Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Малайзия и Сингапур - 25.12.2016 – 02.01.2017

»
Малайзия и Сингапур - 25.12.2016 – 02.01.2017
Малайзия и Сингапур - 25.12.2016 – 02.01.2017
Малайзия и Сингапур - 25.12.2016 – 02.01.2017 2
Малайзия и Сингапур - 25.12.2016 – 02.01.2017 3
Малайзия и Сингапур - 25.12.2016 – 02.01.2017 4
Малайзия и Сингапур - 25.12.2016 – 02.01.2017 5
Малайзия и Сингапур - 25.12.2016 – 02.01.2017 6
от 4608лв.
9 дни
Самолетна екскурзия

Новогодишната екскурзия до Малайзия и Сингапур ще Ви представи две държави, символ на екзотика и икономически просперитет. Наричат ги „азиатските тигри”. Тук първото впечатление са невероятните достижения на човека, природата е превърната в национално богатство, традициите и азиатската култура се вплитат в множество забележителности, а модерните небостъргачи, построени по законите на фън шуей, контрастират на традиционните азиатски и колониалните сгради. Куала Лумпур, наричан „град – градина от светлини“, е шестият най-посещаван от туристи град в света. Той е седалище на парламента, икономически, финансов и търговски център на страната, чийто символ са кулите близнаци Петронас. Новата административна столица Путраджая е планирана като интелигентен град, в който 38% от територията представляват красиви природни пейзажи и паркове, а Малака – старата столица на Малайзия, в миналото португалска, датска и английска колония, е живо доказателство за многокултурното наследство на страната. В малката държава-град Сингапур ще видим изключителни творения като “Фонтана на богатството“ ‒ най-големият в света, най-големия тихоокеански океанариум, Марина Бей Сендс ‒ най-скъпата и една от най-сложните сгради, строени някога, Сендс Скай Парк ‒ най-големият въздушен парк. Тук е най-голямото казино на планетата, а Градините на залива с изкуствена гора от 18 супердървета прибавиха към названията на Сингапур още едно – "ботаническата столица на света". В първия ден от 2017 година ще се насладим на единственото по рода си шоу “Крила на времето”– поселдната атракция на острова с невероятни драматични, звукови, музикални, светлинни и пироефекти.

Програма

ПЪРВИ ДЕН 25.12.2016 София – Доха
19:40ч. полет QR 226 от София.

ВТОРИ ДЕН 26.12.2016 Доха - Куала Лумпур
01:15ч. кацане в Доха. 02:30ч. полет QR 846 от Доха. Кацане в Куала Лумпур в 15:00ч. Посрещане и трансфер до хотела. Вечеря бюфет от местни специалитети с музика и танци от цяла Малайзия. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 27.12.2016 Куала Лумпур
Закуска. Екскурзия до околностите на Куала Лумпур. Отправяме се към покрайнините на града, минавайки покрай района на посолствата и двореца Истана Шариф Али. Първата ни спирка е фабриката „Роял Селангор Пютър”, известна с изработката на най-висококачествените продукти. Щe видим различните процеси, които участват в изработката на изделия от пютър (смес от калай, олово, бисмут и мед), ще разгледаме галерията с уникални трофеи за състезанията от  Формула I, голф и др. и ще посетим магазина за сувенири. Следващата спирка е фабрика за батик, където ще научим за техниката „батик“ (използване на восък в изкуството и текстила), с която се изрисуват изящни тъкани, картини, яйца и др. сувенири. Продължаваме към пещерите Бату ‒ най-почитаният хиндуистки храм в страната. При пристигане ни приветстват дългоопашати макаки, които очакват своите дарове – орехи, банани и чипс. Комплексът се състои от 3 големи пещери и няколко по-малки, до които водят 252 стъпала. Пред входа е огромната статуя на Муруган - „богът с 6 лица“, от двете страни на пътя има статуи, изобразяващи сцени от хиндуистката митология, а в дъното на пещерата е храмът. В друга пещера има изображения на божества и стенописи със сцени от индийския епос.
Следобед панорамна обиколка на Куала Лумпур: Кралския дворец, Паметника на националните герои – най-големият бронзов монумент в света, посветен на загиналите в Първата световна война; националната джамия, чийто покрив представлява полуотворен син чадър, символизиращ 13-те щата, а 73-метровото минаре ‒ сгънат светлосин чадър, националния музей, площад Мердека, на който е обявена независимостта на Малайзия на 31.08.1957 г., сградата на султан Абдул Самад с 41-метровата часовникова кула – един от символите на Куала Лумпур, и двойката небостъргачи Петронас Тауърс, чийто въздушен мост свързва двете сгради между 41 и 42 етаж. Всяка от кулите има по 88 етажа и достига до 451,9 м. височина, а прозорците по гигантите са общо 32 000. В сградата е главното седалище на местната петролна компания “Петронас”, която е поръчител на кулите близнаци. Тук се помещават офиси на фирми, банки, има конферентни зали, художествена галерия, магазини, търговски и увеселителни центрове. Накрая ще посетим магазина „Cocoa Butique” - шоколадовото царство на Малайзия, чиято марка „Дуриан“ е носител на награда за най-добър производител на шоколад в страната. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
По желание, вечеря в ресторант ”Atmosphere 360o KL”, който предлага най-високата гледка в града. Ресторантът е разположен на второ ниво (276 м ,) на наблюдателната площадка на ТВ кула Менара и е 100 м. по-високо от въздушния мост на кулите близнаци Петронас. За малко повече от час прави завъртане, обзавеждането е модерно, атмосферата е изискана и романтична, а вечерята е шведска маса.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 28.12.16 Куала Лумпур
Закуска. Свободно време. Може да се отдадете на шопинг и да посетите Букит Бинтанг ‒ „Пазарният рай” на Куала Лумпур с 8 мола, много магазини, нощни пазари, кафенета, ресторанти и клубове. Най-известните молове са „Бержая Таймс Скуеър” с двете кули близнаци, който е най-голямата сграда в Малайзия и седмата в света; „Стархил Гелари” e най-луксозният мол, а най-големият в света кристален фонтан на открито, който е най-новата забележителност на Куала Лумпур, се намира точно пред „Павилион КЛ”. Може да посетите още „Фаренхайт 88”, чието име е символ на средната температура 33.10OС и „Плаза Лоу Ят”, специализиран в IT. Нощувка.
По желание, екскурзия “Светулките на Куантан Кампунг” – това е единственото място, където може да станете свидетели на уникален природен феномен, често наричан "осмото чудо на света" ‒ милиони мигащи в синхрон светулки. След обяд се тръгва за малкото селце Куала Селангор, разположено на река Селангор. След около 1,5 ч. пристигане в Букит Мелавати, където се намира Форт Атлингсбург, от който са останали руини. Изкачваме се до върха на хълма, където има изоставен фар, заобиколен от високи сенчести дървета, които са рай за местните птици, дружелюбните посребрени маймунки и дългоопашатите макаки. После се отправяме към близкото рибарско селце за вечеря ‒ морски дарове. Продължаваме към Куантан Кампунг, където с настъпването на нощта ще се разходим с лодки по реката, а от двете й страни пред нас ще изникнат десетки светещи коледни дървета. Малките пулсиращи оранжеви светлини сред мангровите дървета се излъчват от милиони светулки. Тук хиляди от тях може да се групират на едно дърво, като започват да се показват около час след залез слънце, най-ярко се виждат в течение на около 2-3 часа, като мигането им намалява с настъпването на зората. Мъжките са тези, които създават модела на мигане, а женските, закрепени върху листата на дървета, имитират моделите на други видове, флиртуват с мъжките и ги приканват за чифтосване. Това явление е не само чудо на нощта, това е езикът на любовта

ПЕТИ ДЕН 29.12.2016 Куала Лумпур – Путраджая ‒ Малака ‒ Сингапур
Закуска. Отпътуване за Сингапур. Попътно посещение на Путраджая ‒ новата административна столица на Малайзия (от 1999 г.) и най-внушителната в света. Градът е разположен върху взаимосвързани островчета и голяма част от територията му е заета от красиви природни пейзажи и паркове. Разглеждане на централния площад Датарам Путра, където се провежда парадът по случай независимостта на страната. От едната страна на площада е езерото с розовата джамия Путра, съчетаваща архитектурни стилове от Туркменистан, Казахстан и Мароко, а от другата, върху хълма, е внушителната сграда Путра Пепрдана – седалището на Премиер-министъра, построена в смесен стил на европейски и ислямски архитектурни традиции. Други забележителности са 435-метровия 3-етажен мост „Путра“ с алеи за монорейл, превозни средства и пешеходци. Сега се изгражда нов жилищен район, където сградите наподобяват лодки в открито море. Продължаваме за Малака (ЮНЕСКО) ‒ исторически град и живо доказателство за многокултурното наследство и традиционното азиатско и европейско колониално влияние. Градът е основан от Пирамесвара – хиндуистка принцеса от Суматра, Индонезия, и е бил най-важното пристанище в Югоизточна Азия за китайски и индийски търговци, а по-късно за португалци, холандци и англичани. Когато първите европейски заселници се оттеглят, те оставят цяло съкровище от исторически сгради, които днес са синоним на Малака: китайският хълм „Букит Чайна“, султанската градина, португалската част на града с „Порта де Сантяго“ от 1511 г., руините на катедралата „Св. Павел“, розовата административна сграда, църквата на Христос – най-старите холандски сгради в Изтока (1641 г), храма Ченг Хун Тенг, където може да се намерят трите доктрини на китайските вярвания – даоизъм, будизъм и конфуцианство, улица Джонкер с множество типични малайски антикварни магазинчета. Време за обяд. Продължаване за Сингапур. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН 30.12.2016 Сингапур
Закуска. Целодневна панорамна обиколка на Сингапур, която ще ви срещне с контраста между старото и новото, Изтока и Запада, ще добиете впечатления от историята, културата и начина на живот в многонационален Сингапур, считан за най-чистия и зелен град в Азия. Ще посетим Ботаническите градини – огромен озеленен парк и първична джунгла, дом на много животински и растителен видове, за да се насладим на градината на орхидеите с над 60,000 екземпляра. Ще разгледаме Сингапур отвисоко, докато “Сингапур Флайер” прави пълна обиколка (30 мин). При хубаво време от сингапурското виенско колело се вижда на разстояние 42 км. Доскоро то беше най-високото в света (165 м). Ще минем през жилищните райони, клуба за крикет, Паданг - колониалната част на града с официалната резиденция на президента и работният офис на министър-председателя на Сингапур, парламента ‒ сега център на изкуствата, хотел Фулертон, сградата на Върховния съд, кметството и др. Ще се разходим с корабче по река Сингапур от Кларк Кей до статуята на Мерлиона – митично създание, полуриба, полулъв, който е символ на Сингапур. Името на града-държава идва от санскрит и означава Град на лъва. Докато се наслаждаваме на круиза пред нас ще се открие централният бизнес район “Рафълс” ‒ финансовото сърце на града, заобиколен от блестящите кули на търговията и залива Марина Бей с невероятния комплекс Марина Бей Сендс, състоящ се от три скосяващи се кули, които на 23-то ниво се свързват и образуват единна сграда, а на върха, 200 метра над земята, се издига Скай Парк - най-голямата в света открита тераса за 3900 души, със стотици дървета, растения и много дълъг открит басейн. След това ще разгледаме най-стария китайски храм в Сингапур Тиан Хок Кенг (1821г) преди да влезем в Чайнатаун – историческата част на града, със старинни улички, многобройни пазари, магазини, ресторанти и храмове, обекти от националното културно наследство, даващи представа за някогашният облик на града. В края на деня ще посетим Градините на залива - сингапурския оазис с вертикални градини и изкуствени супердървета, които вечер оживяват със специални звукови и светлинни ефекти, и ще се насладим на светлинно-звуковото шоу „Градинска рапсодия“. Връщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН 31.12.16 Сингапур
Закуска. Свободно време за посещение и дейности по предпочитание. Нощувка. Може да посетите: Литъл Индия - едно от най-колоритните места в Сингапур, представящо друга голяма етническа част на града, която носи културните традиции на щата Тамил и представлява синтезиран вариант на автентична Индия. Целият квартал е изпъстрен с разноцветни храмове, магазинчета за бижута и подправки. Шри Марианман е най-старият храм (1881г), а Шри Верамакалиман е с най-високата гопурама. Луксозната улица „Орчард Роуд“ ‒ детската площадка на елита в Сингапур, мястото с над 20 огромни търговски центъра с дизайнерски стоки на световноизвестни фирми. Ако желаете да видите Фонтана на богатството, посетете Сънтек Сити. Целият комплекс е проектиран като „Бизнес центърът на Азия“ по законите на фън шуей. Състои се от 5 небостъргача ‒ офиси на многонационални корпорации и местни фирми. Петте кули на небостъргачите и конгресният център, погледнати от високо, представляват 5-те пръста на лявата ръка, а в центъра на дланта е фонтанът, който прилича на златен кръг и символизира богатство. Първите етажи на сградите са свързани и са побрали над 400 магазина, стотина ресторанта, СПА центрове и мегаогромен хипермаркет на "Карфур". Може да разгледате комплекса Марина Бей Сендс, в който е най-големият хотел в Сингапур с 2650 луксозни стаи и 230 апартамента, всеки със собствена прислуга, въздушния парк, най-голямото и луксозно казино в света. Част от комплекса е Музеят на науката и изкуствата във формата на разцъфнал лотос, има 2 плаващи шатри, наречени “Кристали”, 2 огромни театъра, 7 изискани ресторанта, ледена пързалка, мол с площ 74 300 кв.м. и още куп места за развлечения и отдих.

Предлагаме две екскурзии по желание:

Сутринта ‒ Сингапурския зоопарк, един от най-красивите, с най-добрата програма за отглеждане на орангутани и най-голямата колония от тези интелигентни примати. Той е дом на над 3600 животни, птици и влечуги, много от тях – застрашени видове. Естествени бариери като водопади, скали, гори и красиви природни пейзажи отделят животните от посетителите, като създават впечатление за открит парк. Ще обиколите парка пеша или с панорамно трамвайче без да се изморявате и ще видите малки лемури, миниатюрни сърни, приличащи на мишки, застрашените от изчезване бели бенгалски тигри. Ще присъствате на шоу на слоновете. Накрая ще ви изпратят австралийските кенгуру и уолаби (мини кенгуру).
Следобед ‒ птичия парк Джуронг, живият свят от цветове, събрани на едно място с над 5000 птици от 400 вида. Той е един от най-големите орнитологически паркове в Югоизточна Азия и единствен в Азиатско-Тихоокеанския регион, който има птича болница и изследователски център. Неговите обитатели са тематично разделени. Часовете за хранене на птиците са превърнати в атракция. Очаква ви 30-минутно шоу на птици, които пеят, говорят, танцуват, броят на няколко езика, и шоу на хищни птици, представяно от величествените орел, ястреб, сокол и други мистериозни пернати. Парка може да се разгледа пеша или с панорамно трамвайче. Новогодишна вечеря ‒ по желание.

ОСМИ ДЕН 01.01.2017 Сингапур – остров Сентоса
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Багажът се оставя на гардероб в хотела. Следобед екскурзия до остров Сентоса. Изкачваме се с автобус до връх Фабер, откъдето се открива красива панорама към пристанището, а оттам с кабинков лифт до остров Сентоса – прекрасно място за забавления. Той е най-голямата туристическа атракция на Сингапур и годишно се посещава от над 5 млн. туристи. Развлекателният комплекс се състои от плажна ивица, игрища за голф, 5-звездни хотели, тематичен парк, наблюдателна кула, градина с пеперуди и редки насекоми, увесилителен и търговски център, делфинариум и множество ресторанти и заведения за хранене. Ние ще посетим най-големия в света Аквариум, дом на повече от 100,000 морски животни от над 800 вида, изложени в 10 зали и представящи 49 различни местообитания като Суматра, Ява, Малака, Източна Африка и световния океан. Разхождайки се по най-големия акрилов тунел в света с дължина 36 метра и височина 8,3 метра, имаме чувството, че се разхождаме по дъното на океана. В специална секция с акули, обитаващи различни морета, ще опознаем тези силни и изящни създания, които населяват земята повече от 420 милиона години - преживяване, което не се забравя. Вечерта ще посетим музикалното морско шоу „Крила на времето” и ще се озовем в приказния свят на мистичната праисторическа птица Шахбаз, която току-що е събудена от хилядолетна на дрямка, и всичко, което иска, е да се върне в началото на времето, за да намери пътя си обратно вкъщи. Връщаме се в хотела за освежаване и вземане на багажа. Трансфер до летището и отпътуване за дома.

ДЕВЕТИ ДЕН 02.01.2017 Сингапур - Доха - София

 • 02.00ч полет QR 945 от Сингапур. Кацане в Доха 05.00ч;
 • 06:35ч полет QR 227 от Доха. Кацане в София 10.40ч.
Дати и Цени

ДАТИ И ЦЕНИ:

25.12.2016 – 02.01.2017

Цена: 4608 лева.

хотели

Хотел Renaissance***** - Куала Лумпур, Малайзия
Местоположение: Хотел Renaissance е разположен само на 500 метра от кулите Петронас в Куала Лумпур и се намира в близост до магазини, забавления и заведения за хранене. Международното летище в Куала Лумпур се намира на 60 минути път от хотела. Хотелът: Можете да се възползвате от множество удобства. За хранене хотелът предлага 2 ресторанта и кафене. Можете да отдъхнете край басейна с олимпийски размер. Хотелът разполага с мокър бар, СПА център, тенис корт, масажи и др. Интернет: На разположение за ползване е безплатен безжичен интернет. 

Хотел Orchard Parade Hotel**** - Сингапур, Сингапур
Местоположение: Хотелът е разположен удобно в началото на търговска зона в Сингапур, близо до магазини, ресторанти и забавления. Сингапурската ботаническа градина се намира на 2 км от хотела. В хотела: Ресторанти, барове, кафене, рум сервиз, външен басейн, фитнес съоръжения, бизнес център, денонощна рецепция, автомобили под наем, фризьорски салон , съхранение на багаж. В стаите: Климатик, кана за кафе и чай, халати и чехли, ютия и дъска за гладене, баня с вана/душ, тоалетни принадлежности, сешоар, кабелна телевизия, телефон, сейф, ежедневно почистване. Интернет: Безплатен Wi-fi в стаите и общите части.

допълнителна информация

Записване и плащане:
При записване след дата 08.11.2016 г. – пълно плащане и сканирани копия на личната карта и задграничния паспорт с мин. 6-месеца валидност (след 03.07.2017) и минимум 2 свободни страници.

Информация:

 • Ваксинации не са необходими
 • Визи за Малайзия и Сингапур – за български граждани не са необходими за престой до 90 дни
 • Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 01.11.2016
 • Цената е при група от 15 туристи и курс 1 щ.д. = 1,75647 лв. При промяна на валутния курс на щ.д. към лева с повече от 3% цената може да бъде актуализирана към момента на доплащане.
 • Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпаниите.
 • Видът двойна стая, спалня или 2 отделни легла, не се гарантира.
 • За пещерите Бату и Куала Селангор ‒ удобни дрехи, обувки и препарат против комари.
 • За вечерята в ресторант „Atmosphere 360o KL” в Куала Лумпур ‒ официално облекло.
 • В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата, като се запазват услугите.
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Заплатена премия не се възстановява.