Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Южна Африка, Зимбабве, Замбия и Ботсвана с Водопада Виктория

»
Южна Африка, Зимбабве, Замбия и Ботсвана с Водопада Виктория
Южна Африка, Зимбабве, Замбия и Ботсвана с Водопада Виктория
Южна Африка, Зимбабве, Замбия и Ботсвана с Водопада Виктория 2
Южна Африка, Зимбабве, Замбия и Ботсвана с Водопада Виктория 3
Южна Африка, Зимбабве, Замбия и Ботсвана с Водопада Виктория 4
Южна Африка, Зимбабве, Замбия и Ботсвана с Водопада Виктория 5
от 6611лв.
12 дни
Самолетна екскурзия

Йоханесбург - Водопада Виктория - Ливингстън - Чобе - Касане - Кейп Таун - Нос Добра Надежда - Франчук - Стеленбош

12 дни / 9 нощувки/ 9 закуски / 2 обяда / 3 вечери

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 1 нощувка със закуска в Йоханесбург, 2 нощувки със закуски в района на водопада Виктория, 2 нощувки със закуски, обяд и вечери в Национален парк Чобе, 4 нощувки със закуски в Кейп Таун, 1 вечеря с музикално представление в Маркос Ресторант Кейптаун и богата екскурзоводска програма в Йоханесбург, водопада Виктория, Ливингстън, Националния парк Чобе, Касане, Кейп Таун, Нос Добра Надежда, Парл, Франчук и Стеленбош. Пакетнта цена включва самолетен билет Йоханесбург – Водопада Виктория и Касане – Кейп Таун. От София до Йоханесбург и от Кейп Таун до София се лети с авиокомпания „Turkish Airlines“. Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод на английски език със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН 27.03.2017: София – Истанбул – Йоханесбург
Излитане от София с полет на АК „Turkish Airlines” в 21:25 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 00:50 ч.

ВТОРИ ДЕН 28.03.2017: Йоханесбург 
Пристигане в Йоханесбург в 10:25 сутринта. Трансфер до хотел Peermont Metcourt 3* или подобен. Свободно време за обяд. Настаняване в 14:00 ч. Следобяд обзорна обиколка на Йоханесбург - най-големият финансов, търговски и индустриален център на ЮАР. Започваме със Совето - известен район, където е живял Нелсън Мандела и много други африкански лидери. Ще посетим неговата къща, както и мемориалът Хектор Петерсон. Продължаваме към Карлтон център с най-високaтa сградa в Африка. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 29.03.2017: Йоханесбург – Водопадът Виктория / Закуска
Закуска. Трансфер до летището за полет към съседната страна – Зимбабве, за да посетим най-големия водопад в Африка - Виктория. След пристигане траснфер и настаняване в хотел The Kingdom 3* или подобен, в близост до водопада. Продължаме деня си с кратък преход през джунглата и 2-часова обиколка на най-големия и красив водопад на континента. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „гърмящия дим”. Падащата вода разпръсква капки, които създават впечатление за пушек, изливащ се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заема и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Привечер връщане в хотела и по желание – от 19:00 шоу атрактивна програма и „Бома-ресторант” - вечеря с местни специалитети, музика и танци. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 30.03.2017: Замбия / Закуска
Закуска и след това полудневна екскурзия до съседна Замбия. Ще посетим град Ливингстън и едноименния музей и ще се полюбуваме на водопадите от друг ъгъл. В следобедните часове ви предлагаме да се включите в една от многобройните допълнителни дейности, които се предлагат на територията на Замбия и Зимбабве. Това може да е разходка с краля на саваната - величественият лъв; повдигащ адреналина бънджи скок над водопада; делта планер над водопада; рафтинг или плаване с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН 31.03.2017: Националния Парк Чобе в Ботсвана / Закуска, Обяд, Вечеря
Закуска и освобождаване на хотела. По желание полет с хеликоптер над водопада. Следва трансфер до съседна Ботсвана. Продължаваме към Природен парк Чобе, където ще ни посрещнат в Chobe Safari Lodge или подобен. След пристигане и настаняване в лоджа, следва обяд и почивка. Ранния следобед започва Вашето първо сафари, в което ще имате възможност да видите различни животни по време на разходката с открити джипове. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН 01.04.2017: Парка Чобе - Сафари / Закуска, Обяд, Вечеря
Ранно утринно джип сафари. Завръщане в лоджа. Закуска и свободно време за почивка край басейна. Обяд и в 16:00 часа може да се насладите на следобеден круиз по река Чобе. По време на круиза ще зърнем и съседна Намибия. Завръщане в лоджа, вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН  02.04.2017: Ботсвана - Кейп Таун в ЮАР / Закуска
Ранно сутрешно джип сафари. Ще се завърнем в лоджа за закуска, след което ще освободим стаите. Трансфер до град Касане, откъдето е полетът ни за Кейп Таун. Кацане късния следобед. Следва трансфер до хотел Protea Hotel by Marriot Cape Town Breakwater Lodge или подобен, намиращ се в близост до района на големия търговски и развлекателен център Waterfront - старото пристанище, преустроено като място за отдих и развлечения. Нощувка.

ОСМИ ДЕН 03.04.2017: Кейп Таун – планината Маса / Закуска, Вечеря
Закуска. Следва изкачване на Table Mountain - планината Маса - символ на града, отстояща на 1080 м надморска височина, откъдето се открива изключително красива гледка към част от него, ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия и въртяща се кабина на 360 градуса. За любителите катерачи има пешеходни пътеки. Скалните масиви са твърде отвесни. Продължаваме деня си с обиколка на Кейп Таун. Ще посетим пешеходно централната част на града Company’s Garden, чието име идва от Датската компания, която започва изграждането на градините през 1652 г. с цел да ги направи място за изхранване на екипажите на своите кораби, които спирали тук с товарите си с подправки по пътя между Европа и Източните Индии. Днес на територията на градините могат да се видят лоджите за робите, които са построили голяма част от града, настоящата сграда на Парламента, Планетариума и Южноафриканския музей Iziko, седалището на англиканската църква на Южна Африка – катедралата St. George, националната библиотека на Южна Африка, Голямата Синегога, Tuynhuys – сградата се използва за специални събития от президента. Ще разполагате с кратко време за освежаване и в 18:30 е среща в лобито на хотела за вечеря с музикално артистично представление в Маркос Ресторант в Кейптаун с типична африканска кухня, музика и танци. Завръщане в хотела и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН 04.04.2017: Кейп Таун - Нос Добра Надежда / Закуска
Закуска. Целодневна екскурзия до най-южната точка на континента Африка – Нос Добра Надежда. Пътят ни минава по крайбрежието на Атлантическия океан, където се намират едни от най-красивите райони на Кейптаун - Ривиерата на Южна Африка - Sea Point, Bantry Bay, Clifton, Camps Bay. Ще спрем в Hout Bay за круиз до Острова на тюлените, след което нашият тур продължава  по изключително красивия панорамен  път – Chapmans Peak, който ни отвежда до Нос Добра Надежда. Ще посетим Стария фар, от който се открива панорамна гледка към мястото, където се събират двата океана – Индийски и Атлантически. Изкачването става с теснолинейката Летящия Холандец. Срещу допълнително заплащане и по желание обяд в ресторанта на края на света - „Двата океана”, с меню морски деликатеси. След обяда продължаваме до Boulders – мястото, където живеят в естествена среда колония пингвини. Връщане към хотела по брега на Индийския океан с кратка спирка в ботаническата градина Кирстенбош. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН 05.04.2017: Кейп Таун - Пaрл - Франчук – Стеленбош - Кейп Таун / Закуска
Закуска. Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун. Paarl town – градът, известен с това, че е допринесъл за налагането на езика африканс като втори официален в страната. Ще посетим Паметника на Езиците, от където се открива прекрасна гледка към града и ще спрем във ферма за дегустация на вино. Продължаваме към Franschoek (в превод „френското ъгълче“), известно с първото място в страната, където се заселват французи, протестиращи срещу каноните на средновековната католическа църква и Инквизицията. Включена е винена дегустация. Ще имаме свободно време за обяд (на свободна консумация). Последната ни спирка и обзорна екскурзия днес, е на втория град построен след Кейптаун – Stellenbosch. След последната дегустация на вино, ще се завърнем в Кейп Таун. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: Кейп Таун – Истанбул / Закуска
Закуска. Свободно време до обяд или по желание круиз до о-в Robben, където се намира един от най-строгите затвори в страната - затвора, който е бил използван за политически затворници, включително и Нелсън Мандела (билет за круиза ≈25 долара). Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет Кейп Таун – Истанбул. Кацане в Истанбул в 04:50 часа на 07.04.2017 г.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН 07.04.2017: Истанбул - София
Кратък престой на летище Ататюрк и полет за София в 07:50 часа. Пристигане в София в 09:10 сутринта.

Дати и Цени
27.03.2017 - 07.04.2017 6611 лв. Резервирай


 

хотели
допълнителна информация

Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:

 • 27.03 СОФИЯ 21:40 - ИСТАНБУЛ 23:05
 • 28.03 ИСТАНБУЛ 01:30 - ЙОХАНЕСБУРГ 10:25
 • 06.04 КЕЙПТАУН 17:05 - ИСТАНБУЛ 04:50 + 1 (кацане на 07.04)
 • 07.04 ИСТАНБУЛ 07:50 - СОФИЯ 09:05

Документи за подаване на туристическа виза за ЮАР:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка.
 • Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.
 • 2 снимки паспортен формат.
 • Вярно попълнена визова анкета (предоставя се в офисите на туроператора при задействане на услугата).
 • Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.
 • Подробно извлечение от банкова сметка на пътуващия или кредитна карта задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. Трябва съвсем точно да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да надвишава сумата от 500 евро на седмица престой. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от лицензирана преводаческа агенция.
 • Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и, че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).
 • При пътуване с деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето, също, преведен на английски и заверен с апостил.

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 2000 лева депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди заминаване;
 • Офертата важи при минимум 15 туристи;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Срокове за анулации и неустойки:

 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • Между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.