Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Дубай - самолет

»
Дубай - самолет
Дубай - самолет
Дубай - самолет 2
Дубай - самолет 3
Дубай - самолет 4
Дубай - самолет 5
Дубай - самолет 6
от 1495лв.
8 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията е осемдневна и включва 7 нощувки със закуски в хотел Auris Inn Al Muhanna 4*, централно разположен в Дубай, двупосочен самолетен билет, трансфери от и до летището, екскурзоводска програма на български. Лети се с авиокомпания „Уиз еър”.

Програма

ПЪРВИ ДЕН При дати на отпътуване 01.11.2016, 21.01.2017 и 04.03.2017 - 13:55 ч. - отпътуване от летище София за Дубай с директен полет на "Уиз еър"; пристигане в 20:50 ч. При дата на отпътуване 09.04.2017- 13:00 ч. - отпътуване от летище София за Дубай с директен полет на “Уиз eър”; пристигане в 18:50 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел Auris Inn Al Muhanna 4*. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Полудневен панорамен тур на Дубай с екскурзовод на български (включен в цената): обиколката започва от модерния крайбрежен квартал „Дубай Марина“; разходка из Палм Джумейра – изкуствено създадения остров във форма на палма, фото-пауза при хотел „Атлантис“ – бижуто на Палмата. След това ще се отправим към най-емблематичната сграда в Дубай – седемзвездния хотел „Бурж ал Араб“ и ще посетим пазара Мадинат Джумейра, за да се порадваме на колоритния арабски стил на града. Обиколката ще завърши в Мол Дубай, разположен до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“. Следобед - възможност за самостоятелно посещение на Бурж Халифа - цена на билета извън час пик (16:00 ч. – 18:00 ч.) – 95 лв. за възрастен и 85 лв. за дете до 11 г.; включва изкачване до панорамната площадка на 124-ия етаж със скоростен асансьор и неограничен престой там; изисква се предварителна резервация за точен ден и час в България, а не на място. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български и включен обяд – продължителност около 8 часа (с доплащане 125 лв. за възрастен и 115 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд в Абу Даби, описаната програма без входните такси за посещаваните обекти; организира се при мин. 12 участника). Столицата на Обединените арабски емирства е в същото време и най-голямото от общо седемте емирства, което впечатлява с луксозните вили и дворци, с кристалните сини води на залива и крайбрежните острови. Турът ще започне с посещение на третата по големина джамия в света – величествената „Шейх Зайед“ (има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/ дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с къс/ дълъг ръкав, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи). Турът продължава към хотел Emirates Palace, в който нивото на обслужването е великолепно, централните куполи са позлатени, а интериорът на хотела е от италиански мрамор. Посещение на Етнографското селище – възстановка на оазис, в който е представен животът в пустинята в миналото. Обяд в един от най-изисканите ресторанти в Абу Даби. На път за Дубай – посещение на остров Яс, на който се намират комплексът и пистата на Формула 1, както и най-големият фирмен увеселителен парк в света - Ферари Уърлд. Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Дубай. Предлагаме ви две факултативни програми. Сутринта: туристическа програма по желание: посещение на Магическите градини (с доплащане 89 лв. за възрастен и 79 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и входна такса; организира се при мин. 12 участника). Това е цветна градина, простираща се на площ от 72 хил. кв. м, което я превръща в най-голямата подобна градина в света, с над 45 милиона засадени цветя. Сред забележителностите от цветя са флоралният часовник, пъстроцветните пауни, пеперуденият парк и ароматната градина. Следобед: туристическа програма по желание: сафари в пустинята с включена барбекю вечеря – продължителност около 6 часа (с доплащане 105 лв. за възрастен и 95 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт от и до хотела, оф-роуд по дюните с джипове 4х4, яздене на камили, временна татуировка с къна, вечеря на блок-маса, наргилета, безалкохолни напитки, кафе и чай, арабски танци; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски). Около 15:30 ч. ще се отправим с джипове 4х4 към пустинята, в която ще се озовем веднага след напускане на града. Оф-роуд по пясъчните дюни. Посещение на ферма за камили. След залез слънце – вечеря на блок-маса в бедуински лагер, арабско кафе, безалкохолни напитки и вода, наргиле и традиционни арабски танци. На разположение са камили за кратка разходка и рисуване на ръцете с къна. Трансфер до хотела. Следобедната екскурзия не е подходяща за бременни жени, за деца до 6 г., сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. Завръщане в Дубай около 21:30 ч. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: полудневен панорамен тур включващ старата част на Дубай с екскурзовод на български – продължителност около 4 часа (с доплащане 85 лв. за възрастен и 75 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 12 участника): обиколката ще започне с фото-пауза при хотел „Бурж ал Араб“ – най-емблематичната забележителност на Дубай; великолепната джамия „Джумейра“, която представлява впечатляващ пример за модерна ислямска архитектура и една от най-фотографираните забележителности на Дубай (отвън), Дубай крийк – каналът с морска вода, който разделя града на два района – Бур Дубай и Дейра; кварталът „Бастакия“ с къщите на старите търговци; крепостта „Ал Фахиди“, приютяваща музея на Дубай; пазарите за подправки и злато в стария квартал Дейра. От настоящето към миналото на Дубай ще се пренесем през дубайския канал с традиционна дървена лодка – „абра“. Следобед свободно време. По желание – вечеря на арабска галера с включен трансфер – продължителност 2 часа (с доплащане 105 лв. за възрастен и 95 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място;  цената включва двучасова разходка с галера, вечеря на блок-маса, безалкохолни напитки, кафе и чай, транспорт от и до хотела; осъществява се на сборен принцип с други туристи). Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Шаржа – културната столица на арабския свят, обявена от ЮНЕСКО през 1998 г. и Ажман – най-малкото емирство в ОАЕ (с доплащане 79 лв. за възрастен и 69 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и описаната програма без включени входни такси; организира се при мин. 12 участника). Турът до двете северни емирства ще ни отведе първо до крепостта на Ажман, където ще посетим музея. След това ще се върнем в Шаржа, където ще се насладим на „сърцето на града“ – етнографско селище, включващо форта Ал Хисн и стари къщи, реставрирани в традиционен арабски стил. Ще имаме удоволствието да се пазарим на известните пазари (сукове) като Ал Арса сук – най-старият пазар в ОАЕ, както и Синия сук – най-големият и най-популярният пазар в Шаржа. Накрая ще спрем за фото-пауза при джамията „Крал Фаисал“ – най-голямата джамия в Шаржа, построена в чест на краля на Саудитска Арабия. Следобед – свободно време в Дубай. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до града оазис Ал Айн с екскурзовод на български и включен обяд – продължителност около 8 часа (с доплащане 198 лв. за възрастен и 189 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд в Ал Айн и описаната програма с включена входна такса за музея на Ал Айн; организира се при мин. 12 участника). Ал Айн, известен като Оазиса на Емирствата, е разположен в подножието на зелени планини, където в миналото са спирали за почивка керваните на търговците. Спирка при археологическите останки на Хили, които датират от преди 5000 години. Посещение на музея на Ал Айн, където са изложени археологически открития, датиращи от Бронзовата и Желязната епоха. Обяд в един от най-популярните ресторанти в Ал Айн. Посещение на музея на Двореца Ал Айн (входната такса не е включена) – дворецът е бил резиденция на Шейх Зайед бин Султан Ал Нахян от 1927 г. до 60-те години. Финалът на тура ще бъде на пазара за камили, който е един от най-големите в Средния Изток. Завръщане в Дубай. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Освобождаване на  хотела до 12:00 ч. (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време. Трансфер до летището. При дати на отпътуване 01.11.2016, 21.01.2017 и 04.03.2017 - 21:25 ч. – отпътуване от Дубай; пристигане в София 00:55 ч. (на 9-я ден). При дата на отпътуване 09.04.2017 - 19:25 ч. – отпътуване от Дубай; пристигане в София 23:55 ч.

Дати и Цени
01.11.2016 - 08.11.2016
1495 лв. Резервирай ограничени места

*Цена за настаняване на дете до 11 г. в стая с двама възрастни без легло:

  • 01.11.2016 - 08.11.2016 г. - 989 лв.;
  • 21.01.2017 - 28.01.2017 г. - 989 лв.;
  • 04.03.2017 - 11.03.2017 г. - 1039 лв.
  • 09.04.2017 - 16.04.2017 г. - 1039 лв.
допълнителни услуги
Услуга Цена
Бурж ХалифаПрочети повече 95 лв.
Бурж Халифа за деца до 11 г.Прочети повече 85 лв.
Екскурзия до Абу ДабиПрочети повече 125 лв.
Екскурзия до Абу Даби за деца до 11 г.Прочети повече 115 лв.
Магическите градиниПрочети повече 89 лв.
Магическите градини за деца до 11 г.Прочети повече 79 лв.
Сафари в пустинята с вечеряПрочети повече 105 лв.
Сафари в пустинята с вечеря за деца до 11 г.Прочети повече 95 лв.
Стария ДубайПрочети повече 85 лв.
Стария Дубай за деца до 11 г.Прочети повече 75 лв.
Вечеря на арабска галераПрочети повече 105 лв.
Вечеря на арабска галера за деца до 11 г.Прочети повече 95 лв.
Екскурзия до ШаржаПрочети повече 79 лв.
Екскурзия до Шаржа за деца до 11 г.Прочети повече 69 лв.
Екскурзия до Ал АйнПрочети повече 198 лв.
Екскурзия до Ал Айн за деца до 11 г.Прочети повече 189 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели