Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Нова година - Москва и Санкт Петербург

»
Нова година - Москва и Санкт Петербург
Нова година - Москва и Санкт Петербург
Нова година - Москва и Санкт Петербург 2
Нова година - Москва и Санкт Петербург 3
Нова година - Москва и Санкт Петербург 4
от 1949лв.
8 дни
Самолетна екскурзия

Изпратете старата година с разходка с руска тройка!

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Москва, 5 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, богата екскурзоводска програма на български език включително и таксите за вход в музеите и атракциите, описани в програмата, разходка с шейни „Руска тройка“, 4 обяда в типични руски ресторанти, всички трансфери по маршрута, двупосочен билет 2 класа за пътуване с бърз влак „Сапсан”, самолетен билет с авиокомпания „България Ер“, включително летищни такси, водач – придружител от страна на туроператора.

Програма

28.12.2016 - 15:10 ч. – полет София – Москва. 19:05 ч. кацане на летище Шереметиево. Трансфер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

29.12.2016 - Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка в центъра на Москва - Червения площад, Манежния площад, Новодевичий Манастир, панорамната площадка Воробевие горы, храм "Христос Спасител". Обяд в известния руски ресторант „Булошная“, съществуващ от 1898 г. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Свободно време. Нощувка.

30.12.2016 - Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на принц Юри Долгоруки през 1156 г. като дървена крепост. От тогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралният площад, ограден от катедралите "Успенски събор", камбанарията „Иван Велики“, "Благовещенски събор", катедралата "Архангел Михаил" и катедралата "Дванадесетте апостоли". Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Обяд в традиционен руски ресторант „Годунов“. В ресторанта ще се насладите на ястия, приготвени по стари рецепти от руската царска кухня. Отпътуване за Санкт Петербург с бърз влак „Сапсан”. Пътуването с високоскоростния влак Москва - Санкт Петербург продължава около 4 часа. Пристигане и посрещане от екскурзовод на български език. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка.

31.12.2016 - Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театри: Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и "Невски проспект". Посещение на Петропавловската крепост. Отпътуване за Павловск, където ще изпратите старата година с незабравимо снежно приключение – разходка с шейни „Руска Тройка“, дегустация на палачинки с червен хайвер и водка. Посещение на двореца в Павловск. Завръщане в хотела. Вечерта – възможност за Новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

01.01.2017 - Закуска. Свободен ден. Възможност за пешеходна разходка в центъра на Санкт Петербург и посещение на Новогодишния базар. Нощувка.

02.01.2017 - Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец в гр. Пушкин (в миналото - Царско село). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Обяд в традиционен руски ресторант „Подворие“, наричан „Най-руският ресторант в Русия“. Любимо място на жителите на гр. Пушкин и Санкт Петербург. Завръщане в хотела. Нощувка.

03.01.2017 - Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург - посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на Руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Обяд в типичен руски ресторант. Посещение на Музея на водката и дегустация на различни видове водка. Завръщане в хотела. Нощувка.

04.01.2017 - Закуска. Отпътуване за Москва с бързия влак „Сапсан” в 07:00 ч. Пристигане в Москва и посрещане от екскурзовод на български език. Посещение на пазара „Измайлово". Това е един от 10-те най-атрактивни пазари в света. Преди отпътуване за България ще имате възможност за последни покупки. От най-обикновени сувенири до най-модерните технически средства – тук ще намерите всичко. Ще можете да закупите бижута, антикварни стоки, предмети от руския бит. Освен всичко ще се насладите и на атмосферата на това място, посещавано от московчани и туристи от цял свят. Трансфер до летище Шереметиево. Полет Москва - София в 20:05 ч. Кацане в София в 22:05 ч.

Дати и Цени
28.12.2016 - 04.01.2017
1949 лв. Резервирай ограничени места
допълнителни услуги
Услуга Цена
Такса за издаване на руска виза 119 лв.
Новогодишна вечеря в HOTEL MOSCOWПрочети повече 265 лв.
Новогодишна вечеря в HOTEL MOSCOW - VIPПрочети повече 295 лв.
Новогодишна вечеря в HOTEL MOSCOW - SUPER VIPПрочети повече 358 лв.
Новогодишна вечеря в HOTEL MOSCOW за деца от 5 до 12 гПрочети повече 145 лв.
Новогодишна вечеря в PAULANERПрочети повече 265 лв.
Новогодишна вечеря в PAULANER за деца от 7 до 12 гПрочети повече 145 лв.
Новогодишна вечеря в KATYUSHAПрочети повече 364 лв.
Новогодишна вечеря в KATYUSHA за деца от 10 до 18 гПрочети повече 245 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Москва:

Хотел Космос*** - разположен е на Проспект Мира, в близост до три от забележителностите на Москва – Изложбеният център „ВДНХ“, кулата Останкино и Музеят на космонавтиката. До центъра на града се пътува 20 минути с метро.

Санкт Петербург:

Хотел Москва**** - се намира в непосредствена близост до един от основните булеварди на града – Невски проспект. Метростанцията е в непосредствена близост до хотела.

допълнителна информация

Необходими документи за издаване на руска виза:

  • Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи,  който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;
  • Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru, разпечатана и подписана лично от заявителя;
  • Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.