Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Обиколен тур на Куба - вариант 3

»
Обиколен тур на Куба - вариант 3
Обиколен тур на Куба - вариант 3
Обиколен тур на Куба - вариант 3 2
Обиколен тур на Куба - вариант 3 3
от 2335лв.
9 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 3 нощувки в Хавана, 2 нощувки в Тринидад и 2 нощувки във Варадеро, екскурзоводско обслужване на английски, руски, друг западен език или български (при препотвърждение), медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро.

9 дни / 7 нощувки

Програма

ПОНЕДЕЛНИК: Пристигане на летището в Хавана. Самостоятелно придвижване до хотела или организиран трансфер (с доплащане). Вечеря. Нощувка.

ВТОРНИК: Закуска. Богата екскурзоводска програма в Хавана – посещение на емблематичната крепост Моро; пешеходна обиколка на Стария град – Катедралата; известният бар „Ла Бодегита дел Медио” – любимо място в миналото на Салвадор Алиенде, Пабло Неруда и Ърнест Хемингуей; Плаза де Армас; посещение на музея на рома, където ще научите повече за производството на известната кубинска напитка, като се предвижда и дегустация. Разходката продължава към прочутия хотел „Амбос Мундос”, където е живял Ърнест Хемингуей. Обяд в местен ресторант. Панорамна обиколка на т.нар. Модерна Хавана  - музея на Революцията, Народния театър, сградата на Парламента. Продължаваме  по крайбрежната улица „Малекон” и стигаме до площада на Ревоюцията и Университета. Вечеря в местен ресторант. Завръщане в хотела. Нощувка.

СРЯДА: Закуска. Трансфер с климатизиран автобус до най – западната провинция на Куба - Пинар дел Рио, където се произвежда най-висококачественият тютюн. Посещение на цигарена фабрика и на ферма, където ще се запознаете с живота на местното население и ще научите повече за отглеждането на тютюна. В град Винялес ще посетите някои от основните пещери в района, изестни с праисторическите си рисунки и подземни реки. Обяд в местен ресторант. Спирка на Лос Жасминес за панорамна гледка към цялата долина. Завръщане в хотела в Хавана. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ЧЕТВЪРТЪК:  Закуска. Отпътуване за град Сиенфуегос – „перлата на юга”, който се намира на около 260 км южно от Хавана. По пътя посещение на фермата „Фиеста Кампесина”, където ще се докоснете до ендемичната флора и фауна характерна за полуостров Сапата. Посещение на природния парк Гуама с ферма за крокодили. Обяд в местен ресторант. Пристигане в Сиенфуегос. Обиколката на града, основан от френски колонизатори, започва с крепостта Хагуа, парка Марти, Паласио дел Вале, Катедралата. В късния следобед отпътуване за гр. Тринидад. Пристигане. Вечеря в хотела. Нощувка.

ПЕТЪК:  Закуска. Посещение на Долината на захарните мелници. Обиколка на един от най-запазените колониални градове в Куба – Тринидад, Катедралата, плаза Майор и музея. Възможност да опитате най-типичния кубински коктейл -  „канчанчара” направен от бял ром, лайм, мед и лед. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

СЪБОТА: Закуска. Отпътуване за „града на Че“. Пристигане в Санта Клара. Посещение на мавзолея посветен на Че Гевара. Разходка из историческия център на града. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Варадеро. Настаняване в хотел на база „all inclusive”. Нощувка.

НЕДЕЛЯ: Закуска. Свободен ден за плаж във Варадеро. Нощувка.

ПОНЕДЕЛНИК: Закуска. Трансфер до летището в Хавана. Полет Хавана – София.

ВТОРНИК: Пристигане в София.

Дати и Цени

Отпътуване - всеки понеделник през 2016 г.

Цени за месеци април, юли и август:

Примерни хотели в три ценови комбинации

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на човек в тройна стая

Хотели Категория А:

1420 USD

1620 USD

1385 USD

Хотели Категория В:

1455 USD

1685 USD

1420 USD

Хотели Категория С:

1780 USD

2105 USD

 ___

Цени за месеци май, юни, септември и октомври:

Примерни хотели в три ценови комбинации

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на човек в тройна стая

Хотели Категория А:

1370 USD

1580 USD

1335 USD

Хотели Категория В:

1405 USD

1635 USD

1370 USD

Хотели Категория С:

1630 USD

1955 USD

 ___

Цените се заплащат в български лева според съответния курс. 

хотели

Хотели използвани по прогамата:

Хотели Категория А:

Havana: Presidente, Habana Libre, Copacabana, Particular Houses;
Trinidad: La Ronda, Las Cuevas, Mesón del Regidor, Trinidad 500, Particular Houses;
Varadero: Sol Sirenas Coral or Barceló Solymar.

Хотели Категория В:

Havana: Panorama or Memories Miramar;
Trinidad: La Ronda or Brisas Trinidad del Mar;
Varadero: Sol Palmeras.

Хотели Категория С:

Havana: Meliá Habana or Quinta Avenida;
Trinidad: La Ronda or Iberostar Trinidad;
Varadero: Meliá Varadero or Grand Memories Varadero.

допълнителна информация

Такса за кубинска виза:

  • 15 щатски долара, ако документите се подават лично;
  • ​40 щатски долара, ако документите се подават от туроператор или друго трето лице.

Необходими документи за виза са: международен паспорт, валиден минимум 1 месец от датата на връщане; копие от самолетната резервация и ваучера за хотелко настаяване.