна полица 0650000131, сключен със ЗД „ЕВРОИНС”АД с тел. 0700 17 241 и адрес: София, бул. ”Христофор Колумб” № 43.

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ДОГОВОР ЗА ОРГАНИЗИРАНО ПЪТУВАНЕ - КАТАЛОГ 2017

ДОГОВОРИ, КОИТО НЕ СЕ ГЕНЕРИРАТ В РЕЗЕРВАЦИОННАТА СИСТЕМА