Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Испания и Португалия - с екскурзовод на руски

»
Испания и Португалия - с екскурзовод на руски
Испания и Португалия - с екскурзовод на руски
Испания и Португалия - с екскурзовод на руски 2
Испания и Португалия - с екскурзовод на руски 3
Испания и Португалия - с екскурзовод на руски 4
Испания и Португалия - с екскурзовод на руски 5
от 1789лв.
15 дни
Самолетна екскурзия

Барселона – Мадрид – Порто – Коимбра – Лисабон- Касерес – Куенка – Валенсия

Екскурзията включва 1 нощувка на полупансион в Барселона или околностите на Барселона, 2 нощувки на полупансион в Мадрид, 1 нощувка на полупансион в Саламанка, 1 нощувка на полупансион в Порто, 3 нощувки на полупансион в Лисабон, 1 нощувка на полупансион в Касерес, 1 нощувка на полупансион в Куенка, 4 нощувки на полупансион в района на Коста Дорада, екскурзоводско обслужване на руски език – разглеждане на Сеговия, Саламанка, Сарагоса, Мадрид, Ескориал, Порто, Коимбра, Лисабон, Синтра, Мерида, Касерес, Куенка, Валенсия. Всички трансфери в Испания и Португалия се осъществяват с автобус. Настаняването е в хотели 3 звезди.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – Полет до Барселона. Трансфер. Настаняване в хотела – настаняването е в Барселона или околностите на Барселона. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване с автобус за Мадрид с престой в Сарагоса. Посещение на историческия център и базиликата “Света Богородица от Пилар”. Пристигане в Мадрид, настаняване в хотел в Мадрид. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на забележителностите на Мадрид. Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на музея Прадо. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване с автобус за Ескориал. Посещение на уникалния дворцов и манастирски комплекс от 16-ти век, служил като резиденция на Филип II. Отпътуване за Сеговия - най-древният град в областта Кастилия. Разглеждане на стария град, известен с историческите си паметници, сред които са римският аквадукт, катедралата от 16-ти век и замъкът Алказар – резиденция на кастилските крале от 15-ти век. Продължаване към Саламанка. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на историческия център на Саламанка. Отпътуване с автобус за Порто - старата столица на Португалия, пристанищен град, известен още и с производството на портвайн. Обиколка на града и разглеждане на забележителностите. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване с автобус за Коимбра – град, известен със средновековния си университет. Посещение на стария център. Продължаване към Лисабон. По пътя – разглеждане на манастира в Баталя и спирка в град Фатима, където се е явила Дева Мария. Пристигане в Лисабон, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Обиколка на забележителностите на Лисабон. Посещение на кулата Белем, отправната точка на мореплавателите, посещение на едни от най-известните манастири в християнския свят от 16 век, където са тленните останки на Васко Да Гама. Свободно време.  Вечеря.  Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Екскурзия до Синтра. Посещение на легендарния град с характерните живописни улички; посещение на кралския дворец, датиращ от 16-ти век. Автобусът продължава по крайбрежния път, където се намират известните курорти Ещорил и Кашкаиш. Завръщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване с автобус за Испания. Престой в Мерида – древен римски град, днешна столица на област Екстремадура, където са запазени и до днес следи от римската епоха: римският амфитеатър, римският мост. Отпътуване за град Касерес, откъдето произхождат много испански мореплаватели, завоеватели на Новия свят. Пристигане, обиколка на Касерес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за омайващия град Куенка. По пътя спирка за разглеждане на уникалния архитектурен ансамбъл от 13-ти век в град Трухильо. Пристигане, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на стария център на града, с уникално разположение върху скалиста платформа. Старата част на Куенка е под закрилата на ЮНЕСКО и принадлежи към Световното историческо наследство. Отпътуване с автобус за Валенсия. Обиколка на историческия център на Валенсия. Продължаване към Коста Дорада, която е част от барселонската ривиера. Пристигане, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Възможност за плаж. Вечеря. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ  ДЕН – Закуска. Свободно време. Възможност за плаж. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ  ДЕН – Закуска. Свободно време. Възможност за плаж. Вечеря. Нощувка.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. Трансфер до летището в Барселона.

Дати и Цени

Всички дати за 2016 г. по тази програма са отминали. Нови дати за 2017 г. очаквайте в края на годината.

Дати на отпътуване през 2016:

07.05.- 21.05.2016

04.06.- 18.06.2016

27.08.- 10.09.2016

24.09.- 08.10.2016

Цени на база полупансион:
Цена на човек в двойна стая – 1789 лв
Цена за трети възрастен в двойна стая – 1710 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни – 1465 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен – 1710 лв
Доплащане за индивидуална стая – 735 лв

Цена на самолетен билет София – Барселона – София – предоставя се по заявка (Туроператорът се ангажира да ви предложи най-изгодния ценови вариант в момента, в който правите резервацията. Колкото по-рано резервирате, толкова по-евтини биха били вашите самолетни билети).

хотели

Настаняването е в хотели 3 звезди.

допълнителна информация

По време на престоя в района на Коста Дорада местният туроператор ще Ви предложи срещу допълнително заплащане на място екскурзии до Барселона, до музея на Салвадор Дали във Фигерас, до Тарагона, до увеселителния парк "Порт Авентура" и др.