02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Дворецът Уиндзор и колежът Итън

Туристическа агенция » Дворецът Уиндзор и колежът Итън

Полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън (с доплащане) - цената включва билет за влак до Уиндзор и обратно, екскурзоводско обслужване на български и не включва таксата за вход в двореца Уиндзор и в колежа Итън). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място.

Уиндзор
Дворецът Уиндзор се намира на 40 км западно от Лондон. Представлява официална жилищна резиденция на Кралицата  и е най-големият и най-стар все още обитаван замък в света. Построен e от Уилям Завоевателя през XI в. като отбранително съоръжение. Огромен интерес предизвикват кралските апартаменти, трапезарии и приемни зали, украсени с картини от кралската колекция, илюстриращи различни моменти от историята на Великобритания. Основна забележителност е и залата, посветена на Ордена на жартиерата, в която Кралицата приема новоприетите членове най-стария орден в страната. В двора на замъка се намира и прочутия параклис “Св.Георги”, в който са се чествали много кралски сватби и където са погребани десет британски монарси.

Итън
Колежът Итън се намира в близост до двореца Уиндзор, на брега на Темза и е второто най-старо училище във Великобритания. Колежът е основан през 1440 г. от Хенри VI и представлява  реномирано средно училище, в което са учили десетки короновани особи и министър-председатели.  Официалният статут на училището е частен пансион за момчета от 13 до 18 години. Броят на всички ученици в Итън е 1300 души, като някои от тях учат безплатно, защото са кралски стипендианти. Туристическите посещения в колежа са ограничени  до 1 час следобед по време на учебните занятия и неограничено през ваканциите.