02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии в Сърбия

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии в Сърбия
Уикенд във Върнячка баня - на полупансион
3 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
23.05.2020
19.09.2020
04.12.2020
На цени от:
270 лв.
Великден във Върнячка баня - на полупансион
4 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
17.04.2020
На цени от:
335 лв.
Белград - Ниш
4 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
17.04.2020
22.05.2020
04.09.2020
19.09.2020
виж всички дати
На цени от:
277 лв.

Западната ни съседка от край време e дестинация, която привлича българите със своите културни и природни забележителности, вкусна храна и близки до нашите език и обичаи. Всичко това, съчетано с факта, че е съвсем наблизо, особено до западните части на България, я прави изключително интересно предложение за туристите. Маршрутите са кратки и приятни, така че не е нужно да отделяте дълго време за тях.

Какви документи са необходими за пътуване в Сърбия

Въпреки че Сърбия не е част от Европейския съюз, България има подписано специално споразумение със страната, така че български граждани се допускат само с валидна лична карта. Задграничен транспорт не е нужен. Както и за всички останали страни обаче важи изискването за нотариално заверено пълномощно за деца под 18 години, непридружени от родителите си.

Кое колко струва в Сърбия

В големите градове стандартът на живот е сравним на този в България, но все пак има стоки, които са по-евтини. Например хранителните, алкохол, цигари др.

Природа

  • Дяволския град – уникални природни формации, които приличат на каменни пирамиди. Намира се в южната част на страната, т.нар. Поморавие;
  • Национален парк Копаоник – едноименната планина е най-високата в Сърбия след Стара планина. Паркът предлага прекрасни пътеки за разходка и чудни гледки, а през зимата тук можете да покарате ски;
  • Национален парк Джердап – намира се на границата с Румъния, близо и до тази с България. Тук Дунав лъкатуши между планините и гледките са невероятни.

Градове

  • Белград – столицата и най-големият град на страната. Белград се намира на бреговете на Дунав и предлага различни атракции за туристите – централна част с красива архитектура, паркове, оживен нощен живот;
  • Ниш – намира се съвсем близо до нашата столица София като може да се посети дори за един ден без нощувка. Градът има богата история, като е важна крепост още от римско време;
  • Нови сад – намира се в северозападната част на страната, най-далечната от България, но е точно на по път ако се пътува към централна и западна Европа. Един от центровете на Сърбия, където също ще намерите редица атракции.

Не пропускайте изгодните ни оферти за екскурзии и почивки до западната ни съседка. Разнообразете се изгодни и за няколко дни, за да се впуснете в ежедневните задачки с нови сили. Доверете се на професионалните ни услуги и няма да останете разочаровани!