Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Чили и Великденския остров

»
Чили и Великденския остров
Чили и Великденския остров
Чили и Великденския остров 2
Чили и Великденския остров 3
Чили и Великденския остров 4
Send In Messenger
от 8995лв.
16 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията е шестнадесетдневна и включва 13 нощувки със закуски в хотели категория 3 и 4 зведи. Пакетната цена включва самолетни билети с включени летищни такси за всички полети, всички трансфери по програмата, четири обяда, всички забележителности, описани в програмата, български гид по време на цялата програма.

Програма

ПЪРВИ ДЕН  София – Рим - Сантяго
Среща на летище София. Полет за Рим в 19.05ч. Кацане в Рим в 20.00ч. Следва полет за Сантяго де Чили в 22.00ч.

ВТОРИ ДЕН  Сантяго
Кацане в 09.15 часа. Посрещане на летището в Сантяго от представител на фирмата -партньор. По възможност ранно настаняване в хотела. Следва опознавателен сити тур в този артистичен, културен и космополитен център на страната. Започваме с двореца  La Moneda - домът на държавната власт. С нападението над него е започнал и преврата срещу Салвадор Алиенде през 1973г. Продължаваме с площада Plaza de Armas, място за среща и самоизразяване на различни етнически и културни общности.  Множество на брой сгради с историческа стойност могат да бъдат разгледани в този район, сред които са: Metropolitan Cathedral, National Museum of History и Central Post Office. Следва Parque Forestal, простиращ се по течението на река Mapocho и  известен с многообразието си на дървестни видове, даващи прохлада в топлите летни дни. Продължаваме към Barrio Bellavista – бохемският квартал на града с неподражаеми по рода си барове и ресторанти. Ще приключим тура с  посещение на хълма Cerro San Cristobal. Панорамната гледка е неповторимо изживяване за всеки докоснал се до това място. Нощувка в Hotel Providencia 4*

ТРЕТИ ДЕН Сантяго – Каламя – Сан Педро де Атакама
След закуска се отправяме към летището за полет към Калама. След кацане следва трансфер до San Pedro de Atacama (102 км) през планината Domekyo. Започваме полудневен тур по долините Moon & Mars. Ще посетим Солената планина, откъдето се открива спираща  дъха гледка към долините. Ще наблюдаваме мъртвите долини /Mars/, неземни пейзажи и ще продължим към  “Three Marias”, неповторима геологическа формация в близост до бивша солна мина. Ще изпратим слънцето, изкачени на огромна пясъчна дюна, намираща се в Лунната долина, откъдето се открива незабравима гледка към Андите. Нощувка в хотела. Hostería San Pedro 3* – Superior – San Pedro de Atacama.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН Сан Педро де Атакама
След закуска  отправяме с джипове към Соленото езеро на границата с Боливия.  Първо ще посетим “Moais de Tara”- униклални скални образования  насред пустинята, приличащи на Моаите от Великднеския остров. Ще се изкачим на второто по височина и големина след Тибет, планинско плато в света – 4500 м, наречено Алтиплано. В него се намира и соленото плато Уюни. То представлява пресъхнало солено езеро в южната част на Алтиплано (на територията на Боливия) на височина около 3650 м над морското равнище. Площта му е над 10 хиляди кв. км., което го прави най-голямото солено плато в света. Вътрешната му част е покрита със слой сол с дебелина от 2 до 8 метра. През дъждовния сезон платото се покрива с тънък слой вода и се превръща в най-голямото в света огледало.

Забележки:

  • Качването на височина 4500 м  може да създаде проблеми на хора със сърдечни проблеми или високо кръвно налягане.
  • При валежи от дъжд или сняг, пътя става непроходим и ще бъде предложена алтернативна програма на място от типа - целодневен тур, който започва с Атакама Salt Flat – най-големите солени равнини в Чили. Ще посетим село Toconao и лагуната Chaxa, където обитават  три различни вида фламинго. След това ще продължим до селото  Socaire за лек обяд и високопланинските лагуни  Miscanti и Meñiques, разпложени  на височина 4 500 метра, осигуряващи прекрасна гледка към солените равнини. Това е мястото даващо името на целия национален резерват, наречен Фламинготата. Уникални езера са заобиколени от вулкани и цялото геологично многообразие се е формирало при издигането на Андите от океана към вътрешността на континента.

Връщане в хотела/. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН Сан Педро де Атакама – Калама - Сантяго
Целодневен тур до гейзерите El Tatio. Тръгваме рано сутринта и закусваме на гейзерите. Следва разходка около полетата на геотермалните гейзери. Наблюдаваме как горещи струи се стрелват от земята през различни процепи на земната кора. Връщаме се обратно през планинската верига Анди до  San Pedro de Atacama, наслаждавайки се на гледка към вулкана  Putama и планините Tocorpuri. Следва трансфер до летище и полет за Сантяго. Нощувка. Hotel Holiday Inn Aeropuerto 4*.

ШЕСТИ ДЕН Сантяго – Пунта Аренас – Пуерто Наталес
След закуска се отправяме към летището за полет към Punta Arenas. Пристигаме там и продължаваме към  Puerto Natales, отстоящ  на 243 км на север. Градът е малък и се намира  в тесния морски залив, наречен през 1557 година от пътешественика Хуан Ладрилеро – „Последна надежда“. Той е смятал, че това е последния му шанс да достигне Магелановия проток. Нощувка. Hotel Saltos del Paine 3*.

СЕДМИ ДЕН Пуерто Наталес – Балмаседа и Серрано – Пуерто Наталес
Целодневен тур по залива „Последна надежда“. Ще се качим на корабче тръгвайки от Пуерто Наталес и ще разгледаме красивата природа на това място. След 3 часа плаване с лодка ще слезем на порт под връх Barmaceda, намиращ се в националния парк  Bernardo O’Higgins, най-големият в Чили. След това ще направим лека разходка до глетчера Serrano. На връщане ще спрем в местна ферма и ще опитаме типичното за Патагония агнешко барбекю. Връщане в  Пуерто Наталес. Нощувка.

ОСМИ ДЕН Пуерто Наталес – Торес дел Пайне – Пуерто Наталес
След закуска ще направим целодневен тур в националния резерват Torres del Paine. Тръгваме от Puerto Natales покрай фиорда Seno de Ultima Esperanza. Ще видим също пещерата Milodon, дълбока 60 метра, в която през 1896 г. капитан  Hermann Eberhard  открива останки от праисторическо животно, наречено по-късно Milodón. Продължавайки през местните Пампас, достигаме до националния парк Torres del Paine. Той се явява част от световната система от резервати под егидата на ООН. Ще наблюдаваме изключителен животински свят, характерен само за тази част на света. Ще достигнем брега на езерото Pehoé до Salto Chico (Малкия водопад). През гориста местност ще открием по естествен начин и Salto Grande (Големия водопад), който е начална точка за изучаване на Cuernos del Paine. Това място е станало визитка на резервата. Глетчери, Сивото езеро, недостижими върхове, всичко това ви заобикаля. Обяд по време на тура. Вечерта се връщаме в  Puerto Natales. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН  Пуерто Наталес – Пунта Аренас – Сантяго
Закуска, свободно време и отпътуване  през фиордите за летището на Punta Arenas 243 км. Полет за Сантяго. Пристигане в столицата и трансфер до хотела. Нощувка.  Holiday Inn Aeropuerto 4*.

ДЕСЕТИ ДЕН Сантяго – Великденския остров
Закуска и трансфер за полет до Великденския остров. Пристигане и настаняване в хотел. Следва полудневен тур до Hanga Roa & Ahu Tahai. В Ханга Роа ще посетим местната църквичка и локален пазар, където занаятчии продават произведенията си. Продължаваме към Аху Тахаи, напълно възстановено място, където в храмовете (Ahu Kote Riku, Tahai, Vai Uri), са се извършвали местните религиозни церемонии. Около храмовете са били построени къщите на местните вождове, шамани и високопоставени благородници. Някои от основите на къщите могат да се видят и до днес. Нощувка. Hotel Otai 3* – Superior

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН Рапа Нуи (Великденския остров)
След закуска се отправяме за целодневен тур до Рано Рараку, Аху Тонгарики и Анакена. Започваме с посещение на останките от храма Ваиху, където шапките на моаите лежат, след като основата върху която са били поставени е била разрушена. Следва Акаханга и вулкана Рано Рараку, където е кариерата от която са изваяни каменните моаи на острова. Интересно е, че има фигури от друг материал, изработката на които е мистерия, която  ще разгадаем на самото място. След като разберем как са  изработвани моаите, ще се отправим към Аху Тонгарики. Там най-големите моаи са поставени на пиедестал и сякаш все още очакват някого  с вперен поглед към океана. Обяд. След това посещаваме Аху те Пито Кура. Там е най -голямата статуя, тежаща около 90 тона. Накрая на деня пристигаме на плажа Анакена, за да видим две от най-красивите моаи.  Следва незабравимо къпане на най-изолирания плаж в тихия океан. Връщане в Ханга Роа. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН Рапа Нуи (Великденския остров)
Закуска. Обиколката на острова продължава с Аху Винапу. Тук останките от древни храмове, показват изумителна прилика с подобни такива на Инките. Денят продължава с посещение на вулкана Рано Као. Там ще видим древното церемониално селище Оронго, известно и със своите петроглифи /скални изображения/, наподобяващи други такива на десетки хиляди километра разстояние. Там са изобразени Тангата Ману - „човекът птица“, Маке Маке – богът създател и Комари – богинята символ на плодородието. От ръба на скалата се откриват трите малки островчета Моту Ити, Моту Нуи и Моту Као Као, които са играли много важна ритуална роля при избора на ”човека птица“. Повече за самия ритуал ще научите на място. Следва посещение на култовата пещера Ана Кай Тагата. Тя пази в себе си уникални скални рисунки, описващи живота и вярванията на тези странни хора. След обяд отиваме в археологическия център Аху Акиви.Тази част от острова е първата напълно възстановена през 1960 г. Мястото е имало церемониални функции, не само защото е в самия център на острова, но и заради легендата която говори за седемте моаи намиращи се там. Групата ни ще посети Пуна Пау на изток от Ханга Роа, където има интересен кратер от червена скала. От този материал са направени червените шапки на каменните Моаи. Връщане в Ханга Роа. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН Рапа Нуи - Сантяго
Закуска, свободно време и полет за Сантяго. Пристигане и трансфер до хотела. Нощувка. Hotel Providencia 4*.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН Сантяго – Валпарайсо – Виня дел Мар - Сантяго
Пътуването ни започва по крайбрежния път, пресичайки долините Curacaví и Casablanca. След това достигаме до живописното пристанище на Валпарайсо, създадено през XVI-ти век. Най-старата градска част е обявена от Юнеско за част от световното културно наследство. Градът е разположен на множество хълмове с много стълби и асансьори преодоляващи височините. Ще посетим красивия квартал Гранд Бретана имащ характерен европейски стил, площада Сотомайор, паметника „Героите на Икике“, загинали по време на последната война и  Муел Прат – малко живописно пристанище. Следва панорамна обиколка на Виня дел Мар. Многото плажове, паркове и градини, са накарали хората да нарекат това място „Град градина“. Ще посетим и Куинта Вергара, известен като център на международния ежегоден музикален фестивал, както и с прочутото училище за изящни изкуства. Връщане в Сантяго. Нощувка. Hotel Providencia 4*.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН  Сантяго - Рим
Закуска, свободно време и трансфер до летището. Полет за Рим в 12.45 часа.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН Рим – София
Пристигане в Рим в 07.00 часа. Свободно време. Възможност за кратка разходка в столицата на Италия. Продължаваме за София в 15.20 часа. Кацане в София по разписание в 18.15 часа. Край на програмата.

Дати и Цени
23.02.2018 - 10.03.2018 8995 лв. Резервирай

Забележка: Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.

хотели
допълнителна информация

Условия на пътуването:

  • Минимален брой туристи: 15;
  • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването;
  • Начин на плащане: депозит – 2000 лева, второ плащане 90 дни преди пътуването още 2000 лв. на човек и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

Забележки:

  • В един от дните, посещавайки Патагония се изкачваме до 4500 метра надморска височина. Хора със сърдечни проблеми могат да имат влошено дишане и за тях не е препоръчително това изпитание;
  • Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.
  • Туроператорът предлага Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператорът има сключена застраховка „Отговорност на туропеартора“ съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „Групама Застраховане“ ЕАД.