Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Обиколен тур на Куба - вариант 1

»
Обиколен тур на Куба - вариант 1
Обиколен тур на Куба  - вариант 1
Обиколен тур на Куба  - вариант 1 2
Обиколен тур на Куба  - вариант 1 3
от 3330лв.
12 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 3 нощувки в Хавана, 2 нощувки в Тринидад, 1 нощувка в Камагуей, 2 нощувки в Сантяго де Куба и 2 нощувки в Баракоа, екскурзоводско обслужване на английски, руски, друг западен език или български (при препотвърждение), медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро.

12 дни / 10 нощувки

Програма

ПОНЕДЕЛНИК: Пристигане на летището в Хавана. Самостоятелно придвижване до хотела или организиран трансфер (с доплащане). Вечеря. Нощувка.

ВТОРНИК: Закуска. Богата екскурзоводска програма в Хавана – посещение на емблематичната крепост Моро; пешеходна обиколка на Стария град – Катедралата; известният бар „Ла Бодегита дел Медио” – любимо място в миналото на Салвадор Алиенде, Пабло Неруда и Ърнест Хемингуей; Плаза де Армас; посещение на музея на рома, където ще научите повече за производството на известната кубинска напитка, като се предвижда и дегустация. Разходката продължава към прочутия хотел „Амбос Мундос”, където е живял Ърнест Хемингуей. Обяд в местен ресторант. Панорамна обиколка на т.нар. Модерна Хавана  - музея на Революцията, Народния театър, сградата на Парламента. Продължаваме  по крайбрежната улица „Малекон” и стигаме до площада на Ревоюцията и Университета. Вечеря в местен ресторант. Завръщане в хотела. Нощувка.

СРЯДА: Закуска. Трансфер с климатизиран автобус до най – западната провинция на Куба - Пинар дел Рио, където се произвежда най-висококачественият тютюн. Посещение на цигарена фабрика и на ферма, където ще се запознаете с живота на местното население и ще научите повече за отглеждането на тютюна. В град Винялес ще посетите някои от основните пещери в района, изестни с праисторическите си рисунки и подземни реки. Обяд в местен ресторант. Спирка на Лос Жасминес за панорамна гледка към цялата долина. Завръщане в хотела в Хавана. Вечеря в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТЪК:  Закуска. Отпътуване за град Сиенфуегос – „перлата на юга”, който се намира на около 260 км южно от Хавана. По пътя посещение на фермата „Фиеста Кампесина”, където ще се докоснете до ендемичната флора и фауна характерна за полуостров Сапата. Посещение на природния парк Гуама с ферма за крокодили. Обяд в местен ресторант. Пристигане в Сиенфуегос. Обиколката на града, основан от френски колонизатори, започва с крепостта Хагуа, парка Марти, Паласио дел Вале, Катедралата. В късния следобед отпътуване за гр. Тринидад. Пристигане. Вечеря в хотела. Нощувка.

ПЕТЪК:  Закуска. Посещение на Долината на захарните мелници. Обиколка на един от най-запазените колониални градове в Куба – Тринидад, Катедралата, плаза Майор и музея. Възможност да опитате най-типичния кубински коктейл -  „канчанчара” направен от бял ром, лайм, мед и лед. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

СЪБОТА: Закуска. Отпътуване за Камагуей, град в Централната част на Куба, отстоящ на около 260 км от Тринидад. Обяд в местен ресторант в Камагуей. Обиколка на града – Катедралата,  плаза дел Кармен. Настаняване в хотела. Вечеря в хотела.  Нощувка.

НЕДЕЛЯ: Закуска. Отпътуване за Сантяго де Куба. По пътя кратка спирка за панорамна обиколка в град Баямо. Обяд в местен ресторант.  По пътя посещение и на светилището „Ел Кобре”, едно от най-свещенните места в Куба. Пристигане в Сантяго де Куба. Настаняване в хотела. Вечеря в хотела. Нощувка.

ПОНЕДЕЛНИК: Закуска. Обиколка на Сантяго де Куба, обявен за столица на Куба през първата половина на 16 век. Още известен като „най-карибският град” в Куба. Посещение на гробницата на националния герой на Куба – Хосе Марти, площад Антонио Масео,  музеят „26 юли”, Катедралата, плаза Долорес, крепостта Моро, къщата на Диего Веласкес. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ВТОРНИК: Закуска. Отпътуване за Баракоа. По пътя ще спрете в град Гуантанамо, за да се насладите на кратка шоу програма изпълнена с много музика и танци пренесени от френски имигранти от Хаити в Куба. Обяд в местен ресторант. Продължаване към Баракоа. Настаняване в хотела. Вечеря в хотела. Нощувка.

СРЯДА: Закуска. Пешеходна разходка из Баракоа включваща Катедралата, където се съхранява кръстът донесен от Христофор Колумб и Общинския музей. Посещение на плантация, където се отглеждат банани, кокосови орехи, какао, манго и кафе. Екскурзия с лодка по р. Тоа. Обяд в местен ресторант. Завръщане в хотела в Баракоа. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ЧЕТВЪРТЪК: Закуска. Трансфер до летището за полет Баракоа - Хавана с час на пристигане 12:00 ч. Пристигане в Хавана. Полет Хавана – София.

ПЕТЪК: Пристигане в София.

Дати и Цени

Отпътуване всеки понеделник през 2016 г.

Цени за месеци април, юли и август:

Примерни хотели в три ценови комбинации

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на човек в тройна стая

Хотели Категория А:

2035 USD

2230 USD

1995 USD

Хотели Категория В:

2068 USD

2330 USD

2035 USD

Хотели Категория С:

2370 USD

2710 USD

2315 USD

Цени за месеци май, юни, септември и октомври:

Примерни хотели в три ценови комбинации

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на човек в тройна стая

Хотели Категория А:

1935 USD

2160 USD

1905 USD

Хотели Категория В:

2018 USD

2280 USD

1985 USD

Хотели Категория С:

2160 USD

2510 USD

2115 USD

Цените се заплащат в български лева според съответния курс. 

хотели

Хотели, които се използват по програмата:

Категория А:

Havana: Presidente, Habana Libre, Copacabana, Particular Houses

Trinidad: Las Cuevas, Mesón del Regidor, Trinidad 500, Particular Houses

Camaguey: Santa María, Gran Hotel Camaguey or Colón

Santiago de Cuba: Imperial or Gran Hotel or Las Américas or Particular Houses

Baracoa: El Castillo, Porto Santo or La Habanera, Particular Houses

Категория В:

Havana: Panorama or Memories Miramar

Trinidad: La Ronda, Brisas Trinidad del Mar

Camaguey: Santa María, Gran Hotel Camaguey or Colón

Santiago de Cuba: Meliá Santiago or Casagranda

Baracoa: El Castillo, Porto Santo, La Habanera

Категория С:

Havana: Meliá Habana or Quinta Avenida

Trinidad: La Ronda or IB TRINIDAD

Camaguey: Santa María, Gran Hotel Camaguey or Colón

Santiago de Cuba: Meliá Santiago or Casagranda

Baracoa: El Castillo, Porto Santo, La Habanera

допълнителна информация

Такса за кубинска виза:

  • 15 щатски долара, ако документите се подават лично,
  • 40 щатски долара, ако документите се подават от туроператор.

Необходими документи за туристическа виза: международен паспорт, валиден минимум 1 месец от датата на връщане; копие от самолетната резервация и ваучера за хотелко настаняване.