Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Коледа - Тоскана - самолет

»
Коледа - Тоскана - самолет
Коледа - Тоскана - самолет
Коледа - Тоскана - самолет 2
Коледа - Тоскана - самолет 3
от 999лв.
6 дни
Самолетна екскурзия

ФЛОРЕНЦИЯ - СИЕНА - САН ДЖИМИНЯНО - ПИЗА – ЛУКА     

Тоскана е най-красивата област на Италия със своя уникален релеф и растителност. В нежно заоблените хълмчета, покрити с лозя и маслинови гори, са сгушени перлите на областта - прекрасни селца и градчета, редящи се като на кинолента. Монтекатини Терме е едно от тези градчета, известно с термалните си извори и уникалната си атмосфера в полите на Апенините.  

Екскурзията е шестдневна и включва 4 нощувки със закуски и вечери (вкл. вечеря на Бъдни вечер) в района на Монтекатини Терме, 1 нощувка със закуска във Флоренция, и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Пиза, Лука, Сиена, Сан Джиминяно, Флоренция. Настаняването е в хотели 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Ryan Air”. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус. 

Програма

22.12.2016 – Отпътуване от летище София за Пиза с директен полет. Пристигане. Трансфер до Монтекатини Терме (включен в цената). Настаняване в хотел. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

23.12.2016 – Закуска. Свободен ден в Монтекатини Терме, който ще ви потопи в магията на Коледа. По време на празниците градчето е преобразено - с пищна украса, коледен базар, светлини, множество атракции и специална програма. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

24.12.2016 - Закуска. Разглеждане на Пиза: Двора на чудесата с прочутата наклонена кула. След обяд – разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII век - разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. Завръщане в хотела. Коледна вечеря (включена в цената). Нощувка.

25.12.2016 - Закуска. Сутринта - разглеждане на Сиена – червения град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централния площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”,  Палацо Публико, катедралата. Следобед – разглеждане на  Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните  си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”. Вечерта - завръщане в хотела в Монтекатини Терме. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

26.12.2016 - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон „Санта Кроче” (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободен следобед. Нощувка във Флоренция (централен хотел).

 

27.12.2016 – Закуска. Трансфер до летището в Пиза (включен в цената). Отпътуване.

Дати и Цени
22.12.2016 - 27.12.2016
999 лв. Резервирай ограничени места

Доплащане за чекиран багаж:

  • Багаж за чекиране до 15 кг. – 79 лв. в две посоки
  • Багаж за чекиране до 20 кг. – 106 лв. в две посоки

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: В или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; във Флоренция – 3,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. 

допълнителни услуги
Услуга Цена
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки 106 лв.
Чекиран багаж до 15 кг в двете посоки 79 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Настаняването е в хотели 3 звезди. 

допълнителна информация

Пакетната цена включва самолетен билет с летищни такси, с включен салонен багаж (една чанта до 10 кг. с размери до 55x40x20 см и една малка чанта с размери до 35х20х20 см), транфер летище – хотел – летище, настаняване в съответната категория хотели на база нощувка и закуска, екскурзоводските услуги по описаната програма. Трансферът в първия ден от програмата се осъществява с кола/минибус, а в шестият ден от програмата – с шатъл на авиокомпанията, който отпътува от централната жп гара на Флоренция „Santa Maria Novella”. 

Забележка: Пакетната цена не включва трансфера във Флоренция от „Пиаца Пиаве” до хотела в петия ден от програмата. За придвижване от „Пиаца Пиаве” до хотела, можете да вземете такси, което струва около 10 EUR или автобусът, с който сте се движили през цялото време в Италия, може да Ви закара до хотела; във втория случай, понякога се налага клиентите да се придвижат 200 – 300 метра пеша с куфарите си, тъй като автобусът не може да влиза във всички улички в центъра на града. 

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: В или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; във Флоренция – 3,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.  

Коледната атмосфера в Монтекатини Терме: http://cittadelnatale.it/la-citta-del-natale/