Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Мадрид - Лисабон - самолет

»
Мадрид - Лисабон - самолет
Мадрид - Лисабон - самолет
Мадрид - Лисабон - самолет 2
Мадрид - Лисабон - самолет 3
Мадрид - Лисабон - самолет 4
Мадрид - Лисабон - самолет 5
от 1596лв.
7 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията е седемдневна и включва 2 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Мадрид, 1 нощувка във влак (спален вагон, класе преференте) по маршрут Мадрид - Лисабон, 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Лисабон, богата екскурзоводска програма на български език, самолетен билет, трансфери. Лети се с „България Ер”.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 07.10.2016 – 06:45 ч. -  отпътуване от летище София. 09:20 ч. - пристигане в Мадрид. Посрещане на летището. Панорамна и пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български: пл. „Ориенте”, пл.  „Испания”, „Гран Виа”, пл. „Пуерта дел Сол”, „Пласа Майор”. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 08.10.2016 - Закуска. Свободно време. По желание - полудневна екскурзия до Толедо - старата столица на Испания (с доплащане 149 лв. + такса за вход в Катедралата и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата. Екскурзията се организира при минимум 6 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да предложим регулярен тур до Толедо на същата цена с екскурзовод на английски и испански. Вечерта – по желание – вечеря с фламенко спектакъл (с доплащане 138 лв.) или фламенко спектакъл с една чаша напитка (с доплащане 80 лв.). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 09.10.2016 – Закуска. Свободно време. Сутринта – по желание - посещение на Кралския дворец (с доплащане 60 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в двореца. Посещението се организира при минимум 6 участника. Следобед - по желание - посещение на музея Прадо (с доплащане 70 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея. Посещението се организира при минимум 6 участника. Вечерта – около 20:00 ч. трансфер до гара „Мадрид-Чамартин”. В 21:50 ч. нощен преход с влак от Мадрид до Лисабон. Пристигане в Лисабон на следващия ден в 07:20 ч. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 10.10.2016 – Пристигане на гара „Лисабон - Ориенте” в 07:20 ч. Посрещане на гарата. Панорамна и пешеходна обиколка на Лисабон с екскурзовод на  български: квартала Белем: манастира Херонимос (отвън) и кулата Белем, включени в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, Паметника на откривателите; площад „Рестаурадореш”, площад „Росио”, известните улици в центъра на града: „Аугуста”, „Оуро” и „Прата”, асансьора Санта Джуста,  квартала „Алфама”, Катедралата, замъка Сао Жорже (отвън), квартала „Чиадо”, Площада на търговията и Триумфалната арка. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 11.10.2016 – Закуска. Свободен ден. По желание - целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил с доплащане 142 лв. + такса за вход в Националния дворец на Синтра и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на  български, разходка из центъра на Синтра (древната лятна резиденция на португалските монарси), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил (едни от най-известните курорти в Португалия). Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да им предложим екскурзия до замъка Пена, Синтра, Колареш, Кабо да Рока, Гуинчо, Бока до Инферно, Кашкайш и Ещорил, организирана от местен туроператор на цена от 142 лв. без включен обяд или 168 лв. с включен обяд, с екскурзовод на португалски, английски, немски или испански (цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване на съответния език, входен билет за замъка Пена). Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 12.10.2016 – Закуска. Свободен ден. По желание - целодневна екскурзия до Фатима, Обидуш, Баталя, Алкобака и Назаре с доплащане 142 лв. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да им предложим екскурзията организирана от местен туроператор с екскурзовод на португалски, английски, немски или испански с доплащане от 142 лв. без включен обяд или 168 лв. с включен обяд. Екскурзията се заявява предварително и заплаща в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на съответния език, входни такси. Около 20:00 ч. – възможност за вечеря (тристепенно меню и напитки) в традиционен фадо ресторант в Лисабон, предлагащ програма с фадо музика и традиционни танци (доплащане – 110 лв. на човек). Вечерята се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 13.10.2016 – Закуска. Свободно време (хотелът се освобождава в 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията). Възможност за самостоятелно посещение на музея Калуст Гулбенкян, Морския музей, Музея на фадото, Музея на каляските, Океанариума. Възможност за разходка из Парка на Нациите. Вечерта – около 21:00 ч. трансфер до летището. Директен полет в 23:50 ч. от Лисабон  за София. Пристигане на летище София в 06:00 ч. на следващия ден.

Дати и Цени

A - Мадрид - хотел Aquaria Negresco*** + Лисабон - хотел Flamingo*** 

В - Мадрид - хотел Santo Domingo**** + Лисабон - хотел Florida****

ЗАБЕЛЕЖКА:
При нощувки в Лисабон туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер  на около 2,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Възможно е през 2016 г. да се въведе заплащането на сити-такса и за Мадрид, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

хотели

А - Мадрид - хотел Aquaria Negresco*** + Лисабон - хотел Flamingo***

В - Мадрид - хотел Santo Domingo**** + Лисабон - хотел Florida****

Забележка: Настаняването е в стаи стандарт на съответните хотели, а не в стаи супериор, лукс, джуниър суити и пр. по-скъпи категории стаи.  

допълнителна информация

Информация за отсечката Мадрид-Лисабон с влак:

  • Компания RENFE; 
  • Настаняване в първа класа/сlase preferente: двойна кабина - 2 легла в помещение със самостоятелен санитарен възел (децата споделят легло с родител, максимум по 1 дете на родител); индивидуална кабина: 1 легло в помещение със самостоятелен санитарен възел.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА:

При цените за деца, формулировката дете + един или двама възрастни означава дете с един или, съответно, двама възрастни в стая. Формулировката „цена за трети възрастен” означава цена за възрастен, настанен на трето легло с други двама възрастни в стая.

При настаняване в тройна стая понякога третото легло е допълнително. „Руал Травел” не може да гарантира, че при всички настанявания в тройни стаи трите легла ще са с еднаква големина и еднакво удобни. 

Туристите, пътуващи сами, задължително трябва да доплатят за индивидуална стая.

Настаняването е в стаи стандарт на съответните хотели, а не в стаи супериор, лукс, джуниър суити и пр. по-скъпи категории стаи.                    

При ранен час на полета на връщане, туристите нe ползват последната закуска в хотела.  

Точните часове на полетите са изписани върху самолетните билети.                   

Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.