Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Рим - Неапол

»
Рим - Неапол
Рим - Неапол
Рим - Неапол 2
Рим - Неапол 3
от 1659лв.
6 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки в централно разположен хотел в Неапол и 3 нощувки в централно разположен хотел в Рим, както и разглеждане с екскурзовод на български на забележителностите на Неапол, Капри и Рим. Лети се с „Алиталия” през Рим или Милано, с „Луфтханза” през Мюнхен или с „Аустриан еърлайнз“ през Виена. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София за Неапол. Пристигане в Неапол. Настаняване в централно разположен хотел в Неапол. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на остров Капри. До острова се отива с кораб,  там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената на билета за кораба, за автобусчетата на острова и за местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова, не е включена в пакетната цена на екскурзията и е около 60 EUR на човек. В късния следобед - разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Рано сутринта - отпътуване за  Рим. Пристигане – панорамна обиколка на Рим - разглеждане на Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”, пл. “Навона”, Пантеона,  фонтана Треви, пл. “Испания”.  Вечерта – настаняване в  централно разположен хотел в Рим. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата „Свети Петър”. Следобед – свободно време. Възможност за разглеждане на Ватиканските музеи. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Рим. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за  София със самолет.

Дати и Цени

Датите по тази екскурзия за 2016 г. са отминали. Дати за 2017 г. очаквайте в края на годината!

Забележка: При тази програма цената не включва трансферите летище/хотел първия ден  и хотел/летище на шестия ден от програмата.

хотели

Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 звезди.

допълнителна информация

Забележка: При тази програма цената не включва трансферите летище/хотел първия ден  и хотел/летище на шестия ден от програмата.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Неапол - 2 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.Възможно е през 2016 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.