02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии в Куба

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии в Куба
Филтри
Филтри
Варадеро - почивка
11 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
2699 лв.
Специална цена до 30.06.2020 г. или до 15.08.2020 г.
Куба - Хавана и Варадеро - обиколен тур с водач
10 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
20.11.2020
24.02.2021
На цени от:
3565 лв.
Почивка в Хавана и Варадеро
11 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
2799 лв.

Наричана перлата на карибско море, Куба привлича туристите с тропическия си климат, изумрудените си плажове, цветната и автентична атмосфера на градовете си. Колониалният стил на Хавана, Сантяго де Куба и Тринидад показва стратегическото значение на острова по време на Великите географски открития и борбата за надмощие между колониалните сили в Карибско море.

Кога е най-добре да се пътува до Куба

По време на зимата у нас – в периода от края на октомври до март. По това време е топло, но не прекалено и вали рядко. Друг плюс е, че докато в България температурите са минусови, Вие можете да се отдадете на почивка на плажа или пък на разходки сред градовете, и в природата в лятно облекло.

Колко по-рано да резервираме

Колкото по-рано, толкова по-добре. Обичайно когато резервирате по-рано, цените са по-ниски. Също така можете да се възползвате от промоциите, които правим за ранно записване и така екскурзията Ви ще бъде по-евтина. Имайте предвид, че е добре да планирате поне месец по-рано. В противен случай рискувате да платите солена цена за самолетни билети.

Ако планирате почивка за зимните празници – Коледа и/или Нова година е добре да резервирате поне 2-3 месеца предварително, тъй като това е най-натовареният период.

За колко дни

Перлата на Карибите се намира доста далеч от България, така че полетите са скъпи и дълги. Поради тази причина кратък престой се обезсмисля. Добре е на място да прекарате поне 7 дни. Така ще имате време да се адаптирате към часовата разлика и да усетите автентичната атмосфера на острова.

Не забравяйте, че това не е дестинация, в която само плажовете представляват интерес. Културата на кубинците е много богата и заслужава внимание. Посетете представление на Буена Виста Соушъл Клуб (Buena Vista Social Club), пийте коктейл в любимите барове на Хемингуей, кръстосвайте колониалните улички на Хавана!

Колко ще струва за двама

Куба има слава на евтина дестинация, но от България определено не е. Поради отдалечеността и липсата на директен полет билетите не са много евтини. Специалните цени на пакетите ни, които включват цялостно обслужване с екскурзовод, разглеждане на Хавана, Винялес и други големи забележителности, както и 3 нощувки на ол инклузив (All inclusive) в луксозен хотел във Варадеро, излизат около 3700 лв. на човек.

Защо са предпочитани груповите екскурзии до там

  • Добра организация – в Куба често има реална опасност плановете Ви да пропаднат. Когато пътувате с туроператор всичко е предварително организирано и при проблем има професионалист, който да се погрижи;
  • Местни екскурзоводи – те поднасят селектираната информация, така че да можете да осъзнаете важността на всяка забележителност и да усетите по-добре атмосферата;
  • водач-придружител – това е представителят на Руал Травел, който пътува с Вас през цялото време, допълва беседите на екскурзоводите и се грижи за комфорта Ви;
  • Ласт минит оферти - може да се възползвате от много добри цени, когато има останали няколко места преди да се запълни групата.
  • Излиза по-евтино – ако се опитате да организирате сами всички услуги, които ние ще Ви предложим, не само ще Ви излезе по-скъпо, но и ще Ви отнеме доста повече време;
  • Споделяте изживяването с други туристи – по време на една екскурзия от 10-12 дни групата се сплотява и често се завързват приятелства за цял живот.