02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Почивки в Доминикана

Туристическа агенция » Почивки » Почивки в Доминикана
Филтри
Филтри
Доминикана - почивка
11 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
2679 лв.

Доминиканската република или както я наричат още Доминикана е островна държава, чийто брегове се мият във водите на Карибско море. Представете си невероятни тюркоазени плажове, невероятна природа и свежи коктейли – перфектна дестинации за зимно бягство от студеното време у нас.

Полети до Доминикана

Офертите ни за почивки включват полета, който е с прекачване през Мадрид или Барселона. Полети има почти всеки ден от седмицата през високия сезон, така че ще Ви предложим най-удобното за Вас пътуване.

Цени на почивките до там

Цените могат да бъдат доста различни в зависимост от хотела, на който се спрете и атракциите, на които искате да се насладите. Излиза грубо около 3000 лв. на човек като в това са включени полетите, трансферите, 2 нощувки в Мадрид или Барселона (на отиване и връщане) и 7 нощувки на ол инклузив (all inclusive) в Доминикана в луксозен 5* курорт.

Кога е пиковият сезон

През зимата в Европа – от ноември до март.

Кога е най-подходящото време за почивка

Отново по време на европейската зима. През тези месеци температурите са умерено високи и е приятно за плажуване и разглеждане. Освен това е най-вълнуващо да се озовете от 0 градуса и сняг в България на тропически рай в Карибите.

Активности

  • Водни спортове – водите около остров Хиспаниола, на който се намира Доминикана, са изключително подходящи за гмуркане, каране на джет и уинд сърф. Любителите на водните спортове определено ще останат доволни;
  • Нощен живот – дестинацията е подходяща за забавление. Доминиканците са известни с огнената си натура и жаждата за празненство;
  • Водопади – вътрешността на острова крие сред тропическите джунгли множество красиви водопади и вирове, в които можете да се къпете. Атмосферата е наистина вълшебна;
  • Пясъчни дюни – така наречените дюни на Бани, полуостров на южния бряг на страната;
  • Разходка с лифт – над един от градовете на северното крайбрежие – Пуерто Плата, е изграден панорамен лифт, който се изкачва към планините. От него се открива невероятна гледка към града и целия залив;
  • Посещение на пещерата на чудесата – това е всъщност цял национален парк, който се намира около прословутата пещера. Предлагат се прекрасни разходки сред тропическата природа и посещение на пещерата, прочута с издълбаните в стената рисунки, останали от вече изчезналото автохтонно население на острова.

Карнавали

Ежегодно във всички населени места в страната се организира пищен карнавал. Това се случва през целия месец февруари като празненствата са в своя пик на 27 февруари, когато е и Денят на независимостта на Доминиканската република.