Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Мюнхен - Нюрнберг - Улм - Аугсбург - Предколедна

»
Мюнхен - Нюрнберг - Улм - Аугсбург - Предколедна
Мюнхен - Нюрнберг - Улм - Аугсбург - Предколедна
Мюнхен - Нюрнберг - Улм - Аугсбург - Предколедна 2
Мюнхен - Нюрнберг - Улм - Аугсбург - Предколедна 3
от 1488лв.
6 дни
Самолетна екскурзия

Един поглед върху неповторимата коледна атмосфера на немскоезична Европа.

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки в Мюнхен и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Мюнхен, Аугсбург, Улм и Нюрнберг. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „Луфтханза”, „Ер Берлин”, „Австрийски Авиолинии” или „България Ер”. Вътрешните трансфери в Германия се извършват с автобус.

Програма

06.12.2016  - Отпътуване от летище София за Мюнхен. Пристигане Настаняване в хотела. Нощувка.

07.12.2016  - Закуска. Целодневна екскурзия до Аугсбург и Улм. Аугсбург е градът с най-добре запазения ренесансов център в Германия. В Улм ще се разходите из живописните улички на стария град и ще се възхитите на катедралата с най-висока камбанария в света (161 м). И в двата града ще имате време да се разходите из коледните базари. Завръщане в хотела в Мюнхен или околности.  Нощувка.

08.12.2016  - Закуска. Целодневна екскурзия до Нюрнберг. Разходка из центъра на Нюрнберг – стария град – къщата на Дюрер, църквата “Св.Себалд”, площада на пазара с фонтана Шьонен Брунен (Красивия фонтан),  църквата “Св.Богородица”, крепостта. Свободно време за разходки и посещение на коледния базар, един от най-старите в Европа (на над 400 години) и най-големият в Германия, привличащ ежегодно гости от всички краища на света. Завръщане в хотела в Мюнхен. Нощувка.

09.12.2016 - Закуска. Разглеждане на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Марианплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Следобед – свободно време. Възможност за посещение на коледния базар или на музеи – Пинакотеките, Дойчес музеум и пр. Нощувка.

10.12.2016 - Закуска.  Свободен ден в Мюнхен. Възможност за шопинг, за  посещение на двореца Нимфенбург – лятна резиденция на Вителсбахите. Възможност за посещение на най-старата бирария на Мюнхен – Хофбройхаус, датираща от 16 век. Нощувка.

11.12.2016 - Закуска. Отпътуване за  София със самолет.

Дати и Цени
06.12.2016 - 11.12.2016
1488 лв. Резервирай

Възможно е през 2016 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1-3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.