Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Нова Година - Рим - самолет - шестдневна

»
Нова Година - Рим - самолет - шестдневна
Нова Година - Рим - самолет - шестдневна
Нова Година - Рим - самолет - шестдневна 2
Нова Година - Рим - самолет - шестдневна 3
от 1339лв.
6 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията е петдневна и включва 5 нощувки със закуски в хотел в историческия център на Рим и богата екскурзоводска програма на български език, самолетен билет, трансфери летище – хотел - летище. Лети се с “Алиталия” или “България Ер”.

Програма

29.12.2016 - Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Рим. Трансфер. Екскурзоводска програма “Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере - римския Монмартър. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

30.12.2016 - Закуска. Свободно време. Възможност за факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се  провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

31.12.2016 - Закуска. Екскурзоводска програма „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Свободно време. Новогодишна вечеря (с  доплащане). Нощувка.

01.01.2017 - Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Свободен ден. Нощувка.

02.01.2017 - Закуска. Свободно време. Възможност за разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 85 лв за възрастни и 69 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите и такса за вход. Посещението се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

03.01.2017 - Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

Дати и Цени
29.12.2016 - 03.01.2017
1339 лв. Резервирай

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Доплащане за Ватикански музеиПрочети повече 85 лв.
Доплащане за Ватикански музеи за деца до 18 г.Прочети повече 69 лв.
Доплащане за пешеходна обиколка на три римски базиликиПрочети повече 35 лв.
Новогодишна вечеря в GRAND HOTEL PLAZA 5*Прочети повече 610 лв.
Новогодишна вечеря в GRAND HOTEL PLAZA 5* за деца от 6 до 12 г.Прочети повече 310 лв.
Новогодишна вечеря в GRAND HOTEL PLAZA 5* за деца до 6 г.Прочети повече 210 лв.
Новогодишна вечеря в HOTEL SAVOY 4*Прочети повече 315 лв.
Новогодишна вечеря в OPERA RESTAURANTПрочети повече 155 лв.
Новогодишна вечеря в TERME DEL COLLOSEOПрочети повече 235 лв.
Новогодишна вечеря в TERME DEL COLLOSEO за деца до 7г.Прочети повече 125 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Всички хотели са разположени в историческия център на Рим, в района на пл. „Република”, операта, базиликата “Санта Мария Маджоре”  и Термите на Диоклециан.

Категория А: Lux****Luce****

Категория B: Fiamma***

Категория C: Kennedy***

Категория D: Lazio***

Категория E: San Remo***

Категория F: Genova****

Категория G: Best Western Universo****

допълнителна информация

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Билети за Римската опера: При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв такса за закупуване на билета. При заявка от страна на клиенти, непътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 50 лв. такса за закупуване на билета.