02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Условия за записване

Туристическа агенция » Условия за записване

Общи условия за записване

Резервации и записване

Резервации за екскурзиите на „Руал Травел” се извършват в офисите на фирмата, онлайн на уебсайта на фирмата www.rual-travel.com или в бюрата на оторизираните от фирмата туристически агенции в цялата страна. Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва съгласно условията на сключения договор за туристически пакет, не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Необходими документи

За страните от Европейския съюз, както и за Сърбия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия е необходима валидна лична карта. За екскурзиите до останалите страни е необходим задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщането. За Русия, Йордания, Иран, Индия, Шри Ланка, Китай, Тайланд, Лаос, Виетнам, Камбоджа, Куба и Южна Африка е необходима и виза. Неодходими са и медицинска застраховка, както и съответната изискуема сума дневни пари. Няма други специфични медицински и здравни изисквания. За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната. Чужди граждани, желаещи да пътуват с „Руал Травел”, трябва да се информират  за режима на техните страни със страните, включени в съответната екскурзия, и да имат предвид, че, ако са влезли в България с лек автомобил, трябва, преди да напуснат страната, да оставят транспортното средство на митнически паркинг и да носят със себе си документ, удостоверяващ този факт.

Отговорности

„Руал Травел” е туроператор с регистрация № 00062. „Руал Травел” носи пълна отговорност за качеството на всички услуги, включени в програмата. „Руал Травел” не носи отговорност за промени в пътуването, причинени от форсмажорни обстоятелства или по вина на авиопревозвач, круизни компании и фериботни линии. „Руал Травел” не носи отговорност при връщане на турист от гранични власти или при неспазване от страна на туристите на законите на дадена страна, независимо дали те са запознати с тях или не. „Руал Травел” не носи отговорност, ако някой турист се загуби, закъснее или не се яви на определена среща, по време на изпълнението на организираното туристическо пътуване.

Прекратяване на договор и рекламации

Потребителят има право да прекрати по всяко време договора за туристически пакет, като в този случай заплаща такса прекратяване, които са афиширани в секция „Допълнителна информация“ във всяка програма и, също така, са надлежно упоменати в Договора за туристически пакет.

При възникнали условия за рекламации относно организацията и провеждането на програмите, рекламациите се приемат в писмен вид, в четиринадесетдневен срок след завръщането на клиента и при представяне на необходимите доказателства за неизпълнението или за некачествено изпълнение на услугата. ”Руал Травел” се задължава да даде своя отговор в едномесечен срок от депозирането на рекламацията.

Всички автобусни екскурзии в чужбина се осъществяват при минимум 25 туриста; всички автобусни екскурзии с ранно записване и тези в България се осъществяват при минимум 40 туриста. Самолетните екскурзии с ранно записване, отбелязани със знак ЧАСОВНИК в този каталог се осъществяват при минимум 30 туриста; самолетните екскурзии до Русия, Грузия, Армения, Израел, Йордания, Иран, Дубай, Индия, Шри Ланка, Китай, Тайланд, Лаос, Виетнам, Камбоджа, Малайзия, Сингапур, Индонезия, Южна Кореа, Япония, Мексико, Куба, Южна Африка и други екзотични дестинации, както и при морските круизи се осъществяват при минимум 15 туриста, а всички останали самолетни екскурзии - при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Цени

Цените са пакетни, съгласно предложените програми. Цените са изработвани при курс на лева към еврото 1,95583, на лева към щатския долар 1,76249, на лева към британската лира 2,29738, на лева към руската рубла 0,02836. „Руал Травел” си запазва правото за корекции в цените при чувствителна девалвация на лева спрямо тези валути или една от тях или при чувствително покачване на цените на горивата. Пакетните цени не включват медицински застраховки за акутни заболявания (виж раздел „Застраховки” по-долу). Пакетните цени не включват входните такси за музеи, билети за разходки с корабчета, билети за метро и друг вид градски транспорт, слушалки по време на някои обиколки или посещения, градски такси/куротни такси, когато се изискват такива,  джобни пари и пр.

Цените на автобусните и самолетните екскурзии са в лева и са на човек в двойна стая. В случаите, когато има различна цена за трети възрастен в двойна стая, това е ясно указано. Когато не е обявено намаление за трети възрастен в двойна стая, това значи, че няма такова. При цените за деца и младежи, формулировката дете/младеж + 1 или 2-ма възрастни в стая, означава дете/младеж с 1 или, съответно, 2-ма възр. в стая. При екскурзиите, обозначени със знак ДЕТЕЛИНКА, намаление от  3% от пакетната цена ползват: 1) клиенти, които са пътували вече с „Руал Травел”, като в договора упоменават екскурзията, на която са пътували, 2) клиенти, записани до 2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил  предплата и е подписал потребителски договор, 3) клиенти, притежаващи кредитна карта издадена от ЦКБ. От посочените отстъпки се ползва само една. Тези отстъпки не се прилагат при цените за деца и младежи, при екскурзиите с ранно записване, отбелязани със знак ЧАСОВНИК в този каталог, при специални икономични или промоционални екскурзии, отбелязани с знак ПРОМОЦИЯ, както и при туристически пакети извън настоящия каталог. Цените на музеите, корабчетата и др. атракции, които „Руал Травел” е афиширал, са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност.

Застраховки

Медицинската застраховка е за акутни заболявания. Тя е с доплащане и е на стойност 2,00 лв. на човек на ден и полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс. Застраховките се издават от ЗД „ЕВРОИНС” АД, адрес гр. София, бул. ”Христофор Колумб” № 43, тел. 0700 17 241 или от „АВП П&С С.А. клон България КЧТ” с адрес София , бул. „Цар Борис III” 19Б, ет.12, тел. 02 995 1843. При автобусните екскурзии, застраховката е групова и полицата се съхранява от водача на групата. При настъпване на застрахователно събитие, застрахованият е длъжен да изиска полицата от водача, в случай че последната не е у него, и да уведоми по телефона в необходимия срок асистанс компанията и/или застрахователя за настъпилото събитие. Телефонните номера на асистанс компанията и застрахователя са изписани в полицата.

„Руал Травел” предлага срещу доплащане, застраховка „Отмяна на пътуване”. При желание от страна на Портребителя да сключи такава застраховка, той трябва да го заяви при записването си. Общите условия относно застраховката можете да намерите ТУК.

„Руал Травел” е сключил застраховка съгласно чл. 97 от Закона за Туризма -застрахователна полица 065 0000131/008, сключен със ЗД „ЕВРОИНС”АД, адрес гр. София, бул.”Христофор Колумб” № 43, тел. 0700 17 241.

Нито една от екскурзиите в този каталог не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

При получаване на предварителна информация за туристически пакет на „Руал Травeл”, клиентът трябва да се запознае със и да подише „Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети” по смисъла на чл. 82 от ЗТ.