Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Шотландия - Англия

»
Шотландия - Англия
Шотландия - Англия
Шотландия - Англия 2
Шотландия - Англия 3
Шотландия - Англия 4
Шотландия - Англия 5
Send In Messenger
от 2489лв.
10 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва  1 нощувка в Манчестър или околности, 3 нощувки в Единбург или околности, 1 нощувка в Абърдийн или околности, 1 нощувка в Инвърнес или околности, 1 нощувка в Глазгоу или околности, 2 нощувки в Лондон и богата екскурзоводска програма в Манчестър, Единбург, Рослин Чепъл, Сейнт Андрюс, замъка Дънотар, замъка Крeйтс, Инвърнес, езерото Лох Нес, замъка Урквард, Глазгоу, Лондон. Нощувките са на база нощувка и закуска в  хотели 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Луфтханза“, „Аустриан еърлайнз“, „България Ер”, „Бритиш еъруейз” или друга авиокомпания. Вътрешните трансфери в Англия и Шотландия се извършват с автобус.  

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София. Полет София – Манчестър през Лондон, Франкфурт, Мюнхен, Виена или друго европейско летище (трансферът летище-хотел не е включен в цената на екскурзията). Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Манчестър (известен със своите футболни отбори и с рок групи като „Смитс” и „Оуейсис”, този индустриален и артистичен център е днес един прагматичен, уютен, но и космополитен град, наричан често „столица на Севера”) – Катедралата, Роял Ексчейндж Тиатър, църквата „Св. Ана”, Кметството, Чайнатаун. Около 16.00 ч – отпътуване за Единбург. Пристигане в хотела в Единбург или околности. Настаняване. Нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Единбург, столицата на Шотландия –Средновековния квартал – прочутия единбургски замък (отвън), украсяващ града със своята характерна осанка и приютяващ апартаментите на Стюартите, както и Съкровищницата на шотландските крале с най-старите кралски регалии и бижута в Европа, легендарната улица „Роял Майл“, катедралата „Сейнт Джилс”, двореца и парка Холируд (отвън), някогашен дом на Мария Стюарт и настояща официална резиденция на Нейно Величество британската кралица, Парламента (отвън), квартала „Джордж III” с елегантни площади и улици, украсени с прекрасни дворци с неокласически фасади. Следобед – свободно време за разходки, самостоятелно посещение на музеи и пр. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Посещение на църквата "Рослин Чепъл", разположена на реката Еск, на десетина километра южно от Единбург. Църквата, датираща от XV век,  е известна със своята изключителна скулптурна украса, която е толкова красива, сложна и богата, че трябва да се види, за да повярва човек, че подобно нещо може да съществува и да е направено от човешка ръка. Тук, сред украсата на църквата, се намират прочутите изображения на кочан царевица и цвят от алое, навеждащи на мисълта, че изглежда Америка е била позната за някои европейци и преди Колумб. Освен това, в символизма на многобройните детайли, украсяващи църквата, някои намират странни съвпадения със символиката на Ордена на тамплиерите и се говори, че този параклис криел тайната на Светия Граал. Следобед - свободно време. Възможност за разглеждане на кралската яхта „Британия“ яхтата е построена през 1953 г. и в продължение на 44 години вярно е служила на кралското семейство, през 1999 г. е закотвена на единбургското пристанище и е превърната в музей, като все още се случва да се ползва за официални приеми. Ще имате възможност да видите интериора на яхтата – каютите на кралицата и на херцога на Единбург, както и прекрасните салони, свързани с живота на цялото кралско семейство и на негови изтъкнати гости. Доплащане 45 лв. – включва такса за вход, аудиогайд на 10 езика, сред които руски. Посещението се организира при минимум 25 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка в Единбург или околности.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Сейнт Андрюс. Ще минете по изключително впечатляващия висящ мост Форт Роуд Бридж над устието на реката Форт, дълъг два и половина километра. Сейнт Андрюс е елегантен град на брега на Северно море, обграден от красиви плажове, известен като световната столица на голфа (тук, на престижния Олд Корс, идват да играят знаменитости като Тайгър Уудс и Шон Конъри). Сейнт Андрюс приютява най-стария университет на Шотландия и един от най-старите във Великобритания, където завършиха принц Уилям и Кейт Мидълтън. Пристигане. Разходка из Сейнт Андрюс – „Саут стрийт“, Блакфриарс Чепъл, Холи Тринити Чърч, Сейнт Мерис Колидж, Сейнт Лионардс Чепъл, руините на катедралата, замъка Сейнт Андрюс, „Маркет стрийт“. Продължаване към Абърдийн. По пътя – посещение на замъка Дънотар, живописно разположен на една скала над Северно море. Величествените руини на замъка, кацнали на почти непристъпната скала над морето, посещавани от птиците, а най-вероятно и от призраците на някогашните си обитатели, представляват една наистина впечатляваща гледка и Ви поднасят едно от най-вълнуващите преживявания, които можете да изпитате в Шотландия. Вечерта – пристигане в хотела в или в околностите на Абърдийн. Възможност за разходка из центъра на Абърдийн,  наричан „гранитният град”. Нощувка. 

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на замъка Крейтс – прекрасен дворец от XVI век, впечатляващ пример за традиционната шотландска архитектура, притежаващ и очарователна градина, която ще разкраси вашия ден. Това е идеалното място, за да се запознаете с начина на живот на шотландските благородници от XVI – XVII век. Отпътуване за Инвърнес. Ще пътувате през долината на р. Спей, сърцето на производството на малцово уиски. Ще имате възможност да се възхитите на типичния шотландски пейзаж – тучни зелени ливади, със стада от породисти крави и овце, а на хоризонта – обли зелени хълмове. Посещение на фабрика за уиски с дегустация (цената на посещението на дестилерията, която е около 10 британски лири, не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място). Продължаване към Инвърнес – очарователно градче, живописно разположено на устието на р. Нес, при вливането на реката в мистериозното езеро Лох Нес. Пристигане. Разходка по кейовете на центъра на града. Настаняване в хотел в или в околностите на Инвърнес. Нощувка. 

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Продължаване по бреговете на тайнственото езеро Лох Нес, за което, още от VI век до наши дни, съществуват многобройни свидетелства за срещи със странното същество Неси. Възможност за двучасов круиз по езерото с посещение на замъка Урквард, живописно разположен на брега на езерото  (доплащане 48 лв. – цената включва круиза по езерото и такса за вход в замъка Урквард – провежда се при група от минимум 25 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място). Продължаване към Глазгоу, като ще преминете през Националния парк Кеърнгормс, където ще имате възможност да се възхитите на типичните пейзажи, познати от филмите – гранитният масив на планините Кеъргнормс предлага диви и неочаквани гледки. Пристигане в Глазгоу. Настаняване в хотел в или в околностите на Глазгоу. Нощувка. 

ОСМИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Глазгоу, градът, избран за британска архитектурна столица през 1999 г. Тук ще откриете гения на един от бащите на стила Ар нуво, Чарлс Рени Макинтош, чиито творби се редуват с величествени сгради в неокласически, викториански и готически стил – „Бушанън стрийт“, „Джордж стрийт“, „Джордж скуеър“, Катедралата. 14.00 ч. - отпътуване за Лондон. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотел в или в околностите на Лондон. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Лондон: крепостта Тауър, Тауър бридж, Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”, Уестминстърското абатство, Парламента, „Даунинг стрийт” 10, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”. Следобед – свободно време. Възможност за разглеждане на Британския музей с екскурзовод на български (доплащане 25 лв на човек - цената включва двучасова обиколка на музея с екскурзовод на  български). Участието в разглеждането на Британския музей се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Нощувка. 

ДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището (включен в цената на екскурзията). Отпътуване за София директно или през Франкфурт, Мюнхен, Виена или друго европейско летище.

Дати и Цени

Всички дати за тази екскурзия за 2017 г. са минали. Очаквайте нови дати за 2018 г.

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

хотели

Нощувките са на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

допълнителна информация

При тази програма цената не включва трансфера летище/хотел в Манчестър първия ден, но включва трансфера хотел/летище десетия ден в Лондон. 

При посещение в Англия и Шотландия Ви съветваме да си осигурите от България основната сума, която смятате да похарчите, в местна валута – британски и, ако прецените -  шотландски паунди. Шотландският паунд (шотландската лира) е самостоятелна парична единица, която по стойност е равна на английския паунд (английската лира), с английски паунди може да се пазарува в Шотландия.

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.