Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Нова година - Волос - Неа Анхиало- Пилион

»
Нова година - Волос - Неа Анхиало- Пилион
Нова година - Волос - Неа Анхиало- Пилион
Нова година - Волос - Неа Анхиало- Пилион 2
от 375лв.
4 дни
Автобусна екскурзия
Програма

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София – Солун – Лариса –  Волос – Неа Анхиало. Пристигане и настаняване в хотел Tokalis 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Екскурзия до гр. Волос – центърът на Гърция. Град богат на история, силно свързан с митологията, град който се развива изключително динамично днес. Волос е столица на третата по големина област в Гърция  и седалище на Университета на област Тесалия. През цялата година тук се провеждат много културни и спортни събития. Именно от Волос тръгва митичния кораб „Арго“ с Язон и Аргонавтите в търсене на Златното руно. Ето защо този кораб е емблемата на града и той е напълно пресъздаден в периода от август 2004 до лятото на 2007 г., като са спазени всички описани в древността технологии. Свободно време за шопинг, разходка и обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Свободен ден или по желание: екскурзия до планината Пилион – селищата Макреница и Портаря. Пилион – планината над Волос, която образува полуостров между залива Пагаситикос и Егейско море; наричана от Омир „Лятната резиденция на Олимпийските Богове“. Тя е и родината на Кентаврите.  Макреница – „Балкона“ на Пилион. Много добре запазено традиционно селище с уникална архитектура - стъпаловидно разположени къщи с каменни покриви, тесни калдъръмени улички и прекрасна гледка към гр. Волос и залива Пагаситикос. Портаря – в миналото най-важното от всички 24 селища на Пилион, днес то е лицето и. Някои от неокласическите сгради са запазени и преобразувани в хотели. Трябва да се посети и параклиса на Богородица Портаря – от където идва и името на селището. Връщане в хотела. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Дати и Цени

29.01.2016- 01.01.2017 

Цена на човек, за пакет, в лева

ЦЕНА

Цена на човек в двойна стая

375.00 лв.

3-ти възрастен в двойна стая

375.00 лв.

Дете 0-5.99 г. с двама възрастни в стая

155.00 лв.

Дете 6-11.99 г. с двама възрастни в стая

235.00 лв.

*Забележка: деца от 0 до 5,99 г. не ползват допълнително легло .

хотели

хотел Tokalis 3*  - www.tokalishotel.com

допълнителна информация

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ НА 31.12 с включени: аперитив ципуро 50 мл., неограничена консумация на вино и музикална програма с DJ ;

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт.
 • За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие. 
 • За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

 • Депозит – 30% от пакетната цена;
 • Доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

ТУРОПЕРАТОРЪТ” е сключил застраховка “Отговорност на Туроператор” с ЗД Евроинс АД, гр. София.

 • Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 4.00 лв.
 • Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка -  8.00 лева за престоя.
 • Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. могат да бъдат застраховани за 2000 евро срещу сумата от 8.00 лева.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.

Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Фирмата си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото. Туроператорът си запазва правото за промяна на деня на посещение на гр. Солун /от първия – на последния ден/, в зависимост от времетраенето на самото пътуване.

Информация относно самото пътуване:

 • Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят.
 • Настаняването в автобуса става по време на записване.
 • Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани /при необходимост се спира при първа възможност, но слизат само нуждаещите се/. Спирането на супермаркети не влизат в програмите на Туроператора /освен ако не е пътуване с цел пазаруване/.