Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

ТЕСТ ТЕСТ ТЕСТ

Екскурзии и почивки » ТЕСТ ТЕСТ ТЕСТ
ТЕСТ ТЕСТ ТЕСТ
Send In Messenger
от 3244лв.
9 дни
Самолетна екскурзия

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – самолет

Екскурзията е деветдневна и включва 4 нощувки със закуски в Хо Ши Мин (Сайгон), 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 6 обяда, 5 вечери и богата екскурзоводска програма в Хо Ши Мин и Сием Реап. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Хо Ши Мин - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания Turkish airlines. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 03.10.2019 - Четвъртък: В 19:00 часа среща с представител на „Руал Травел” на летище „София” на Терминал 2 – под информационните монитори, на които се изписват полетите (моля, търсете човек с табела „РУАЛ”). 21:40 ч. - отпътуване от летище София за Истанбул с полет на Турските  авиолинии TK 1030. В 23:05 ч. - кацане на летището в Истанбул.

ВТОРИ ДЕН - 04.10.2019 - Петък02:15 ч - отпътуване за Сайгон с полет ТК 162. В 17:00 ч. пристигане в Сайгон. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотел Lotus Central hotel Saigon 4* http://www.lotuscentralhotel.vn/, address: 102 - 104 - 106 Le Thi Hong Gam | District 1, Ho Chi Minh City 700000, Vietnam, Phone: (+84) 028 3914 707. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 05.10.2019 - Събота: Закуска. Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин - столица на Френски Индокитай – град с величествена колониална архитектура: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Операта, Двореца на обединението и Бивш президентски дворец на Южен Виетнам. Обяд. Посещение на военния музей и пешеходна програма в Китайския квартал, Чолон и пазара Бен Тан. Спирка за разглеждане на храма Тиен Хау, построен в началото на XIX век и посветен на богинята Тиен Хау. Вечеря и нощувка в Сайгон /Хо Ши Мин/.

Възможност за посещение на традиционното за Виетнам „Куклено шоу във вода“  - с доплащане 29 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България, като шоуто се провежда при група от минимум 15 човека (цената включва трансфер от и до хотела, местен представител и шоу програма).

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 06.10.2019 - Неделя: Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Възможност за кратка пауза в местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционна оризова кори, кокосови бонбони и пуканки. Посещение на занаятчийско селище, където можете да станете свидетели на процеса на изработка на оризово фиде, рибен сос, соев сос и готварска сол. Круизът с лодката продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обяд в местен ресторант. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Круизът завършва в провинция Вин Лонг. Трансфер до Сайгон. Вечеря и нощувка в Сайгон /Хо Ши Мин/.

ПЕТИ ДЕН - 07.10.2019 - Понеделник: Ранна Закуска – сух пакет. Трансфер до летището в Сайгон за полет до Сием Реап, Камбоджа. Кацане на летището в Камбоджа. Посрещане от местния представител. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с малко кану през гъста растителност в близост до местните къщи. Обяд. Посещение на фабрика за коприна. Трансфер до Saem Siemreap hotel 4* http://www.saemsiemreaphotel.com/, Address: Khmer Pub Ln, Krong Siem Reap 17252, Cambodia, Phone: +855 63 763 711. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Сием Реап.

Предполагаем полет: K6 809 SGN REP  08.10  09.40 

ШЕСТИ ДЕН – 08.10.2019 - Вторник – Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том. Градът е известен с монументалните си укрепителни стени и порти от скулптури на човешки лица, свързани перпендикулярно помежду си с две улици, водещи към основния храм „Бапуон”. Разглеждане на храма, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Обиколката продължава с посещение на Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Следобед разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина “и „храм-галерия “, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Вечеря и нощувка в Сием Реап.

СЕДМИ ДЕН - 09.10.2019 - Сряда: - Закуска. Отпътуване към храмовия комплекс Бантеайсрей в подножието на планината Пном Дай. Построен около 10ти век от червен пясъчник, този изключителен храм е единственият издигнат не от монарх от царския сановник Яджнавараха.  Обяд. Посещение на кхмерския храм Бантеай Самре, украсен с впечатляващи релефи на бог Вишна и възстановен изцяло след войната. Продължаване към комплекса Ролуос служил за столица на през 9ти век. Трансфер до летището за полет до Сайгон. Пристигане в Сайгон /Хо Ши Мин/. Вечеря и нощувка.

Предполагаем полет : VN812 REP SGN 18:30 19:45

ОСМИ ДЕН - 10.10.2019 - Четвъртък: Закуска. Освобождаване на хотела в 12:00 часа на обяд. Трансфер до ресторанта за обяд. Свободен ден в Сайгон. 18:00 часа -трансфер до летището за полет на авиокомпания „Turkish airlines“. В 21:00 ч. полет Хо ши Мин – Истанбул ТК 163.

Възможност за посещение на подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. - с доплащане 75 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България, като посещението се провежда при група от минимум 15 човека (цената включва трансфер от и до хотела, местен представител и входна такса).

ДЕВЕТИ ДЕН - 11.10.2019 Петък: 04:15 ч. - пристигане в Истанбул. 07:45 ч. - излитане от Истанбул. 09:05 ч. - кацане на Терминал 2 на летище София.

*Групата може да бъде минимум 31 човека (31 плащащи) или максимум 40 човека (39 плащащи). При група от над 40 човека ще се наложи разделяне при трансферите и обслужването и групата ще е разделена в 2 автобуса.

Дати и Цени
03.10.2019 - 11.10.2019
  • Цена на човек в двойна стая: 3244 лв. 
  • Цена на човек в единична стая: 3750 лв.
допълнителни услуги
Услуга Цена
Такса за издаване на виетнамска визаПрочети повече
215 лв.
Кукленото шоу във вода
29 лв.
Подземното селище Куши
75 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели, използвани по програмата (или подобни):