Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Обиколен тур на Куба - вариант 2

»
Обиколен тур на Куба - вариант 2
Обиколен тур на Куба - вариант 2
Обиколен тур на Куба - вариант 2 2
Обиколен тур на Куба - вариант 2 3
от 2870лв.
12 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 3 нощувки в Хавана, 2 нощувки в Тринидад, 2 нощувки в Топес де Койантес и 3 нощувки в Кайо Санта Мария, екскурзоводско обслужване на английски, руски, друг западен език или български (при препотвърждение), медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро.

12 дни / 10 нощувки

Програма

НЕДЕЛЯ: Пристигане на летището в Хавана. Самостоятелно придвижване до хотела или организиран трансфер (с доплащане). Вечеря. Нощувка.

ПОНЕДЕЛНИК: Закуска. Богата екскурзоводска програма в Хавана – посещение на емблематичната крепост Моро; пешеходна обиколка на Стария град – Катедралата; известният бар „Ла Бодегита дел Медио” – любимо място в миналото на Салвадор Алиенде, Пабло Неруда и Ърнест Хемингуей; Плаза де Армас; посещение на музея на рома, където ще научите повече за производството на известната кубинска напитка, като се предвижда и дегустация. Разходката продължава към прочутия хотел „Амбос Мундос”, където е живял Ърнест Хемингуей. Обяд в местен ресторант. Панорамна обиколка на т.нар. Модерна Хавана  - музея на Революцията, Народния театър, сградата на Парламента. Продължаваме  по крайбрежната улица „Малекон” и стигаме до площада на Ревоюцията и Университета. Възможност за нощна разходка до крепостта „Карлос де лас Кабанас“, където се провежда спектакъл с оръдия с включена вечеря в ресторант. Завръщане в хотела. Нощувка.

ВТОРНИК: Закуска. Трансфер с климатизиран автобус до най – западната провинция на Куба - Пинар дел Рио, където се произвежда най-висококачественият тютюн. Посещение на цигарена фабрика в Канделария и на ферма, където ще се запознаете с живота на местното население и ще научите повече за отглеждането на тютюна. В град Винялес ще посетите някои от основните пещери в района, изестни с праисторическите си рисунки и подземни реки. Обяд в местен ресторант. Спирка на Лос Жасминес за панорамна гледка към цялата долина. Вечеря в известния ресторант на Хемингуей „Флоридита“. Завръщане в хотела в Хавана. Нощувка.

СРЯДА:  Закуска. Отпътуване за град Сиенфуегос – „перлата на юга”, който се намира на около 260 км южно от Хавана. По пътя посещение на фермата „Фиеста Кампесина”, където ще се докоснете до ендемичната флора и фауна характерна за полуостров Сапата. Пристигане в Сиенфуегос и обяд в местен ресторант. Обиколката на града, основан от френски колонизатори започва с крепостта Хагуа, парка Марти, Паласио дела Вале, Катедралата. В късния следобед отпътуване за гр. Тринидад. Пристигане. Вечеря в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТЪК:  Закуска. Отпътуване от пристанището към Кайо Лас Игуанас, където ще имате възможност за гмуркане във водите на Карибско море. Обяд и свободно време. Завръщане на пристанището и трансфер до хотела в Тринидад. Специална вечеря в ресторант. Нощувка.

ПЕТЪК:  Закуска. Посещение на Долината на захарните мелници. Обиколка на един от най-запазените колониални градове в Куба – Тринидад, Катедралата, плаза Майор и музея. Възможност да опитате най-типичния кубински коктейл -  „канчанчара” направен от бял ром, лайм, мед и лед. Обяд в местен ресторант. След обяд отпътуване за природния резерват Топес де Койантес. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЪБОТА: Закуска. Посещение на природния резерват Топес де Койантес и възможност да разгледате местната флора и фауна. Пътят ще Ви отведе към еко пътека с дължина от 5 км, като за целта Ви препоръчваме да имате подходящо облекло. Обяд в местен ресторант и посещение на кафене. Завръщане в хотела. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

НЕДЕЛЯ: Закуска. Ранно отпътуване за Санта Клара за обиколка на историческия център и посещение на мавзолея на Ернесто Че Гевара. Обяд в местен ресторант. Продължаване към Кайо Санта Мария. Пристигане, вечеря и нощувка.

ПОНЕДЕЛНИК: Закуска. Свободен ден и възможност за плаж. Нощувка на база „ол инклузив” в хотела в Кайо Санта Мария.

ВТОРНИК: Закуска. Свободен ден и възможност за плаж. Нощувка на база „ол инклузв” в хотела в Кайо Санта Мария.

СРЯДА: Закуска. Отпътуване за Хавана – трансфер с доплащане. Пристигане на летището за полет Хавана – София.

ЧЕТВЪРТЪК: Пристигане в София.

Дати и Цени

Отпътуване - всяка неделя през 2016г.

Цени за месеци април, юли и август:

 Примерни хотели в три ценови комбинации

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на човек в тройна стая

Хотели Категория А:

1770 USD

2065 USD

1740 USD

Хотели Категория В:

1960 USD

2260 USD

1910 USD

Хотели Категория С:

2410 USD

2860 USD

2340 USD

Цени за месеци май, юни, септември и октомври:

 Примерни хотели в три ценови комбинации

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на човек в тройна стая

Хотели Категория А:

1650 USD

1865 USD

1640 USD

Хотели Категория В:

1870 USD

2130 USD

1830 USD

Хотели Категория С:

2160 USD

2610 USD

2090 USD

Цените се заплащат в български лева според съответния курс.

хотели

Хотели използвани по програмата:

Категория А:

Havana: Plaza, Los Frailes, Hostal Valencia or similar of Habaguanex Hotels, Particular Houses

Trinidad: Las Cuevas, Meson del Regidor, Trinidad 500, Particular Houses

Topes de Collantes: Los Helechos

Cayo Santa María: Hotel Starfish Cayo Sta María

Категория B:

Havana: Telégrafo or Sevilla  or Habaguanex Hotels group 2

Trinidad: La Ronda or Brisas Trinidad del Mar

Topes de Collantes: Los Helechos

Cayo Santa María: Hotel Playa Cayo Sta María  or Sol Cayo Sta María

Категория C:

Havana: Iberostar Parque Central or Meliá Cohiba

Trinidad: La Ronda or Iberostar Trinidad

Topes de Collantes: Los Helechos

 Cayo Santa María: Meliá Las Dunas

допълнителна информация

Такса за кубинска виза:

  • 15 щатски долара, ако документите се подават лично,
  • 40 щатски долара, ако документите се подават от туроператор.

Необходими документи за туристическа виза: международен паспорт, валиден минимум 1 месец от датата на връщане; копие от самолетната резервация и ваучера за хотелко настаняване.