02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии във Валенсия

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии във Валенсия
7 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
15.06.2023
06.07.2023
03.08.2023
31.08.2023
виж всички дати
На цени от:
1575 лв.
виж повече
9 дни
КруизКруиз
Дати:
24.09.2023
 
На цени от:
2394 лв.
виж повече

Красиви пейзажи, вкусна храна, интересни забележителности – Валенсия е средиземноморска идилия, която заслужавате да си подарите! Вижте повече за нея и за възможностите за екскурзии от туристическа агенция Руал Травел.

Защо да посетим Валенсия?

Градът се намира на източното испанско крайбрежие и е столица на едноименната провинция. Той е трети по големина в страната и е основан през далечната 137 г. пр.Хр. от римляните. Дългата му история помни векове, през които е бил част от Римската империя, завладяван е от вестготите и от маврите, а от началото на XIII век арагонските крале го отвоюват окончателно и го превръщат в Кралство Валенсия.

Пъстрото минало на Валенсия я превръща в мечтана туристическа дестинация с разнородни паметници на културата. Мястото е също модерен космополитен град, който обаче пази и романтичния си дух и очарование.

Кои са най-популярните забележителности?

  • Катедралата - в сградата от XIII век в специален олтар се пази донесеният от Йерусалим Свещен граал, за който именно се твърди, че е оригиналният (признат е от Ватикана);
  • Копринената борса - една от най-забележителните готически сгради в Европа;
  • Старият квартал - по време на екскурзията ви там ще изследвате тесните павирани улички, запазените къщи, църкви и многото интересни арт пространства и заведения;
  • Музеите са над 30 - Музей на изящните изкуства, Исторически, Град на изкуствата и науките и др.

Каква екскурзия да изберете?

Руал Травел е лицензиран туроператор с дългогодишен опит. В нашия каталог ще откриете оферти, подходящи за различен бюджет и различни вкусове: самолетни екскурзии с обиколки на няколко испански града, почивки във Валенсия, круизи със спирки в много средиземноморски локации и др.

Разгледайте екскурзиите и цените онлайн и изберете своето следващо приключение!