02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии в Албания

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии в Албания
Филтри
Филтри
Албания - от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен
5 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
18.09.2020
На цени от:
378 лв.
Албания
5 дни
АвтобуснаАвтобусна
Дати:
18.09.2020
На цени от:
339 лв.

Албания ежегодно привлича все повече и повече туристи както от България, така и от целия Балкански полуостров. Дестинацията бележи сериозен ръст и инвестициите за инфраструктура, хотели и обновяване на атракциите се увеличават.

Албания е интересна за българските туристи на първо място поради географската близост. Въпреки че разстоянието не е голямо (около 600 км от София), пътят е планински и магистрали няма, така че за автобусна екскурзия препоръчваме да се спи в Охрид и да се съчетае програмата с разглеждане на забележителностите и там.

Трябва ли ни виза

България има подписана спогодба с Албания и благодарение на това пътуваме до там безвизово, но и само с валидна лична карта. Задграничен паспорт или други документи не са нужни. Не забравяйте, че деца и младежи под 18 г. и които не са придружени от двамата си родителя, могат да напуснат страната само с нотариално заверено разрешително.

Каква е валутата

Официалната валута на страната е албански лек. Сравнително лесно можете да я намерите в по-големите чейндж бюра. Можете да обмените и на място от евро, но е по-добре да се подготвите предварително, за да ползвате изгоден курс.

На море в Албания

Албанските брегове се къпя във водите на Адриатически и Йонийско море и предлагат прекрасни плажове и курорти. Цените също са чувствително по-ниски от тези в Хърватия и Гърция, така че предложението определено е интересно. Основният морски курорт на страната е Дурас, като тук можете да намерите множество хотели от различни категории. Предлагат се пакети на полупансион, пълен пансион и all inclusive.

Сезонът за плажуване е по същото време като у нас, като обичайно е малко по-дълъг.

Какво да посетим

  • Елбасан – третият по големина град, известен с добре запазените си крепостни стени;
  • Дуръс - най-старият град в Албания и най-голямото пристанище в страната, разположен на брега на Адриатическо море. В него се намират множество археологически забележителности включително амфитеатъра на император Адриан - най-големият на Балканския полуостров;
  • Берат - известен като градът с хилядите прозорци и включен в списъка на ЮНЕСКО;
  • Круя – родният град на националния герой Скендербег. Намира се в планината и запленява с невероятната си гледка;
  • Тирана – столицата на страната. Най-модерният и развит град.