Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Южна Африка с водопада Виктория

»
Южна Африка с водопада Виктория
Южна Африка с водопада Виктория
Южна Африка с водопада Виктория 2
Южна Африка с водопада Виктория 3
Южна Африка с водопада Виктория 4
Южна Африка с водопада Виктория 5
от 6159лв.
14 дни
Самолетна екскурзия

Йоханесбург - Виктория Фолс - Mонате - Сън Сити  - Кулинан - Кейп Таун - Нос Добра Надежда - Перла – Франчук – Стеленбош

Това е едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е втория по население град в Южна Африка и най-големия в района. Разположен е в подножието на планината Тейбъл, която се бори за място в класацията на Новите седем чудеса на света. Зад нея се вижда легендарния Дяволски връх, а картината се допълва от красиви бели плажове и полуостров Кейп, известен с уникалната си флора, пълноводните реки и природата, като цяло. В Кейптаун хората имат друго усещане за живота. Те живеят за да се радват и наслаждават. Ако някога отидете там, не пропускайте да отделите малко време и да се разходите из зелените долини, сред пъстрите цветя, да видите кристално чистите реки и спиращите дъха планини. Ще усетите спокойствието и хармонията, които са присъщи за това уникално място.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - София – Истанбул – Йоханесбург
Изпитане от  София с полет на Turkish Airlines в 21:25 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 00:50 ч. на 05.03.2015г.

ВТОРИ ДЕН - Йоханесбург
Пристигане на летище Йоханесбург около 10:40 ч. сутринта. Следва трансфер до хотел Emperors Palace Hotel 4*, настаняване и вечеря за “Добре дошли” . Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН -  Йоханесбург – Виктория
След закуска, освобождаване на стаите и кратък вътрешен полет да Зимбабве в 11:25 ч.
Пристигане във Виктория Фолс в 13.05 ч. Трансфер и настаняване в Rainbow Hotel 3* в близост до водопадите. След обяд - разходка с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета с гъсти дъждовни гори. Край бреговете могат да се наблюдават десетки щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. В непосредствена близост, несмущавани от човешкото присъствие, смело плуват крокодили. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка във Виктория Фолс.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Виктория
След закуска - кратък преход през джунглата до водопадите Виктория и двучасова обиколка на най-големите и красиви водопади на Африка. Водопадите Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричани „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве, водопадите са едни от най-красивите в света. Площта, която заемат и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Следва едночасово посещение на автентично туземно село, предоставящо Ви уникалния шанс да видите „на живо” живота и бита на коренните африканци. Връщане в хотела. Свободно време за отдих сред невероятната природа. Вечерта, по желание – шоу програма и „Бома-вечеря” (”Boma” ресторант) с местни специалитети. Нощувка. 

ПЕТИ ДЕН  - Монате
Закуска и трансфер до летището за полет до Йоханесбург. Пристигане на летище Йоханесбург около 10:40 ч. сутринта. Посрещане от български екскурзовод и трансфер до  Резервата МОНАТЕ, настаняване в Mоnаte Conservation Lodge 4*,  където  ще имате възможност да видите различни животни по време на сафари с открити коли. След пристигане и настаняване в лоджа, следва обяд и почивка. Късно след обяд сафари. Завръщане в лоджа. Вечеря на свещи в пещера, където може да видите рисунки по стените. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН  - Монате
Ранно утринно сафари. Завръщане в лоджа. Закуска и време за почивка край басейна или занимания с различни дейности по интереси. Обяд, а след обяда  от 16:00 часа може да се наладите на следобедно сафари. Завръщане в лоджа, вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Йоханесбург
Ранно сафари и след завръщане в лоджа закуска. Следва отпътуване за Йоханесбург. След настаняване в хотела Emperors Palace Hotel 4*, кратка почивка  и посещение на Голд Рийф Сити - етнографски комплекс  с музей, където  може да  добиете представа как се добива златото и какъв е бил бита по времето на Йоханесбургската треска за злато. Посещение на Совето - известен район, където е живял Нелсън Мандела и много други лидери.  Вечеря в Карнивор ресторант, където ще имате възможност да се наслаждавате на 13 вида месо от различен дивеч, включително и крокодилско месо, сервирането не спира докато не свалите знамето долу. (За вегетарианците сме предвидили специално меню). Завръщане в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Йоханесбург – Сън Сити
Закуска и след това посещение на Люлката на човечествотo. Разходка с лодка в изкуствена пещера под земята. Трансфер до Сън Сити. Пътуването е около 2 часа и  30 минути. Свободно време  в Изгубения град, където може да се наслаждавате на плаж в Долината на вълните или да сте в меката на казината и развлеченията. Заръщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Йоханесбург – Кулинан
Закуска и целодневен тур - посещение на Кулинан - Диамантената мина Премиер, където е намерен най-големия диамант в света. След обяд разглеждане на столицата на ЮАР- Претория, Парламента, Юниън билдингс - седалище на правителствените  легации, Фортрекър монюмент - паметник на проходчиците и др. Посещение на Леседи селище на 5 племена с включена вечеря. Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН -  Йоханесбург - Кейп Таун
Закуска и след това трансфер до летище Йоханесбург за заминаване до Кейп Таун. Пристигане в Кейп Таун. Трансфер до City Lodge Hotel Victoria and Alfred 3* - намиращ се  в близост до района на огромния търговски и развлекателен център  Waterfront - старото пристанище, преустроено като място за отдих и развлечения. Тук ще останете до края на вашия престой в ЮАР - 3 нощувки на база нощувка и закуска. Настаняване. Запознаване с центъра на града. Вечеря в Маркос Ресторант със  типична африканска кухня, музика и танци. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - Кейп Таун - Тейбъл Маунтин
Закуска. Обиколка на града и изкачване на Table Mountain - планината маса - символ на града, отстояща на 1080 метра надморска височина, откъдето се открива изключително красива гледка - ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия и въртяща се кабина на 360 градуса. За любителите катерачи има пешеходни пътеки. Скалните масиви са твърде отвесни. Започва целодневен тур до Нос Добра Надежда- най-югозападната точка на континента Африка. Тура се движи по протежение на целия полуостров от страна на Атлантически океан с всички курортни райони, а също така и на тези от Индийски океан. Обяд в ресторант с изключително добре приготвени морски продукти.  По пътя до Нос Добра Надежда  ще имате възможност да посетите остров  с моржове, колония от пингвини, щраусова ферма. Завръщане в хотела  около 18.00 часа. Посещение на Ричардс Бистро – Капси Стори - мюзикъл с вечеря. Завръщане в хотела. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - Кейп Таун – Перла - Франчук - Стеленбош
Закуска. Екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун. Ще имате възможност да дегустирате  различни вина. Ще посетим  трите съседни града – Парл – Перла - Паметника на езиците, Франчук - Паметника на Хугенотите , крокодилова ферма и Стеленбош , където ще имаме пикник сред природата. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН - Кейп Таун – Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летище за полет Кейп Таун – Истанбул – София в 16:30 часа.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН - Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05:20 часа. Кратък престой на летище Ататюрк и полет за София в 07:50 часа. 

Дати и Цени

ДАТИ И ЦЕНИ:

04.03.2016 – 17.03.2016г.

Дата на заминаване:

Цена на човек в двойна стая:

Цена на човек в единична стая:

04.03.2016 г.

6159 лева

7783 лева

хотели допълнителна информация

Визата за ЮАР се подава лично в посолството на ЮАР с адрес: 1000 София, ул. „Бачо Киро” 26;

Визата за Зимбабве – 55 евро  - се обработва се електронно от офиса на Туроператора;

Условия и Забележки:

 • Резервация се прави с 50% депозит;
 • Пълно плащане до 45 дни преди датата на отпътуване.

Офертата важи при група от минимум 20 туристи;

Необходими документи за виза за ЮАР:

 • Паспорт оригинал;
 • 2 снимки, паспортен формат 3см/4см.
 • Самолетен билет или резервация за такъв;
 • Резервация за хотелско настаняване;
 • Банково извлечение с подпис и печат от банката и преведено на английски език;
 • Служебна бележка от работодател с подпис и печат от фирмата и преведена на английски език;

За любителите на лова може да се организират еднодневни ловни излети:

Еднодневен лов Birds and Game hunting - 1050 USD на човек на ден:

 • Трофей от дребна южноафриканска газела – национално животно;
 • Транспорт от хотела до парка и обратно;
 • Разрешение за лов;
 • Говедар;
 • Обяд;
 • Пълно оборудвано 4х4 превозно средство с климатик;
 • Безплатни напитки, включително вино и бира;
 • Безплатна CTHS шапка за вашето постижение;
 • Инструкции как да ловувате и стреляте преди самия лов;
 • Може да доведете Вашия партньор или приятел, като придружител, срещу 150 USD​