Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Швейцария

»
Швейцария
Швейцария
Швейцария 2
Швейцария 3
Send In Messenger
от 1699лв.
6 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 1 нощувка в Женева, 1 нощувка в околностите на Женева, 1 нощувка в или в околностите на Берн или Люцерн, 2 нощувки в Цюрих, богата екскурзоводска програма в Женева, Веве, Монтрьо, замъка „Шийон“, Берн, Люцерн, Цюрих. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с „Луфтханза” през Мюнхен или Франкфурт, с „Австрийски авиолинии” през Виена или с „Алиталия” през Милано. Вътрешните трансфери в Швейцария се извършват с автобус. 

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София за Женева. Пристигане (трансферът летище - хотел не е включен в цената на екскурзията). Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Екскурзоводска програма в Женева - панорамен тур из международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото – разходка по кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, известна в протестантския свят с това, че тук се е намирало училището на Калвин (от Северната й кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Юра и Алпите), къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Следобед – възможност за разходка с корабче по езерото. Настаняване в хотел в околностите на Женева. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване с автобус за Берн. Разглеждане на Веве (живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия). Ще видите паметника на Чарли Чаплин на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Разглеждане на Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи Монтрьо и неговата околност в „швейцарския лазурен бряг”. Посещение на замъка „Шийон“, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Отпътуване с автобус за Берн. Пристигане. Разглеждане на Берн – стария град – „Баренплац”, „Марктгасе” (централната улица на стария град), Часовниковата кула, „Крамгасе”, Кметството, мечата яма, къщата на Айнщайн, Катедралата „Сен-Венсен” (Мюнстер), Бундесхаус (федералния дворец). Настаняване в хотел в околностите на Берн или Люцерн. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Люцерн – стария град – Старото Кметство, „Хиршенплац” („Площада на елените”), Вайнмаркт (Пазара на виното), покрития мост „Спреуербрюке“ (Моста с мелниците), Йезуитската църква, покрития мост „Капелбрюке“. Отпътуване с автобус за Цюрих. Пристигане. Пешеходно разглеждане на града – Катедралата (Гросмюнстер), църквата „Фраумюнстер“, разходка по брeговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро. Настаняване в хотела. Нощувка в Цюрих.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Цюрих. Нощувка в Цюрих.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за София. Полет Цюрих – София (трансферът хотел – летище не е включен в цената на екскурзията).

Дати и Цени

Всички дати за тази екскурзия за 2017 г. са отминали. Нови дати за 2018 г. очаквайте в края на 2017 г.

Забележка: Трансферите при пристигането и при отпътуването не са включени в цената.

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. 

допълнителна информация

Трансферите при пристигането и при отпътуването не са включени в цената.

При посещение на Швейцария, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.