Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Аржентина - Бразилия - 25.10.2016 - 06.11.2016

»
Аржентина - Бразилия - 25.10.2016 - 06.11.2016
Аржентина - Бразилия - 25.10.2016 - 06.11.2016
Аржентина - Бразилия - 25.10.2016 - 06.11.2016 2
Аржентина - Бразилия - 25.10.2016 - 06.11.2016 3
Аржентина - Бразилия - 25.10.2016 - 06.11.2016 4
Аржентина - Бразилия - 25.10.2016 - 06.11.2016 5
Аржентина - Бразилия - 25.10.2016 - 06.11.2016 6
от 5379лв.
13 дни
Самолетна екскурзия

13 дни / 10 нощувки: 3 в Буенос Айрес, 2 в Игуасу, 4 в Рио де Жаенейро, 1 в Лондон

Програмата включва: Полет с АК „British Airways”, 3 нощувки в централно разположен 4* хотел в Буенос Айрес, 2 нощувки в 4* хотел в Пуерто Игуасу, 4 нощувки в  4* хотел в Рио де Жанейро – до плажа Копакабана, 1 нощувка в хотел 3/4* в Лондон, 2 полудневни тура в Буенос Айрес, полудневен и целодневен тур на водопадите Игуасу + посещение на Птичия парк, 2 полудневни екскурзии в Рио де Жанейро, 2 вътрешни полета с включени летищни такси. Възможност за разходка в центъра на Лондон. Екскурзията предоставя възможност и за посещение на Уругвай.

Програма

ПЪРВИ ДЕН: 25.10.16 (вторник)  София – Лондон – Буенос Айрес
Полет от летище София до Буенос Айрес  с АК "British Airways” в 14:20 ч. Каца в Лондон в 15:55 ч. Излита за Буенос Айрес в 22:25 ч. Каца на международно летище Езейза в 08:15 ч. на 26.10. 

ВТОРИ ДЕН: 26.10.16 (сряда)  Буенос Айрес
Посрещане в аржентинската столица от представители на партниращата агенция. Добре дошли в най-европейската южноамериканска столица – Буенос Айрес.
Туристическа обиколка с местен екскурзовод на южната част на града1-ва част(включена в пакетната цена). Посещение на историческия комплекс Пласа де Майо, със забележителните сгради – сградата на парламента, известна още като Розовата къща, Катедралата,красивата историческа сграда от 18 век - Кабилдо. Множество архитектурни образци от 19 век по един от емблематичните булеварди на града Авенида де Майо. Обиколката продължава на юг, към най-старите райони на града. Пристигане в квартал Ла Бока – най-големият типичен италиански район, където колония от артисти и художници, със своите великолепни произведения, правят града известен по цял свят. Разходка по колоритната пешеходна улица “Caminito” – родното място на тангото.
Следва спирка пред Естадио Алберто Х. Армандо - стадионът е по-известен с прозвището си „Ла Бомбонера” (разглежда се отвън), където в най-популярния спортен клуб на Аржентина - „Бока Хуниорс”, е тренирала и футболната легенда Диего Марадона.
Обиколката продължава на север, към Авеню 9 юли (най-широката улица в света), за да видите известния Обелиск – символът на града.

Около 14:00 часа - настаняване в хотел 725 Continental Hotel  4*, разположен в сърцето на града. Свободно време за почивка. Възможност за разходка до някои от най-значимите забележителности на Буенос Айрес, намиращи се на кратко пешеходно разстояние от хотела– театър Колон, кафе Тортони, Обелиска, Пласа де Майо. Наблизо се намира и търговския център Galerias Pacifico Shopping Center, център за развлечения Galeria Guemes, популярната търговска улица Флорида. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина. Разходете се до Colon Theatre – един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. Нощувка в Буенос Айрес. 

ТРЕТИ ДЕН: 27.10.16 (четвъртък) Буенос Айрес
Закуска. Полудневна обиколка на северната част на Буенос Айрес – 2-ра част (включена в пакетната цена).
Ще посетите елегантните северни райони на града, като квартал Риколета, където френското архитектурно влияние предизвиква възхищение, предлагайки оживена картина. Преминаване през Експозиционния център, Юридическия факултет и Националния музей за изящни изкуства. Пристигане в Палермо, изобилие от стари аристократични жилища с изглед към парка – 2500 акра парк, един от най-обичаните в града. Посещение на една от най-големите книжарници в Южна Америка и една от най-красивитев света – Еl Ateneo Grand Splendid. В тази красива сграда в Буенос Айрес през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година сградата е преустроена в книжарница, като е запазен изключителния интериор, сцената, ложите и пищните балкони с орнаментика, а местата за публиката са превърнати в рафтове за книги, с прекрасни зони.
Свободно време или по желание - възможност за допълнителни мероприятия (срещу доп. заплащане):

 • 14:00 ч. – Разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана
 • 20:30 ч. -  Вечеря + Танго шоу  в “La Esquina de Carlos Gardel” (с включени напитки). Нощувка в Буенос Айрес.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 28.10.16 (петък)  Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителна екскурзия, по желание: Целодневна екскурзия Фиеста гауча шоу в традиционно ранчо в Аржентинската пампа – земя на гаучосите.

ПЕТИ ДЕН: 29.10.16 (събота) Буенос Айрес / Игуасу
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу в 14:25 часа. Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в хотел  Saint George 4*, Master rooms. Нощувка в Пуерто Игуасу.

ШЕСТИ ДЕН: 30.10.16 (неделя)  Водопадите Игуасу от страната на Аржентина
Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна. Ще станете свидетели на невероятен природен спектакъл. ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ са сред най-мащабните прирородни феномени. Намират се на границата между Аржентина (80%) и  Бразилия (20 %).  Образувани са преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света. Неслучайно, през 2011 година, са избрани сред 28 финалисти за едно от новите 7 чудеса на природата. Игуасу представлява съвкупност от около 275 водопада, създадени от реките  Игуасу и Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони  варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. Най-впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гърло“. Водопадите са само част от национален парк Игуасу, който е най-големият субтропичен резерват в света и един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка – близо 1 милион посетители годишно.
По желание - “Nautical adventure” – мокро приключение с лодка под водопадите (заплаща се допълнително).
Фото пауза на границата на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай
Нощувка в Пуерто Игуасу.

СЕДМИ ДЕН: 31.10.16 (понеделник) Игуасу от страната на Бразилия, Птичи парк / Рио де Жанейро
Закуска. Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна. Отново ще имате възможност да се насладите на „Голямата вода”, както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу.
Посещение на Птичия парк. Разположен до Националния парк Игуасу, това е най-големият парк за птици в Латинска Америка - забележително място, обитавано от над 1000 птици от около 150 вида от всички краища на Бразилия и различни части на света. Подгответе се за вълнуващо преживяване от контакта с птиците на това привлекателно място, където редките видове с екзотични цветове превръщат срещата с тях във фантастично шоу.
Трансфер до летище Фоз до Игуасу за полет в 16 ч. до Рио де Жанейро. Посрещане от представители на агенцията партньор в Бразилия и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел до брега на Атлантическия океан Windsor Excelsior Copacabana 4*, Superior rooms. Нощувка в Рио де Жанейро.

ОСМИ ДЕН: 01.11.16 (вторник)  Рио де Жанейро
След закуска, полудневен тур в космополитния град Рио де Жанейро с местен екскурзовод (~6 часа, включен в пакетната цена),  до планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните монументи в света - статуята на Христос Спасителя, избрана през 2007 година за едно от 7-те съвременни чудеса на света. От всяко място в града, посетителите му могат да видят най-красивата картичка на Рио де Жанейро – знаменитата статуя на Исус Христос (открита през 1931 г.), разположена на хълма Корковадо, на 710 м над морското равнище. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска гора в света, по склоновете на Корковадо. След това с панорамен асансьор, изграден в скалата -  изкачване до панорамната площадка, разположена около статуята.  Усещането от присъствието тук и гледката от това място не могат да бъдат описани с думи. След посещението на хълма Корковадо, обиколката продължава с панорамна обиколка на плажовете на Рио де Жанейро. Следва спирка при известния стадион Маракана - един от най-големите стадиони в света, където се проведе финала на 20-тото Световно първенство по футбол 2014, чийто домакин беше Бразилия. Фото пауза отвън и възможност за разглеждане на стадиона - за тези, които желаят (входната такса не е включена ~ 24 BR). Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро.

ДЕВЕТИ ДЕН: 02.11.16 (сряда) Рио де Жанейро
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена). По време на тура ще преминете през центъра на града, край църквата Канделария, исторически сгради, градския театър, националната галерия, Аркос да Лапа. Следва изкачване (на два етапа) с лифт до един от символите на града – Захарната глава (Sugar Loaf).Първата спирка на лифта е на височина 215 м, където ще имате възможност да направите панорамни снимки на залива Гуанабара и да видите моста, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой, както и планината Корковадо. При втората спирка на лифта (395 м), при ясно време ще можете да видите плажовете на Копакабана и някои от плажовете на Нитерой, крепостта Санта Круз и да се насладите на спиращи дъха панорамни гледки към града. Завръщане в хотела.  Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро.
Вечерта - по желание, Rio by night – вечеря в типичен ресторант + Платаформа шоу (срещу доп. заплащане). 

ДЕСЕТИ ДЕН: 03.11.16 (четвъртък) Рио де Жанейро 
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можете да се отдадете на разходки или да се насладите на слънчеви бани в един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходите по Ипанема, да опитате блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснете с кайпириня в един от клубовете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз...
Възможност за целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу доп. заплащане). Нощувка в Рио де Жанейро.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 04.11.16 (петък)  Рио де Жанейро – Лондон
Закуска. Свободен ден за плаж, разходки, развлечения, покупки на сувенири.   Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Свободно време или посещение на фабрика за бижута H.Stern (безплатно, по желание). Отпътуване с автобус към Ипанема, където се намира фабриката. Ще се запознаете с историята на една от популярните в света фабрики за обработка на бижута и диаманти. Със специални слушалки ще преминете през залата, в която се разказва историята от създаването на фабриката до процеса на обработка на камъните, който лично ще наблюдавате. След това ще разгледате изработените уникални бижута, както и ще имате възможност да си закупите, при желание. Свободно време за разходка в другия популярен курорт в Рио де Жанейро - Ипанема и обратен трансфер от фабриката до хотела. Около 19 часа - трансфер до международното летище за полет с  “British Airways” до Лондон в 23:55 ч. 

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 05.11.16 (събота) Лондон
Пристигане в Лондон в 13:25 ч. Трансфер с шатъл бус и настаняване в хотел до летище Хийтроу на база нощувка. Свободно време за почивка или възможност за разходка в центъра на английската столица. Нощувка в Лондон.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 06.11.16 (неделя) – Лондон – София
Трансфер с шатъл бус до летище Хийтроу за полет за София в 08:10 ч. Каца на терминал 2 в 13:20 часа.

Дати и Цени

25.10.2016 - 06.11.2016

Пакетна цена с включени летищни такси:

 • 2750евро / 5379 лева на човек в двойна стая;
 • Доплащане за настаняване в самостоятелна стая: 665 евро / 1300 лева;
 • Намаление за 3-ти възрастен в стая: 250 евро / 489 лева;
 • Намаление за дете до 12 год., с двама възрастни в стая: 450 евро / 880 лева.

Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България:

Буенос Айрес
Разходка с  корабче: Тигре и делтата на река Парана
Пътуване с автобус сред Libertador Avenue през елегантните северни покрайнини на департамент Vicente Lopez, Olivos, където се намира резиденцията на аржентинския президент; San Isidro, с неговата нео готическа катедрала и San Fernando, преди да продължите към Тигре. Този лабиринт от реки и канали в делтата на Тигре е любимо място за бягство през уикендите на местните жители повече от век. Със своите реки и многобройни зелени острови, осеяли пейзажа, Делта заема площ от 220 кв. км. Следва отпътуване от пристан Тигре, откъдето турът продължава по делтата на борда на типичен речен кораб през лабиринти от канали и потоци, острови, крайречни вили, викториански докове, английски градини и традиционни гребни клубове по делтата на река Парана. Намиращите се наблизо Lujan, Sarmiento, Tigre и San Antonio реки също са част от маршрута. След това корабчето се връща до пристанището, където ще Ви очаква автобус за обратен трансфер до хотела.
Цена: ~55 $ (регулярен тур – обслужване на английски и испански език). Включва: трансфер до /от пристанището на Тигре, екскурзовод, разходка с корабче. Обща продължителност на тура около 4 часа (около 2 часа на кораба).

ТАНГО шоу с включени вечеря и напитки в “La Esquina de Carlos Gardel”
Забележителен шоу спектакъл в родината на тангото, който се провежда в  „Ъгълът на Карлос Гардел” – театърът носи името на популярния  аржентински танго изпълнител, композитор и актьор – Карлос Гардел. Изискана шоу програма, изпълнена от професионални танцьори, музиканти, певци в красива театрална зала.  Преди представлението се предлага вечеря с традиционни ястия от аржентинската кухня и напитки - по избор от меню. Вечерята започва в 21:00 ч. Шоуто започва в 22:30 ч., завършва около  00:00.
Цена: ~ 130 $. Включва: частен трансфер, екскурзовод, вечеря с напитки и богата шоу програма. Продължителност:  около 4 часа.

Екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинската пампа. "Фиеста Гауча" шоу с включен обяд и напитки.  Ще имате възможност да се запознаете с живота, бита и невероятните умения на гаучосите – аржентинските „каубои”. След закуска, отпътуване с автобус към Лос Кардалес, на ~ 80 км от Буенос Айрес, където се намира ранчото Санта Сузана. Посрещане с коктейл с напитка и „емпанадас” (традиционни хапки от месо в тесто) за добре дошли.  Желаещите могат да се включат в традиционните мероприятия, провеждани в ранчото. На обяд – традиционно аржентинско барбекю – незабравим спектакъл от месо,  печено на открит огън, наденички, печено пиле и разнообразие от салати, домашно приготвени сладкиши за десерт  и типичния зелен чай „мате”. Докато се наслаждавате на десерта, ще набюдавате фолклорно шоу с музика на живо, последвано от демонстрации на Гаучо умения, традиционни игри, конни надбягвания.
Цена: ~150 $ (регулярен тур, обслужване на английски и испански език) Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма. Обща продължителност: около 8 часа

Екскурзия до столицата на Уругвай – град Монтевидео. Пътуване с хидрофойл, около 2 часа и 15 мин.

Рано сутринта, трансфер до пристанището, разположено в района  Пуерто Мадеро, за отплаване към Монтевидео.  Пристигане в Монтевидео. Екскурзията започва с посещение на монумента Граф Шпее, който се намира извън пристанището, след това продължава към Стария град, където се посещава Площада на свободата и паметника на националния герой. Турът продължава към Palacio Legislativo – една от най-красивите сгради в света със своите мраморни украшения. Време за снимки. Следва жилищният район El Prado, с неговите паметници и красиви градини.Посещение на Casa де Gobierno, Обелиска и парка Batlle у Ordeñoz, където ще оцените най-известната карета-паметник La Carreta, минаване през Футболния стадион Estadio Centenario, където е проведено първото световно първенство по футбол през 1930 г. Жилищните райони Pocitos, Punta Carretas и Carrasco с техните  великолепни частни жилища и завръщане по крайбрежието на реката и известното Rambla авеню с красиви плажове. Свободно време за снимки или просто да се насладите на атмосферата тук. Трансфер до пристанището, отплаване към Буенос Айрес. Трансфер до хотела. Целодневна екскурзия – тръгване от хотела в 06:00 ч. сутринта, връщане в хотела късно вечерта – около 22:00 часа. Обща продължителност около 15-16 часа. Доп. информация – турът е изморителен.
Екскурзията се осъществява при минимум 10 записани туриста.
Цена:  ~ 380 $ (частен тур). Включва: трансфери от / до хотела, фериботни билети, целодневен тур в  Монтевидео само с  местен екскурзовод , на английски език.

Рио де Жанейро

Rio by Night- вечеря + Платаформа самба шоу
Вечеря в типичен бразилски ресторант. Платаформа шоу. Шоуто „Go Brazil 500 Years”, пресъздадено от група артисти от Платаформа шоу, разказва цялата бразилска история от нейните културни корени до днес, като представя всички ритми и характерни мелодии в забележителна хореография, а на финала – впечатляващи самба костюми и ритми. В края на шоуто, ще имате възможност да се снимате с участниците в шоуто, които минават през публиката в залата.
Цена: ~ 130 $. Включва: частен трансфер, екскурзовод, вечеря (без напитки), пищен шоу спектакъл! Обща продължителност: около 5 часа.

ANGRA DOS REIS– Целодневна екскурзия до лагуните на залива Ангра дос Рейс, с включен обяд
Рано сутринта - отпътуване с автобус към Зеленото крайбрежие. На ~150 км западно от Рио де Жанейро е разположен районът Ангра дос Рейс, който представя ландшафт на повече от 100 острова. Круиз (около 4 часа) с типична лодка сред някои от най-красивите острови, спирка на тропически остров -  ще имате възможност да поплувате в изумрудените води и да направите слънчеви бани. Обяд на лодката. Отпътуване с автобус обратно към Рио и завръщане в хотела късно вечерта. Продължителност:  около 12 часа.
Цена: ~ 75 $  (регулярен тур, обслужване само на английски език). Включва: регулярен трансфер с автобус, екскурзовод, разходка с лодка, обяд.

Забележка:  Цените и часовете на допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване. Заявяват се и се заплащат в България.

Национален парк ИГУАСУ

 • Nautical Adventure Tour – „Мокро приключение”с лодка по реката и под водопадите (аржентинска страна)
  ~40 $ (продължителност: около 20 минути);
 • Полет с  хеликоптер над водопадите Игуасу (от бразилска страна) – 
  ~120 $ (около 15 минути) – заявява се и се заплаща само на място, в зависимост от метеорологичните условия.
хотели

Хотел 725 Continental Hotel 4*,БУЕНОС АЙРЕС
Хотелът е разположен в сърцето на историческия район, на кратко пешеходно разстояние от едни от най-известните забележителности и туристически атракции на града – емблематичния Обелиск, Пласа де Майо, театър Колон, кафе Тортони и др. Наблизо се намират: търговски център Galerias Pacifico Shopping Center, център за развлечения Galeria Guemes, популярната търговска улица Флорида. Забележителната сграда на хотела е построена през 1927 година от известния архитект Alejandro Bustillo и по-късно изцяло модернизирана, като предлага първокласен лукс и стил в центъра на Буенос Айрес.
В хотела има  192 комфортно обзаведени стаи, отличаващи се със стил и блестящ дизайн.
В стаите: индивидуален климатик, LCD телевизор, мини бар, сейф, телефон в стаята и банята, безплатен безжичен достъп до интернет, сешоар, 24 часа рум сървис.
На разположение на гостите в хотела са: открит басейн с подгряване на водата и с гледка към града, набор от SPA услуги, безплатен Wi-Fi интернет, фитнес център, сауна, солариум, стаи за масаж, изискан ресторант.
Хранене:  закуска (американски стил) на шведска маса.

Хотел SAINT GEORGE 4*, Пуерто Игуасу
Хотелът се намира на 300 м от центъра на Пуерто Игуасу, на 17 км от Национален парк Игуасу, на 19 км от международното летище Puerto Iguazu (Аржентина), на 25 км от междунар. летище Foz do Iguazu (Бразилия).
Разполага със 100 комфортно обзаведени стаи, от които: 53 стандартни стаи (22 кв.м), 34 Master Room (28 кв.м), 12 стаи тип Junior Suitе (33 кв.м), 1 апартамент.
Master Room: баня, сешоар, кабелна телевизия, индивидуален климатик, телефон, мини бар, кафе и чай, безплатен Wi-Fi достъп.
Необходим е преходник за електрическата мрежа. Може да се вземе от рецепцията.
На разположение на гостите на хотела са:  градина с джакузи и открит басейн с детска секция (предлагат се кърпи за басейна), солариум, сауна, стая за масаж, фитнес зала, зала за игри с тенис маса, магазин за подаръци, безплатен Wi-Fi достъп, лоби бар, бар при басейна - предлага разнообразие от сандвичи, пици и коктейли, на които можете да се насладите заобиколени от природата в приятна атмосфера, ресторант Doña María.
Хранене: богата закуска на шведска маса

Хотел WINDSOR EXCELSIOR COPACABANA 4*, Рио де Жанейро
Хотелът е отличен избор за перфектно качество, обслужване и локация. Намира се в топ центъра на един от най-популярните световни курорти - Копакабана, само улица го дели от пешеходната алея и огромния прекрасен плаж на Копакабана. Предлага забележителна панорамна гледка към курорта, океана, хълма Захарната глава.
Разполага с 233 елегантно обзаведени просторни стаи със съвременен интериор:
Standard, Superior rooms, Executive Superior, Deluxe, Junior Suite иExecutive Suite
В стаите: централна климатизация (с индивидуален контрол), кабелна телевизия, телефон, мини бар, радио, сейф, електронен часовник, сешоар, огледало за грим, Wi-Fi интернет достъп
Гледката от терасата на покрива на хотела, където се намират бара и басейна, е изумителна. Тук, с питие в ръка, можете да се насладите на фантастичен залез. За обяд и вечеря ресторантът на хотела предлага богато и качествено меню със специалитети от бразилската и международна кухни.
На разположение на гостите на хотела са още сауни (суха и мокра) и фитнес център. Чадъри, шезлонги и плажни кърпи се предоставят на плажа - срещу специална карта, която гостите получават при настаняване. Рум-сървиз е на денонощно разположение. Безплатен Wi-Fi интернет достъп.
Хранене: богата и разнообразна тропическа закуска на шведска маса.

допълнителна информация

Необходими документи:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

Условия за записване:

 • 2000 лв.  депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • Копие от международен паспорт;
 • Доплащане до 15.09.2016 г.

Допълнителна информация:

 • Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети
 • Обслужването от местните екскурзоводи е на английски език
 • За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и имунизации
 • Необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15
 • Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване

Забележка: *Пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 лв. за щатски долар към 07.04.2016 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Забележка: При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна. Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите.ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост.

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

 • до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойки;
 • от 119 до 90 дни преди датата на отпътуване – 10 % от стойността на ТП;
 • до 89 дни до 40 дни преди отпътуване – 35 % от стойността на ТП;
 • от 39 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП.

ТО има застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма