Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Мадрид - Барселона

»
Мадрид - Барселона
Мадрид - Барселона
Мадрид - Барселона 2
Мадрид - Барселона 3
Мадрид - Барселона 4
Мадрид - Барселона 5
от 2099лв.
7 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията е седемдневна и включва 3 нощувки  със закуски в Мадрид, 3 нощувки със закуски в Барселона в централно разположени хотели, трансфери и богата екскурзоводска програма на български. Лети се с “България Ер”, „Уиз Еър”, „Иберия”, „Ер Еуропа”, „Вуелинг”, „Алиталия”, „Луфтханза”, „Австрийски Авиолинии” или „Ер Франс”.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София за Мадрид. Пристигане. Трансфер. Настаняване в хотела. Следобед – възможност за посещение на Кралския дворец (с доплащане 60 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в двореца. Посещението се организира при минимум 6 участника. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Мадрид с екскурзовод: пл. “Ориенте”, пл. “Испания”, Гран Виа, Пуерта дел Сол, Пласа Майор. Следобед - посещение на музея Прадо (с доплащане 70 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея. Посещението се организира при минимум 6 участника. Вечерта – по желание – вечеря с фламенко спектакъл (с доплащане 138 лв) или фламенко спектакъл с една чаша напитка (с доплащане 80 лв). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободно време. По желание - полудневна екскурзия до Толедо - старата столица на Испания (с доплащане 149 лв + такса за вход в Катедралата и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата. Екскурзията се организира при минимум 6 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да предложим регулярен тур до Толедо на същата цена с екскурзовод на английски и испански. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Трансфер. Полет до Барселона. Пристигане в Барселона, трансфер и настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане с екскурзовод  забележителностите на Барселона: Готическия квартал, Катедралата, „Ла Рамбла”, пл. „Каталуния”, Пасейдж де Грасия с Ябълката на раздора и къщите на Гауди, Саграда фамилия, пл. “Испания”. Свободен следобед. По желание – посещение на парка Гюел – едно от най-впечатляващите творения на Гауди (с доплащане 38 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата и таксата за вход в парка. Посещението се организира при минимум 6 участника. За това посещение се налага използване на метро. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музея Пикасо, за разходка из парка Гюел, разглеждане на Каса Мила, Каса Батльо и други сгради на Гауди, посещение на Аквариума и пр. Възможност за факултативна полудневна програма „Традиции и модернизъм в Барселона” (с доплащане 65 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва обиколка с екскурзовод на български и се организира при минимум 6 участника. Обиколката включва Двореца на Каталунската Музика, квартала Ел Борн с църквата „Санта Мария дел Мар”, парка Цитаделата, Триумфалната арка и завършва с Олимпийското пристанище, където можете да останете, за да се насладите на традиционна морска кухня. Вечерта – по желание – вечеря с фламенко спектакъл (с доплащане 155 лв) или фламенко спектакъл с една напитка (с доплащане 80 лв).  Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за София директно или с прекачване през друго летище.

Дати и Цени

ВАЖНО: При нощувки в Барселона туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

хотели

Категория А:

  • Мадрид - хотел Florida Norte****  (зад градината на Кралския дворец, недалеч от пл. „Испания”, до Северната гара)
  • Барселона - хотел  Auto Hogar***(съвсем близо до „Ла Рамбла” и Готическия квартал).

Категория В:

  • Мадрид - хотел Florida Norte**** (зад градината на Кралския дворец, недалеч от пл. „Испания”, до Северната гара)
  • Барселона - хотел  Atlantis***(съвсем близо до пл. „Каталуня”, „Ла Рамбла” и Готическия квартал)

Категория C:

  • Мадрид - хотел EXE Coloso****(съвсем близо до „Гран Виа” и пл. „Испания”)​​
  • Барселона - хотел Evenia Rossello****(близо до „Пасео де Грасия” и Каса Мила).

Категория D:

  • Мадрид - хотел EXE Coloso**** (съвсем близо до „Гран Виа” и пл. „Испания”)
  • Барселона - хотел  Medinaceli**** (в южната част на Готическия квартал, близо до морето и близо до „Ла Рамбла”)
допълнителна информация

ВАЖНО: При нощувки в Барселона туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер  на около 1 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Билети за корида (в събота и неделя през лятото – от май до септември – начало 19.00 ч.) – цена от 20 EUR до 150 EUR на човек в зависимост от местата на арената.