Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Прага - самолет - шестдневна

»
Прага - самолет - шестдневна
Прага - самолет - шестдневна
Прага - самолет - шестдневна 2
Прага - самолет - шестдневна 3
от 1095лв.
6 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 5 нощувки със закуски в хотел в центъра на Прага, екскурзоводска програма на български език, трансфери. Лети се с авиокомпания „България Ер”.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София. Кацане в Прага, трансфер, настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български: архиепископския дворец (отвън), Храдчани - стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата „Свети Вит”, Мала страна, Карловия мост, Старе место, Нове место - Вацлавския площад. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 45 лв. за възрастни и 30 лв. за деца до 18 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място.Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден или възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Пражки Сецесион” с доплащане - 80 лв. за деца до 18 г. и за възрастни над 65 г. - 60 лв. при представяне на личен документ на входа на музеите. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, билет за вход в музея на Алфонс Муха, билет за вход в Музея на модерното изкуство, кафе или чай в кафенето на Обeцни дум. Програмата продължава около 3 часа и включва: посещение на музея на Алфонс Муха, приятна почивка на кафе или чай в кафенето на прекрасната сграда в стил Сецесион на Обецни дум, посещение на Музея на модерното изкуство, където са изложени част от платната от титаничния Славянски цикъл на Муха. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден – възможност за разходка с корабче по р. Вълтава, за самостоятелно посещение на музеи, разходки, шопинг. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска, напускане на хотела, трансфер до летището, отпътуване за София.

Дати и Цени

Всички дати по тази програма за 2016 г. са отминали. Нови дати за 2017 г. очаквайта в края на годината.

хотели

Категория A: City Inn*** - разположен е в Стара Прага, в близост пл. Република и на 10 мин. пеша от Староместенски площад; 

Категория B: Brixen*** - разположен е в Нове Место, на 10 мин. пеша от Вацлавския площад;

Категория C: Merkur*** - разположен е в Стара Прага, до моста Hlavkuv, в близост до спирка Флоренс на метро В;

Категория D: Louis Leger****  - намира се в Нове Место, на 15 мин пеша от Вацлавския площад; 

Категория E: Best Western Moran**** ​ - намира се в Нове место, на няколко мин. пеша от Карловия площад и Националния театър.