Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Остров Закинтос

»
Остров Закинтос
Остров Закинтос
Остров Закинтос 2
Остров Закинтос 3
Остров Закинтос 4
Send In Messenger
от 520лв.
6 дни
Автобусна екскурзия
Програма

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина. Спирка в главния град на Епир – Янина един изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис / желаещите могат да се разходят до острова, намиращ се в него / и идеален пример за етническо разбирателство. Тук чудесно съжителстват християни, мюсюлмани, евреи и други религии. Могат да се посетят известни джамии, църкви, синегоги, музеи. Отпътуване за Месолонги. Настаняване в хотел Liberty 3*. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Ранно отпътуване за Килини /Пелопонес/. Преминава се през моста РИО – АНТИРИО – най-големият мост в света ,окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот в 10:00 ч. -  Килини – Закинтос град – столицата на острова. Пристигане в града, свободно време за обяд и следва разглеждане на част от забележителностите му:  за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали от където се разкрива прекрасна панорама / в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя /. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на острова и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на острова /отвън /. Настаняване в хотел Majestic SPA 4* в селището Лаганас – част от плажната ивица на Националния Морски парк на Закинтос и с най-добър нощен живот на острова. Вечеря. По желание посещение на гръцка вечер с музика и програма. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание разглеждане на част от острова и круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде на един от плажовете на Националния морски парк на Закинтос, където пребивават защитения вид костенурки Caretta Caretta. Следващата ни спирка е в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на острова – над 2000 г. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на острова. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. На връщане в селището Калипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино.  Обратно в хотела. Вечеря.  Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание екскурзия отново с лодка в южната част на о-в Закинтос. Това е специална лодка с „прозрачно дъно“, за да може да се видят /при добър късмет/ известните костенурки. Разглеждат се също пещерите и залива Кери, о-в Марантониси и др. Обратно в хотела. Свободен следобяд. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание целодневен круиз до о-в Кефалоня – най-големият от Йонийските о-ви. Посещение на езерото Мелисани и разходка с лодка в езерото /7 евро вход/, манастирът Св. Герасим – покровител на острова,  столицата Аргостоли / време за обяд / и др. Тръгването е сутринта в 8:00 ч. с автобус.  От Св. Никола се взема ферибот до о-в Кефалоня / с. Песада / и връщането е вечерта. Обратно на Закинтос / в хотела около 20:30 ч./. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Ранна закуска. В 6:00 ч. се взема обратния ферибот до Килини и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Дати и Цени

19.09.2017 – 24.09.2017

Цена на човек, за пакет, в евро и лева

Цена Ранни записвания

Редовна цена

На човек в двойна стая

520.00 лв.

545.00 лв.

3-ти възрастен в двойна стая

439.00 лв.

455.00 лв.

1-во дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая

235.00 лв.

250.00 лв.

2-ро дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая

370.00 лв.

385.00 лв.

Доплащане за единична стая

160.00 лв.

185.00 лв.

ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ са валидни при резервации направени до 31/03/2017  и 50% предплатен пакет.

Забележка: За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 140.00 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи пътуващи самостоятелно не ползват застраховка и нямат включени фериботни билети. WI-FI в хотела е срещу заплащане.

хотели
допълнителна информация

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт.
  • За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. 
  • За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

  • Депозит – 50% от пакетната цена;
  • Доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София. 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

  • Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 6.00 лв.
  • Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка 12.00 лева за престоя.
  • Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 евро срещу сумата от 12.00 лева.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото. 

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми /освен ако не е пътуване с цел пазаруване/.