02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии в Лапландия

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии в Лапландия
Филтри
Филтри
Специална цена до 31.07.2020 г.
Нова година в Лапландия
6 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
29.12.2020
На цени от:
2899 лв.

На много хора Лапландия звучи като измислена страна от приказките. Всъщност това е съвсем истинска област на Финландия, намираща се в северната част на страната, близо до Северния полюс.

В Руал Травел сме горди да бъдем един от малкото туристически агенции в България, които предлагат собствен пакет до Лапландия за Нова година с директен чартърен полет!

Къде е работилницата на Дядо Коледа?

Работилницата се намира в селцето на дядо Коледа (Santa Claus Village), където живее и той в къщата си със Снежанка. Тук се изработват ежегодно хиляди подаръци, които белобрадият старец разнася по света с шейната си, в която са впрегнати елени.

Как се празнува Коледа в Лапландия

Тук празникът е може би най-пищен и автентичен. Според обичаите се разменят подаръци и празника се прекарва със семейството, но все пак сте гости на самия дядо Коледа, така че ви очакват незабравими изненади.

Кога да отидем там?

Въпреки че в Лапландия е студено, там се ходи през зимата, за да се усети истинската празнична атмосфера. Най популярни са дните около Коледа и Нова година.

Температури – през декември температурите са минусови, така че е добре да се подготвите с дебели дрехи, ръкавици, шапки, шалове и топли, непромокаеми обувки.

Северно сияние – този природен феномен може да се наблюдава тук през зимните месеци. Чудесен начин да комбинирате семейната почивка с фотографското ви хоби.

Атракции

Паркът на дядо Коледа далеч не е единствената атракция, която местността предлага. Сред най-популярните са:

  • Лов на северното сияние;
  • Сафари с шейна с впряг от хъскита;
  • Посещение на зоологическата градина Рануа;
  • Приключение с моторни шейни в снежната пустош.

Колко ще струва екскурзия до Лапландия

Както можете да предположите дестинацията е най-заета около зимните празници, така че и цените са доста високи. Въпреки това предложението ни е на изключително изгодна цена като се има предвид че включва самолетните билети за директен полет до Рованиеми и обслужване на български език. Цените обичайно са под 3000 лв. на човек, а спомените ще ви радват цял живот. Силно препоръчваме екскурзията на млади семейства с деца, като малчуганите определено ще помнят дълго преживяването това снежно и приказно преживяване.

</