Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE

»
Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE
Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE
Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE 2
Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE 3
Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE 4
Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE 5
Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE 6
Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE 7
Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE 8
Япония - за цъфтежа на вишните - STOP SALE 9
Send In Messenger
от 5999лв.
10 дни / 8 нощувки
Самолетна екскурзия

Екскурзията е десетдневна и включва 5 нощувки със закуски в Токио и 3 нощувки със закуски в Осака, 7 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Фуджи, Хаконе, Никко, Камакура, Йокохама, Киото, Нара и Осака. Настаняването е в хотели 3 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и билети за влака стрела Токио - Осака. Лети се с авиокомпания „Луфтханза“ през Мюнхен и/или Франкфурт. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания „Луфтханза” в 12:55 ч. за Мюнхен. Кацане в Мюнхен в 13:30 ч. Полет за Токио в 16:15 ч. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН – Кацане на летището в Токио в 10:50 ч. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Токио. Посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–старият храм в града. Разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разглеждане на търговска улица Гинза, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Обяд в местен ресторант. Следобед посещение на отворената за туристи част на Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившият замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза. Посещение на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е една от най-високите телевизионни кули в света. Разглеждане на района Шинжуку - един от 23-те района на Токио, чието име се свързва главно с бизнес и търговия. Обиколката на Токио продължава с посещение на района Шибуя - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, наситен с места за пазаруване, хранене и забавления. Пешеходна разходка и посещение на статуята на Хачико, издигната в памет на кучето Хачико пред гара Шибуя. 18:00 ч. - трансфер до хотела в Токио. 18:30 ч. - пристигане в хотела. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (Токио – Фуджи 150 км). Посещение на планината Фуджи и изкачване до нейната пета станция. Високата 3776 метра планина Фуджи, почитана от местните като свещена, е най-високата планина в Япония и действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. (ако метеорологичното време и условия не го позволяват – посещение на информационния център на Фуджи). Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Хаконе (Фуджи – Хаконе 60 км) и разходка с лодка по езерото Аши, откъдето се откриват великолепни гледки (при подходящи метеорологични условия) към планината Фуджи и национален парк Хаконе. По-късно - посещение на панорамната площадка пред лифта Комагатаке, с който само за 7 минути можете да се изкачите до станцията Лейк Сайд, намираща се на върха на планината Хаконе. Трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за град Никко (Токио – Никко 150 км). Пристигане в Никко и посещение на разположения сред гората храм Тошогу – гробница на шогун Токугава Иеясу, едно от главните действащи лица в романа на Джеймс Клавел „Шогун“. Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (Никко – Чузенджи 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон. Свободно време за снимки и почивка. Трансфер до хотела в Токио. Нощувка.  

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за крайбрежния град Камакура (Токио – Камакура 70 км), избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода Камакура (1185-1333 г) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Посещение на храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Йокохама– вторият по големина град в Япония (Камакура – Йокохама 30 км). Пристигане в Йокохама и посещение на Китайския квартал - основна атракция на града, център на различни събития и фестивали. Основната атракция на квартала се състои в многобройните ресторанти и хранителни щандове. Популярни храни са задушените кифли (манджу), ястия с оризови продукти и широк спектър от други китайски традиционни специалитети. В този квартал се издига и храмът Куан Тай – пищно оцветен храм, построен през 1873 г. от китайските жители и посветен на китайския Бог на добрия бизнес и просперитет. Разходка в крайбрежния парк Йамашита, построен след голямото земетресение в Канто през 1923 г. В парка, освен откритите зелени площи с места за почивка и фонтани, може да бъде посетен и кораб-музей със запазен интериор от 30-те години на XIX век, сред чиито редовни пътници били членовете на императорското семейство. Фотопауза на Червеното хранилище – център на множество културни и търговски събития. Центърът се състои от две сгради, изградени от червени тухли, в които се помещават множество кафенета, ресторанти и магазини, а всички сезонни събития и постановки се провеждат на площада между двете сгради. Посещение на традиционната японска градина Санкей-ен. Трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Трансфер до гарата в Токио. Багажът (по един куфар на човек) се трансферира отделно от хотела в Токио до хотела в Осака и пристига в рамките на следващия ден, поради което е необходимо да се подготви ръчен багаж за първата нощувка в Осака (Токио – Осака 500 км). Пътуването до гара Шин в Осака   се осъществява с бърз влак – стрела, с предварително резервирана стандартен клас седалка. Моля, имайте предвид, че във влака – стрела няма място за голям багаж. Пътуването е в рамките на около 170 минути. Пристигане в Осака и обяд в местен ресторант. Посещение на замъка Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония и понастоящем най-големият замък на територията на страната, една от основните забележителности на града. Свободно време за покупки на Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки. Трансфер до хотела в Осака. Настаняване в хотел 3* или 4* за 3 нощувки в Осака. Нощувка.  

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Киото (Осака - Киото 55 км) - в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Пристигане в Киото и посещение на дзен будисткия храм Кинкаку-джи, намиращ се в северната част на Киото. Построен сред красив парк на брега на езеро, храмът впечатлява с олекотената си дървена конструкция и двуетажния позлатен покрив, заради който е известен също и като „Златния павилион“. Фотопауза в близост храм Рьоан-джи. Обяд в местен ресторант. Посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Чайна церемония в храма Кодаиджи. Разходка в квартала Гион – най-известния гейша квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Трансфер до хотела в Осака. Пристигане в хотела. Нощувка.  

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за старата столица Нара (Осака – Нара 30 км). Пристигане в Нара и разходка в храмовия комплекс на града. Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и помещава колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Разглеждане на шинтуисткото светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, дванадесет от които разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета. Комплексът e известен и със своя парк с елени, където величествените животни се разхождат на свобода и могат да бъдат наблюдавани.  Обяд в местен ресторант. Трансфер до Осака. Пристигане в Осака и разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Пристигане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за международно летище Кансай. Пристигане на летище Кансай. Отпътуване за България с полет на авиокомпания „Луфтханза“ в 10:00 часа за Франкфурт. Кацане във Франкфурт в 14:50 ч. Полет за София в 18:55 ч. Кацане в София в 22:05 часа.

Дати и Цени

Датата за тази екскурзия за 2018 г. е отминала. Очаквайте нова дата за 2019 г.

Свободни места - 02.11.2018 - 12.11.2018 ТУК

хотели

Примерни хотели:

ТокиоCandeo Hotels Ueno Park Hotel 3*

Осака – Candeo Hotel Osaka Namba 3***

допълнителна информация

Полетно разписание
София – Франкфурт – 12:55 ч. – 13:50 ч.
Франкфурт - Токио - 16:15 ч. - 10:50 ч. на следващия ден
Осака - Франкфурт - 10:00 ч. - 14:50 ч.
Франкфурт – София – 18:55 ч. – 22:05 ч.

Продължителност на полетите:
София - Франкфурт - около 1 ч. и 55 мин.
Франкфурт - Токио - около 11 ч. и 35 мин.
Осака - Франкфурт - около 11 ч. и 55 мин.
Франкфурт - София - около 2 ч. и 10 мин.

Важно: Моля, имайте предвид, че условията за записване и анулации по тази програма са различни от тези на останалите самолетни екскурзии. Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по късно от 65 дни преди обявената дата на отпътуване. При резервации и записване под 65 дни преди обявената дата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно - 100 %, най-късно 24 часа след потвърждаване от Туроператора. 

Анулационни условия:

  • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

  • В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
  • В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
  • Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.

Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Продължителност на полетите:

  • София - Мюнхен - около 2 ч.
  • Мюнхен - Токио - около 11 ч. и 40 мин.
  • Осака – Франкфурт – около 12 ч.
  • Франкфурт – София – около 2 ч. 15 мин.