02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Почивки в Малдиви

Туристическа агенция » Почивки » Почивки в Малдиви
Филтри
Филтри
Почивка на Малдивите - Kurumba*****
11 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
3935 лв.
Почивка на Малдивите - Royal Island Resort and Spa****
11 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
3145 лв.
Почивка на Малдивите - Paradise Island****
11 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
2771 лв.
Почивка на Малдивите - Sun Island Resort & Spa****
11 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
2552 лв.

Държавата се състои от група малки тропически острови, разпилени върху територия от около 300 кв. км. Средната надморска височина е само 1,5 метра и това прави държавата най-ниската на света. Учените смятат, че след около 100 години Малдивите ще са под водата, така че е добре да побързате и да резервирате Вашето пътуване до този истински рай на земята.

Къде се намират?

Малдивите се намират в Индийския океан и по-конкретно в т.нар. Арабско море, на около 1000 километра от континентална Азия. Групата екзотични острови са подредени от север на юг един след друг и са заобиколени от невероятно красиви коралови рифове. Между някои от тях е възможно човек да ходи в изумрудено сините води, стигащи до коленете.

Столицата носи името Мале, като повечето международни полети летят до там. Основното перо в икономиката е туризма, като всяка година стотици хиляди чужденци прекарват почивката си тук.

Най-хубавите острови

Почиващите предпочитат по-малките острови, на които има разположени луксозни хотели и които предоставят уединение и спокойствие по време на почивката. Особено популярни са бунгалата на дървени колове, разположени над самата вода.

Колко струва такова пътуване

Цените на офертите варират много в зависимост от избраното настаняване и времето, които искате да прекарате там. Бунгалата над водата са най-скъпи, но в същото време има изгодни предложения за стаи за двама с гледка към морето. Сезонно се предлагат и различни промоции, които можем да предложим. В повечето хотели се предлагат и All inclusive пакети. Самолетните билети струват около 700 евро на човек.

Най-подходящите периоди за почивка

Температурата е винаги висока и за тези острови са типични два сезона – сух и дъждовен. Сухият сезон е най-общо казано от декември до април и се характеризира с по-умерени температури и влажност, като това е и високият туристически сезон. Дъждовният сезон е от май до ноември, като за него са типични кратки, проливни дъждове. Не вали непрекъснато, така че и този период е подходящ за почивки, особено в началото и края му.

Забавления

  • Гмуркане – Малдивите са сред най-добрите места за гмуркане в света. Хотелите предлагат уроци за начинаещи, както и гмуркане за напреднали. Кораловите рифове около архипелага изобилстват от морски живот;
  • Риболов – за любителите на риболова се предлагат най-разнообразни варианти, като за тази активност Малдивите също са сред най-атрактивните дестинации;
  • Анимация – хотелите предлагат парциална ежедневна програма с множество групови активности като уроци по танци, забавни игри, спортове и др.