02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии в Катания

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии в Катания
Филтри
Филтри
8 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
04.09.2024
22.09.2024
06.10.2024
 
На цени от:
1695 лв.
виж повече

Катания е живописен пристанищен град на остров Сицилия, чието посещение може да ви зареди с множество вълнуващи и незабравими емоции.

Какво да видим в Катания

Катания е вторият по големина град в Сицилия, но не това я откроява сред предпочитаните туристически дестинации. Ето защо е предпочитано място за туристите:

  1. Етна - Получавате комплексно преживяване, включващо и море, и природна забележителност - в случая вулкана Етна, който е най-големият действащ такъв в Европа. Всеки ден има възможност да се включите в екскурзии до върха му.
  2. Стария град - Бароковата архитектура в стария център разказва за Сицилия от XVII век. Включен е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
  3. Римските антики - Въпреки че земетресения са унищожили голяма част от римското наследство, все още може да се видят знакови забележителности, като амфитеатъра, одеона, останки от акведукт, форум и др.
  4. Фонтанът слон - Той е символ на града, представляващ слон с египетски обелиск на гърба. Създаден е през XVIII век от скулптора Джовани Батиста Вакарини. 
  5. Плажове - Средиземноморското крайбрежие тук е покрито със ситен чакъл или с пясък. Имате възможност да посетите и Ривиерата на циклопите.

Освен местата, които може да посетите, ще останете очаровани и от сицилианската кухня, която има доста специфики спрямо традиционната храна на Италия. Експериментирайте и опитайте някои много интересни местни специалитети.

Какви са офертите на Руал Травел

Туристическа агенция Руал Травел предлага атрактивни екскурзии в Сицилия, в чиято програма са включени нощувки в красивата Катания. Може да избирате от почивки със самолет или автобус, като полетите са от София.

Резервирайте онлайн на най-добри цени сега!