Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Китай и Хонг Конг

»
Китай и Хонг Конг
Китай и Хонг Конг
Китай и Хонг Конг 2
Китай и Хонг Конг 3
Китай и Хонг Конг 4
Китай и Хонг Конг 5
от 4420лв.
12 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзия до Пекин, Сиан, Шанхай и Хонг Конг.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Полет София – Пекин с прекачване.

Полет София - Доха /11,40 -17,15ч/ и Доха - Пекин /02,40ч - 15,20ч/.

ВТОРИ ДЕН  Пристигане в Пекин 15,20ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН Закуска. Разглеждане на Тянанмън, най-големия площад в света и „Забранения град“, комплекс от императорски дворци, които са били дом на императорите от династиите Минг и Цин повече от 500 години. Обяд. Посещение на Летния императорски дворец, разположен в покрайнините на града. Дворецът е бил лятна резиденция на династията Цин и представлява най-великолепната класическа градина в Китай. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН Закуска. Екскурзия с обяд до Великата китайска стена – символ на Китай и едно от най-изумителните човешки творения. Построена е преди повече от 2000 г. и е с дължина над 6000 км. Пътят минава край обектите, построени за Олимпиадата през 2008 г. Привечер разходка из Хутонг, стар квартал на Пекин, който сега има нов живот с множество кафенета, ресторанти и магазинчета, продаващи най-различни неща. Районът е една от историческите зони, под протекция от 1990 г. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН Закуска. Посещение на Небесния храм, мястото където императорите са се молели за добра реколта. Обяд. Пътуване със скоростен влак до Сиан /около 5 часа/. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН Закуска. През днешния вълнуващ ден ще посетите Теракотените воини в Гробницата на Цин Ши Хуан, първия император на обединен Китай. Фигурите са над 6000 и изобразяват войници с бронзови оръжия, коне и каляски. Всичките са в реални размери и са правени по живи модели. Обяд. Ще посетите древните стени на града, строени са през 14 в. при династията Минг. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН Закуска. Посещение на храма на Малката Дива гъска, построен през 707 г. при династията Танг. Трансфер до летището за полет до Шанхай. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

ОСМИ ДЕН Закуска. Екскурзия с обяд с разглеждане на крайбрежната улица Бънд, превърнала се в символ на Шанхай, където в началото на 20 век са се намирали първите банки и търговски къщи. Кулата Ориентал Пърл с височина 468 м., разположена в района Пудонг, от чиято панорамна площадка се разкрива зашеметяваща гледка към града. Градините Ю, създадени през 1559 г., прекрасен комплекс от пагоди, павилиони, фонтани и цветя. Френския град – районът е бил населен предимно от чужденци между 1849 и 1943 г. и център на католицизма в Града. Днес районът е любимо място за разходка и шопинг. Нощувка. 

ДЕВЕТИ ДЕН Закуска. Трансфер до летището за полет до Хонг Конг. Разглеждане на този удивителен град – смес от китайска архитектура и колониално влияние. Изкачване на връх Виктория, най-високата точка на острова,  от която се открива гледка към градския пейзаж и Южно Китайско море. Посещение на плаващата колония в Абърдийн и Репулс бей – плажната зона на острова. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия с ферибот до португалската колония Макао, която днес се е превърнала в Лас Вегас на изтока. Разглеждане на останките на катедралата Свети Павел, храма А-ма от 15 век, посещение на казино Венеция. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН Закуска. Трансфер до летището за полет Хонг Конг - Доха /18,35 - 23,15ч/.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН Полет Доха - София 06,35ч - 10,40ч.

Дати и Цени

17.11.2016 - 28.11.2016

Човек в двойна стая

Единична стая

4420 лв.

5185 лв.

 

допълнителна информация

Част от цената на екскурзията на стойност 1505 щатски долара е калкулирана в лева по курс 1 щатски долар = 1.78 лв. валиден към 07.01.2016 г. При промяна на обменния курс долар – лева с повече от 3% ще има промяна в крайната цена на екскурзията. Цената се уточнява при окончателното плащане.

Условия:

 • Цената на екскурзията е валидна при 20 платили.
 • При група между 16 и 19 души доплащане 80 лв. на човек.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой от 16 туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
 • Допълнителната екскурзия се заявява и потвърждава от България.
 • Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
 • За лица над 65 г. няма доплащане за мед. застраховка
 • За пътуване до Китай е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
 • Не са необходими ваксинации.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител

Резервации:

 • При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
 • Втори аванс до 60 % 90 дни преди датата на отпътуване.
 • Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.