Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Нова година - Израел - STOP SALE

»
Нова година - Израел - STOP SALE
Нова година - Израел - STOP SALE
Нова година - Израел - STOP SALE 2
Нова година - Израел - STOP SALE 3
от 1560лв.
6 дни
Самолетна екскурзия

МАРШРУТ: София – Тел Авив – Яфо – Нетания – Кесария – Хайфа – Акра – Мегидон – Назарет – Кана – Сафед – Голан – Тиберия - Капернаум – Табха – планината на Блаженствата  - Каср Ал Яхуд – Мъртво море – Витлеем – Йерусалим – Лод – София

Програма

ПЪРВИ ДЕН – Летище Бен Гурион – Яфо – Тел Авив – Нетания
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни.  Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН  – Нетания – Акра – Хайфа – Кесария
Закуска. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на Цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, Древния град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Посещение на Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване на юг по протежение на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Завръщане в хотела в Нетания. Свободно време. Новогодишна Гала Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН– Нетания – Мегидон – Назарет – Кана – Галилейското езеро - Сафед (Цфат) – Тиберия 
Закуска. Заминаване за град Назарет, по пътя панорамна гледка към долината Армагедон, която е спомената от Св. Иоан Богослов в библейската книга Откровение като място на последната битка между Доброто и Злото. Посещение на църквата „Благовещение“ в Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където Христос е живял по-голяма част от своя живот  и работилницата на Свети Йосиф.  Отпътуване за Кана Галилейска, където Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Раходка с лодка в Галилейското езеро (включена в цената). Посещение на Сафед, свещен за еврейската религия град и център на известното религиозно течение в юдаизма – Кабала. През 1140 год. владетелят на Йерусалимското кралство Фулк д`Анжу построил тук за рицарите-тамплиери мощната военна крепост (Мецуда), което едно от най-големите отбранителни съоръжения на кръстоносците в Светите земи.  Нощувка в град Тиберия, разположен на брега на Галилейското езеро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Тиберия – Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Мъртво море – Каср ак Яхуд - Витлеем
Закуска. Заминаване за Капернаум, което се споменава в Новия Завет като център на  дейността на Христос в Галилея. Посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Следва Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Посещение на църквата на умножаването, където е запазена подова мозайка от IV век. Отпътуване към планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото при река Йордан, където е било кръщението на Иисус Христос. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Витлеем – Йерусалим - Витлеем
Закуска. Следва туристическа програма в Йерусалим, който съгласно Конституцията на държавата Израел е нейна единна и неделима столица. Обиколката започва с Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота; Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН -  Витлеем – Йерусалим – Лод – летище Бен Гурион – София
Закуска. Туристическа обиколка на Йерусалим: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.

Дати и Цени

30.12.2015 – 04.01.2016

Дати на пътуване

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен в двойна стая

Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая

Единична стая

30.12.16 – 04.01.17

1560 лв

1530 лв.

1460 лв.

1890 лв.

хотели

Хотели по програмата:

Местонахождение

Хотел

Брой нощи

Нетаня

Residence 3* https://www.zyvotel.com или подобен

2

Тиберия

Arcadia 3* https://www.arcadiahotels.co.il/ или подобен

1

Витлеем

Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/  или подобен

2

допълнителна информация

Полетно разписание:

LY 552

София

10:55

Тел Авив

13:30

LY 551

Тел Авив

18:30

София

21:30

Условия за резервация:

  • Начин на плащане: депозит – 450 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
  • Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Забележка: Цените са калкулирани при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв. При значителна промяна на курса, Туроператора си запазва правото за промяна на цената.